DOLAR 32,3526 0.3%
EURO 35,1325 -0.02%
ALTIN 2.306,121,27
BITCOIN 22854122,57%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akbank Sanat “Felsefe Seminerleri”nde bu ayın konusu:  “Dijital Teknolojiler ve Düşünme: Bernard Stiegler’in Teknoloji Felsefesi”
  • Manşet Haberi
  • Kültür Sanat
  • Akbank Sanat “Felsefe Seminerleri”nde bu ayın konusu: “Dijital Teknolojiler ve Düşünme: Bernard Stiegler’in Teknoloji Felsefesi”

Akbank Sanat “Felsefe Seminerleri”nde bu ayın konusu: “Dijital Teknolojiler ve Düşünme: Bernard Stiegler’in Teknoloji Felsefesi”

ABONE OL
Nisan 27, 2022 16:50
Akbank Sanat “Felsefe Seminerleri”nde bu ayın konusu:  “Dijital Teknolojiler ve Düşünme: Bernard Stiegler’in Teknoloji Felsefesi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akbank Sanat, akademisyen konuşmacıların katılımıyla düzenlediği “Felsefe Seminerleri”ne Kasım 2021 – Mayıs 2022 döneminde “Düşünme Ne Yapar?” başlığıyla devam ediyor.

 

Yoğun ilgi gören “Felsefe Seminerleri”nin Mayıs ayı programında; Emre Şan’nın “Dijital Teknolojiler ve Düşünme: Bernard Stiegler’in Teknoloji Felsefesi” başlıklı semineri yer alıyor.

 

Seminerin içeriğine ilişkin olarak Emre Şan şunları söylüyor: “Dijital teknolojiler geçmişteki teknolojik gelişmelerden farklı olarak nesnelerle, başkalarıyla ve kurumlarla kurduğumuz pratik ilişkileri ve kendi kendimizle kurduğumuz zihinsel ilişkiyi dönüştürür. Bu bağlamda öncelikle Günther Anders’in üçüncü endüstri devrimi çağında teknolojinin tarihin öznesi haline gelmesi argümanını ele alacağız. Ardından Bernard Stiegler’in Kant’ın saf aklın eleştirisine referansla, teknolojik, çağdaş ve artık saf olmayan aklın eleştirisi ismini verdiği, 21. yüzyılda dijital teknolojilerin ve yeni endüstri modellerinin şekillendirdiği düşünme biçiminin krizi fikrini yorumlayacağız”

 

Seminer Akbank Sanat YouTube kanalında ücretsiz olarak izlenebilecek.

 Felsefe Seminerleri

 

Seminer Programı:

 

12 Mayıs 2022, Perşembe

Konuşmacı: Emre Şan 

“Dijital Teknolojiler ve Düşünme: Bernard Stiegler’in Teknoloji Felsefesi”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.