DOLAR 32,3362 0.17%
EURO 35,1810 -0.03%
ALTIN 2.241,88-0,06
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akbank Sanat Çocuk Etkinlikleri Şubat Ayı Boyunca Devam Ediyor

Akbank Sanat Çocuk Etkinlikleri Şubat Ayı Boyunca Devam Ediyor

ABONE OL
Şubat 1, 2023 17:01
Akbank Sanat Çocuk Etkinlikleri Şubat Ayı Boyunca Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her yaştan sanatseveri kapsayan programlarıyla Akbank Sanat, şubat ayı boyunca çocuklar için hem yaratıcı hem de eğlenceli bir program sunuyor. Sınırsız hayal dünyasıyla müzikli masal ‘Fırtına Çocuk’, Akbank Sanat ve Zorlu PSM işbirliğiyle Akbank Çocuk Tiyatrosu 50. yılı için tiyatro sahnelerine kazandırılan ‘Peter Pan ve Varolmayan Ülke’, bu ayın öne çıkan etkinlikleri arasında. 

Akbank Sanat, şubat ayında her cumartesi günü farklı yaş gruplarından çocukları, farklı ve yaratıcı atölye çalışmalarında bir araya getirecek. Çocuklar müzikten linol baskıya, kolajdan mimariye birçok farklı disiplinde birlikte üretmenin ve sanat üzerine düşünmenin de ilk adımlarını atacaklar. 

AKBANK ÇOCUK TİYATROSU OYUNLARI

FIRTINA ÇOCUK

11 Şubat 2023 Cumartesi, 11:30, Akbank Sanat

Yalnız yaşayan bir çocuk, fırtınadan harabeye dönen evini onarmaya çalışırken rüzgârın içinden birdenbire bir kız belirir. İki arkadaş güneşin tadını çıkartıp masmavi gökyüzünde beraber bir maceraya atılırlar. Ancak rüzgâr, kızı çekip geri aldığında Fırtına Çocuk artık yolunu kendisi bulmak zorundadır. İzleyenleri sınırsız bir hayal dünyasıyla buluşturan bu masal, canlı müzik eşliğinde fiziksel bir anlatımla sahneleniyor.

Yazan: Ellen Havard

Müzik: Three Cane Whale

Yöneten: Ellen Havard

Yardımcı Yönetmen: Güliz Gençoğlu

Hareket Düzeni: Gizem Erden

Prodüksiyon Sorumlusu: Özge Elif Yeşilyurt

Dekor Tasarım: Barış Dinçel

Kostüm Tasarım: Gül Sağer

Işık Tasarım: Yakup Çartık 

Oyuncular: Elif Gizem Aykul, Mert Aydın

Müzisyen: Zafer Aslan

5 yaş ve üstü çocuklara tavsiye edilir.

Fırtına Çocuk biletine biletix adresinden ulaşabilirsiniz.

PETER PAN VE VAROLMAYAN ÜLKE

18 Şubat 2023 Cumartesi, 15:00, Zorlu PSM, Turkcell Platinum Sahnesi

Akbank Sanat ve Zorlu PSM iş birliğiyle, Akbank Çocuk Tiyatrosu 50. yılı için tiyatro sahnelerine kazandırılan, her yaştan seyirciye rengarenk bir evren sunduğu için yetişkinler ve çocuklar tarafından çok sevilen Peter Pan ve Varolmayan Ülke müzikali sanatseverlerle buluşuyor. 

Wendy her akşam kardeşlerine masallar anlatıp yataklarına yatırır. Ancak bu gece, farklı bir gecedir. Masalların büyümeyen çocuğu Peter Pan, koruyucu perisi Tinkerbell ile çıkagelir. Kahramanlarımız, peri tozunun da yardımıyla Varolmayan Ülke adında bir adaya yolculuğa çıkar. Adada korsanlar ve deniz kızlarıyla yaşadıkları maceralar, Kayıp Çocuklar’ın yaşamını değiştirecektir.

Yedi yaş ve üzeri çocuklar için tavsiye edilir.

Peter Pan ve Varolmayan Ülke müzikali biletine passo adresinden ulaşabilirsiniz.

Yönetmen: Mehmet Ergen

Müzik Direktörü: Tuluğ Tırpan

Koreograf: Beyhan Murphy

Dekor: Merve Yörük

Kostüm: Gül Sağer

Işık: Richard Williamson

Yardımcı Yönetmen: Lerzan Pamir

Uygulayıcı Yapımcı: Duygu Bayram

OYNAYANLAR

Peter Pan: Yağız Can Konyalı

Wendy: Elif Gülalp

Kaptan Kanca: Mert Aydın

Tinkerbell: Su Sonia Herring

Diğer rollerde: Abdullah Cersel, Alitsa Simcha Darsa, Arek Kazanciyan, Anıl Altınöz, Ayhan Karaağaç, Ayşe Nur Köksal, Birce Leyla Akbulut, Pamir Can Gökdoğan, Ezgi İrem Mutlu, Evrim Akyay, Gülçin Alpaşar, Gürdeniz Bursalı, Huri Thelma Murphy, Mehmet Yasin Sağlam, Mert Aksu, Mert Aydın, Özkan Özipek, Ralf Bilmen, Sultan Ahmet Çakır, Tuğrul Ali Şenocak, Tuğrul Savaşçı, Ufuk Tevge, Yağmur Topçu, Zeynep Erdoğan

AKBANK SANAT ÇOCUK ATÖLYELERİ

Çok sevilen ve özlenen ‘Çocuk Atölyeleri’ne kaldığı yerden devam eden Akbank Sanat, şubat ayı boyunca her cumartesi günü, çocukları sanat ve eğlenceyle buluşturuyor. Birlikte üretmeyi ve sanat üzerine düşünmeyi mümkün kılan etkinlikleriyle müzikten linol baskıya, kolajdan mimariye birçok farklı disiplinde yepyeni eserler yaratmalarına alan açıyor.

RENKLERDEN ESERLERE SANAT: MAVİ 

(6-10 Yaş)

4 Şubat 2023 Cumartesi, 11:00-12:00                                               

Atölye Yürütücüsü: Barış Karayazgan

Bu atölyede farklı sanatçıların mavi rengin ön planda olduğu eserleri incelenerek, renklerin ve renk tonlarının etkileri üzerine yaratıcı bir tartışma ve düşünme çalışması gerçekleşecek. Çocuklar, renkten alınan ilhamla ortaya çıkacak eserlerinde kullanmak için yanlarında mavi renkli birer obje getirecek. Atık malzemeler, boyalar, kağıtlar, hamurlar, teller, ipler, kumaşlar, köpükler, yapıştırıcılar kullanılarak yapılacak kolaj, resim veya heykeller de çocukların her birinin hayal gücüne özel olarak ortaya çıkacak. 

ÇOCUKLAR İÇİN LİNOL BASKI ATÖLYESİ 

(10-14 Yaş)

4 Şubat 2023 Cumartesi, 12:30-11:40                                               

Atölye Yürütücüsü: Barış Karayazgan

Akbank Sanat Çağdaş Sanat Atölyesi’ndeki özgün baskı-baskı resim altyapısını kullanarak, profesyonel bir linol baskı atölyesinde çalışması sırası çocuklarda! Çocuklar bu atölye çalışmasında özgün baskı-baskı resim için kullanılan malzemeleri tanıyacaklar hem de onları kullanarak yaratıcı bir linol baskı çalışması yapacaklar. Linolyumun oyularak bir kompozisyon oluşturulması ve renklendirildikten sonra basılmasıyla kendi baskı sanat eserlerini yaratacaklar.

ÇOCUKLARLA KLASİK MÜZİK ATÖLYESİ: 

MOZART, VIVALDI, BEETHOVEN, BACH

(6-10 Yaş)

11 Şubat ve 25 Şubat 2023 Cumartesi, 11:00-11:40 ve 12:00-12:40           

Atölye Yürütücü: Neşe Oğuzsoy

Klasik Batı Müziği’nin temel taşlarından kabul edilen önemli besteciler ve onların önemli eserleriyle çocukları tanıştıran atölyenin bu ayki konukları Mozart, Vivaldi, Beethoven ve Bach olacak. Bestecilerin yaşamı ve eserlerini fantastik bir kurgunun içinde anlatan kitaplar aracılığı ile tanıyacak çocuklar eserlere; söz, hareket, ritim ve oyunlarla eşlik edecekler. 

HİSSETTİĞİM İSTANBUL ATÖLYESİ (7-12 Yaş)

18 Şubat 2023 Cumartesi, 11:00-12:30         

Atölye Yürütücüleri: Atelier Biiz ve Bilge Merve Çakmakçı

Hissettiğim İstanbul Atölyesi’nde çocuklar, mimar ve sanatçı gözüyle İstanbul’u deneyimleyecek, her mimari yapının bir hikâyesi olduğunu beş duyuya hitap eden bu çalışmayla öğrenecek. İstanbul’un iz bırakan yapılarının rotasını ortaya birlikte çıkarırken biçimi, rengi, dokuyu ve yer yön ilişkisini de kurarak ortak bir harita kurgulayacaklar. 

SANATÇI ŞİFRELERİ: BEDRİ RAHMİ EYÜPOĞLU (7-12 Yaş)

18 Şubat 2023 Cumartesi, 13:00-14:00

Atölye Yürütücüleri: Songül Bozacı ve Oya Mete Yener

Her hafta farklı bir sanatçının hikâyesini keşfetmek üzere kurgulanan atölyenin konuğu Bedri Rahmi Eyüpoğlu. Sanatçının yaşamından ilginç kesitleri canlandırma yoluyla çocuklara aktaran hikâye anlatıcısı; sanatçının eserlerinde yer alan şifreler vererek yaşamı ve eserleriyle ilgili ipuçlarını yakalamalarına yardımcı olacak. Çocuklar bu şifreleri çözdükten sonra sanatçının eserlerini inceleyerek ondan ilhamla yeni eserler üretecek.  

AKBANK SANAT ÇOCUK ATÖLYELERİ ŞUBAT AYI PROGRAMI

04.02.2023      Cumartesi       11:00-12:00    Renklerden Eserlere Sanat: Mavi 

04.02.2023      Cumartesi       12:30-14:00    Çocuklar İçin Linol Baskı Atölyesi 

11.02.2023      Cumartesi       11:00-11:40    Çocuklarla Klasik Müzik Atölyesi: Mozart  

11.02.2023      Cumartesi       12:00-12:40    Çocuklarla Klasik Müzik Atölyesi: Vivaldi 

18.02.2023      Cumartesi       11:00-12:30    Atölye Biiz ile Bi’ İstanbul Haritası

18.02.2023      Cumartesi       13:00-14:00    Sanatçı Şifreleri: Bedri Rahmi Eyüpoğlu 

25.02.2023      Cumartesi       11:00-11:40    Çocuklarla Klasik Müzik Atölyesi: Beethoven

25.02.2023     Cumartesi       12:00-12:40    Çocuklarla Klasik Müzik Atölyesi: Bach          

Atölye programlarının katılımcı sayısı 15 kişiyle sınırlıdır. Atölyeler Akbank Sanat Baskı Atölyesi’nde düzenlenecektir. Katılım, Akbank Sanat web sitesi üzerinden gerçekleşecektir.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.