DOLAR 32,3307 0.24%
EURO 35,1013 -0.09%
ALTIN 2.297,750,90
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akkuyu NGS, Dünya Nükleer Operatörler Birliği Destek Mı̇syonunu Kabul Ettı̇
  • Manşet Haberi
  • Ekonomi
  • Akkuyu NGS, Dünya Nükleer Operatörler Birliği Destek Mı̇syonunu Kabul Ettı̇

Akkuyu NGS, Dünya Nükleer Operatörler Birliği Destek Mı̇syonunu Kabul Ettı̇

ABONE OL
Kasım 17, 2022 18:10
Akkuyu NGS, Dünya Nükleer Operatörler Birliği Destek Mı̇syonunu Kabul Ettı̇
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Nükleer Operatörler Birliği (WANO) Moskova Merkezi'nin destek misyonu ekibi, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) sahasını ziyaret etti. Ziyaret, Akkuyu NGS operatörü olan AKKUYU NÜKLEER A.Ş.'nin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) OSART uzman misyonuna hazırlanması amacıyla yapıldı. 

 

OSART (Operasyonel Güvenlik İnceleme Ekibi) programı, NGS'lerin güvenilirlik durumunu ve operatörün uluslararası normlara ve UAEA standartlarına uygun olarak operasyonel kaliteyi sağlamaya hazır olup olmadığını değerlendirmeyi amaçlıyor.

 

WANO Moskova Merkezi destek misyonu uzmanları, AKKUYU NÜKLEER A.Ş. personeline Pre-OSART yöntemini tanıttı. Uzmanlar ayrıca personele Pre-OSART/OSART misyonunun yürütülmesi hakkında ayrıntılı bilgi vererek NGS personeli ve yüklenicilerinin UAEA uzmanlarıyla etkileşim yöntemini de aktardı. 

 

Destek misyonunda Dünya Nükleer Operatörler Birliği Moskova Merkezi’nden Dmitry Chichikin, Leningrad NGS’den Alexei Tararin, Beloyarsk NGS’den Andrey Smelov, Kalinin NGS’den Nikolay Kapitonov, Kola Atomenergoremont’tan Yuri Levchenko ve Belarus NGS’den Andrey Andrushkiv yer aldı.

 

Misyon temsilcileri Akkuyu NGS inşaat sahasını ziyaret ederek Pre-OSART hazırlıklarının mevcut durumu hakkında bilgi edindiler ve AKKUYU NÜKLEER A.Ş.'nin dokümanlarını inceleyerek tavsiyelerde bulundular.

 

NGS Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Şirketimizi Pre-OSART'a hazırlık için önemli çalışmalar bekliyor. Bir UAEA görevi sırasında uzmanlar NGS işletmesinin güvenliği ve güvenilirliğine dikkat eder, personel performansını etkileyen faktörleri, şirket yönetiminin organizasyon yapısını ve hedeflerini dikkate alır ve tüm NGS süreçlerinin yönetim düzeyini değerlendirir. En iyi uygulamaları inceliyor ve en iyilerini kendimiz uyguluyoruz. AKKUYU NÜKLEER ekibi olarak, nükleer endüstriden son derece profesyonel uzmanlarla çalışma fırsatı sunduğu için WANO'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.” 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.