DOLAR 32,3445 0.28%
EURO 35,1338 -0.02%
ALTIN 2.309,121,40
BITCOIN 22832532,18%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AKM Yeşilçam Sinemasından Romanya'ya Yolculuk

AKM Yeşilçam Sinemasından Romanya'ya Yolculuk

ABONE OL
Ocak 13, 2023 18:19
AKM Yeşilçam Sinemasından Romanya'ya Yolculuk
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürk Kültür Merkezi Kültür Sokağında yer alan ve her hafta sinemaseverlere bağımsız filmler sunan AKM Yeşilçam Sineması, Rumen sinemasının önde gelen iki ismi Cristian Mungiu ve Alexandru Belc’in filmlerine yer veriyor. 13 – 19 Ocak tarihleri arasında AKM Yeşilçam Sinemasında R.M.N ve Metronom filmleri gösterimde olacak.

Cristian Mungiu’dan boğazları düğümleyen bir dram: R.M.N

Rumen Yeni Dalga’sının önde gelen isimlerinde, 4 Ay 3 Hafta 2 Gün filminin ünlü yönetmeni Cristian Mungiu, Cannes Film Festivali’nde prömiyeri gerçekleşen R.M.N ile gerilimi tırmandırıyor.  Marin Grigore, Judith State, Macrina Bârlădeanu’nun başrolünü üstlendiği R.M.N, gelenekler, kalıplar, fakirlik, aidiyet, azınlık, kimlik, cesaret ve korkaklık kavramlarının yanı sıra, günümüz toplumlarında öne çıkan dayanışmayla bireysellik, hoşgörüyle bencillik, politik doğruculukla açıksözlülük gibi çelişkileri ele alıyor. Film, yurt dışında yaşayan ve Noel’den önce Romanya’nın en batı eyaleti Transilvanya’daki yerli dağ köyüne dönen Matthias’ın hayatına odaklanıyor. Matthias, oğlu Rudi’nin annesi Ana’dan aldığı eğitim konusunda endişelidir. Bu süreçte yaşlı babası Otto’yu kontrol etmesi gereken Matthias, eski sevgilisi Csilla’yı da görmeyi planlar. Köye vardığında Matthias, oğlunu ve köyü mantıksız bir korku ve huzursuzluğun gölgesi altında bulur.

Alexandru Belc’ten duygu yüklü bir aşk hikayesi: Metronom

Kısa film ve belgeselleriyle dünya çapında başarı kazanan Alexandru Belc’e Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış bölümünden En İyi Yönetmen ödülü kazandıran ilk uzun metrajlı filmi Metronom,   sinemaseverleri 1972 yılının Romanya’sına götürüyor. Mara Bugarin, Şerban Lazarovici, Vlad Ivanov’un başrollerini paylaştığı Metronom, ülkeden kaçacak olan erkek arkadaşı ile son zamanlarını geçiren genç bir kadının hikayesini konu ediyor. 17 yaşında bir genç olan Ana, erkek arkadaşının birkaç gün içinde ülkeyi temelli olarak terk edeceğini öğrenir. İki aşık, son günlerini birlikte geçirmeye karar verir ve birçok belirsizlik karşısında kalan zamanın tadını çıkarırlar. İkisi, gecenin polis baskını ile biteceğinden habersiz, bir grup arkadaşı ile Özgür Avrupa Radyosu’nun yasaklı yayınını dinlemek için bir araya gelir.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.