DOLAR 32,3302 0.24%
EURO 35,0763 -0.16%
ALTIN 2.299,360,97
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ATATÜRK Kültür Merkezi’nde Bu Hafta: 14-20 Mart

ATATÜRK Kültür Merkezi’nde Bu Hafta: 14-20 Mart

ABONE OL
Mart 10, 2022 15:10
ATATÜRK Kültür Merkezi’nde Bu Hafta: 14-20 Mart
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SONSUZ ENERJİ, MİTOKONDRİYAL HAVVA // 8-27 MART // GALERİ 

AKM Galeri,  Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Beyoğlu Belediyesinin destekleriyle, Bağımsız Sanat Vakfı tarafından hazırlanan "Sonsuz Enerji, Mitokondriyal Havva" sergisine ev sahipliği yapıyor. Evrenselliği kadın olgusu çerçevesinde yeniden görünür kılmayı hedefleyen ''Sonsuz Enerji, Mitokondriyal Havva'', kökenimizin “kadın”dan geldiğini bilimsel bir gerçekliğe dayandırarak, canlılık esasını sağlayan mitokondrinin anneden çocuğa aktarıldığına vurgu yaparak ortaya koyuyor. “Kadın”ı ne kadar yaşamın merkezine aldığımız, onun meziyetlerine ne ölçüde paye verdiğimiz, onu ne denli yaşamın dinamik bir ögesi kılabildiğimiz üzerine düşünmeye sevk eden sergi, ressam Hülya Yazıcı küratörlüğünde 19 sanatçının eserlerini kadın teması çerçevesinde bir araya getiriyor. Resim, seramik ve video art gibi farklı tekniklerden beslenen eserlerden oluşan sergi, 8-27 Mart tarihleri arasında AKM Galeri’de gezilebilecek. 

 

TEDAVÜYYEÜ'L MUSİKİYYE // 14 MART // TİYATRO SALONU // 20.00
 
İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu ve Tabipler Kumpanyası, neşeli müzikal Tedavüyyeü’l Musikiyye’yle 14 Mart Tıp Bayramı’nda AKM’de bir araya geliyor. 1800’lerin sonunda Üsküdar semtinde başlayan Tuğşad ile Dilfiruz’un aşkı ailelerin izdivaçlarını münasip bulmaması üzerine hüsranla sonuçlanınca iki genç yataklara düşer. Dönemin meşhur doktorları aşk acısı çeken gençleri musikinin güzel nağmeleriyle tedavi etme kararı alır. Musiki hem iki âşığı tedavi edecek hem de inatçı aileleri yola getirecektir. 14 Mart Tıp Bayramı’nda AKM Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek bu neşeli müzikalde Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları sahneyi doktorlarla paylaşıyor! Vehbi Akıntürk’ün yöneteceği müzikalin başrollerinde Hüseyin Cem Durak ve Zeynep Sönmez yer alıyor.  

 

ÇOCUK OYUNLARINDA YÖNETMEN-YAZAR İLİŞKİSİ // 14 MART // ÇOK AMAÇLI SALON // 14.00 

İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçıları Elif Erdal, Dila Er ve Gözde Kısa, keyifli bir sohbetle AKM Çok Amaçlı Salon’da seyircilerle buluşuyor! Çocuk oyunlarında yönetmen ile yazar arasındaki ilişkiyi mercek altına alacak sohbet, çocukların severek izlediği oyunların perde arkasına ışık tutacak. 

 

KUTSAL RUH // 14-15-16-17 MART // YEŞİLÇAM SİNEMASI // 14.00, 16.00, 18.30

İspanyol yönetmen Chema García Ibarra’nın İspanya, Fransa ve Türkiye ortak yapımı olan ilk uzun metraj filmi Kutsal Ruh, AKM Yeşilçam Sineması’na konuk oluyor. Annesinin bakımıyla ilgilenen ve zamanını lokantasında geçiren José’nin UFO’ları inceleyen Ovni-Levante derneğinin üyesi olması dışında son derece sıradan bir hayatı vardır. Derneğin lideri Julio ile birlikte insan kaderini değiştirebilecek, gizli bir proje üzerinde çalışmaktadır. Ancak Julio’nun ani ölümü, onu insanlığın geleceğini kurtaracak kozmik sırrı bilen tek kişi olarak çalışmayı yürütmek zorunda bırakır.

 

Türkiye’den Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TRT tarafından desteklenen Kutsal Ruh, 74. Locarno Uluslararası Film Festivali’nde Özel Mansiyon Ödülü’ne ve 12 Punto TRT Senaryo Günleri’nde TRT Uluslararası Ortak Yapım Ödülü’ne layık görüldü.
 

TÜRK MÜZİĞİ AKŞAMLARI – VAKTİ SAFA // 15 MART // ÇOK AMAÇLI SALON // 19.30

İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu sanatçısı Murat Irkılata, Vakti Safa’yla AKM izleyicilerine unutulmaz bir Türk müziği deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor. Türk müziğinin hicaz ve hicazkâr makamında seçkin eserlerini seyirciyle buluşturacak olan Vakti Safa, 15 Mart’ta AKM Çok Amaçlı Salon’da!

 

ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA ÖZEL KONSERİ // 16 MART // TİYATRO SALONU // 20.00 

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, dünyanın en önemli muharebeleri arasında gösterilen Çanakkale Zaferi’ni Can Atilla’nın 57. Alay Gelibolu Senfonisi ile AKM sahnesinde anıyor. Türk ordusunun büyük bedeller vererek kazandığı şanlı galibiyeti ödüllü şef Burak Tüzün yönetiminde sahneye taşıyacak İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’na usta opera sanatçısı Hülya Kazan ve başarılı viyolonsel sanatçısı Serdar Rasul eşlik edecek. 

 

RİTİM VE MÜZİK ATÖLYESİ // 17-19-20 MART // ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 17 MART 16.00, 19-20 MART 13.30-14.30

Aleyna Demirkan’ın önderlik ettiği Ritim ve Müzik Atölyesi, AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde çocukları müzikle buluşturmaya devam ediyor! 4-6 yaş arasındaki çocuklara yönelik olarak düzenlenen atölye, katılımcılara Erken Müzik Eğitimi kapsamında yer davulu, metalofon, ritim çubukları, ses boruları, üçgen ziller gibi orff çalgılarını kullanarak ritmik duygularını geliştirme, bir orkestranın parçası olma, el-göz-beyin koordinasyonunu geliştirme ve konsantrasyonu artırma gibi kazanımlar sunmayı hedefliyor.

 

*Kapasite 15 kişi ile sınırlıdır. 4-6 yaş arasına uygundur.

BİR NEFES DEDE KORKUT // 17-18 MART // ÇOK AMAÇLI SALON // 18.00

Gökçe Kurt Elitez’in derleyip yönettiği Bir Nefes Dede Korkut, Oğuz Türklerinin bilinen en eski destansı hikâyelerini İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçılarının yorumlarıyla yüz yıllar öncesinden AKM sahnesine taşıyor.  Sen işitirsen eğer kalbin diliyle bütün canlılar, ovalar, ağaçlar, taşlar, kuşlar konuşur. En küçük ayrıntı görünür olur. Seherler ve geceler destan anlatır, sen işitirsen. Havanın, toprağın, denizin, dağların, taşların, insanın dilinden anlamak kalbi duymaktır. Geçmişten bugüne, birlikte yaşamın bilincini aktaran en kadim anlatılardır Kitab-ı Dede Korkut. Geçmiş, gelecek, bugün bir olur, insan bir parçası…Var olmanın hissiyatını o günlerden bugünlere aktardık biz de, Dede Korkut’un bir nefesiyle.

 

ÇANAKKALE’YE AĞIT // 18 MART // TİYATRO SALONU // 11.30

İlk Türk müziği operası olma özelliği taşıyan Çanakkale’ye Ağıt, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünde AKM Tiyatro Salonu’nda. Kültür ve Turizm Bakanlığının ses ve saz sanatçılarını MEB Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi Korosu ve MEB Müfredans Dans Grubu ile buluşturan konser, Türk ordusunun şanlı zaferini AKM seyircisi için sahneye taşıyacak. Türk müziği ses sanatçısı, gazeteci, televizyoncu ve akademisyen Doç Dr. Aylin Şengün Taşçı’nın genel koordinatörlüğünde seyirci huzuruna çıkacak konserin librettosu başarılı orkestra şefi Nihat Gönül’e ait. 

 

CEVİZ AĞACI // 18-19-20 MART // YEŞİLÇAM SİNEMASI // 14.00, 16.15, 18.30

Uluslararası festivallerde ödül yağmuruna tutulan Faysal Soysal imzalı Ceviz Ağacı, Yeşilçam Sineması perdesinde AKM izleyicileriyle buluşuyor. Anadolu'nun bir kasabasında edebiyat öğretmenliği yapan Hayati, darbeden sonra intihar eden bir gardiyanın oğludur. Yetişkin bir adam olana kadar babasının intiharının gerçek nedenini bilmez. Annesinin bahçesindeki kurumuş ceviz ağacını diriltmeyi takıntı haline getirmiştir. Karısının onu aldattığını bilse de ondan ayrılacak gücü kendisinde bulamaz. Hayati ceviz ağacına hayat vermeye çalışırken kendi hayatının kontrolünü kaybetme riskiyle karşı karşıyadır.
 

ÇOCUKLAR İLE YARATICI DRAMA ATÖLYESİ // 18-19-20 MART // ÇOCUK SANAT MERKEZİ// 18 MART 16.00, 19-20 MART 12.00

Dilara Çamlıbel’in uygulayıcılığını üstlendiği Çocuklar ile Yaratıcı Drama Atölyesi’nde 4-6 yaş aralığındaki çocuklar rol yaparak ve canlandırarak harika bir serüvene çıkmaya hazırlanıyor! Yaratıcılık ve estetik düşünceyi geliştiren, sosyal beceriyi, iletişimi ve özgüveni yükselten Çocuklar ile Yaratıcı Drama Atölyesi, çocukları AKM’nin Çocuk Sanat Merkezi’nde sanatla çözüm ve arayışlara çıkmaya, hayal gücünü sahne üzerinde kurgulamaya davet ediyor.

 

*Kapasite 15 kişi ile sınırlıdır. 4-6 yaş arasına uygundur.

ÇANAKKALE DESTANI // 18 MART // TİYATRO SALONU // 20.00

İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni konu edinen Çanakkale Destanı konseriyle AKM’de sanatseverlerin huzuruna çıkmaya hazırlanıyor. Ayhan Çağlı ile Enes Ergün’ün sunumlarını ve Özata Ayan’ın hazırladığı barkovizyon gösterisini seyirciyle buluşturan Çanakkale Destanı’nda İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun tüm birimleri bu görkemli anlatı için bir araya geliyor. Çanakkale Zaferi’nin seyrini anlatan dolu dolu bir repertuvar 18 Mart’ta Tiyatro Salonu’da AKM seyircisini bekliyor!

 

ÇOCUKLAR İÇİN BALE ATÖLYESİ // 19 MART // ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 11.00-13.00

İstanbul Devlet Opera ve Balesi baş dansçılarından ödüllü bale sanatçısı İlke Kodal, AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde çocuklarla buluşuyor! 4-6 yaş arasındaki çocuklara yönelik olarak hazırlanan Çocuklar İçin Bale Atölyesi, geleceğin sanatçıları ve sanatseverleri olan çocukların bale figürlerinin sağladığı düzen ve ölçüyle el-kol-bacak koordinasyonunun gelişmesine, vücutlarının düzgün, dengeli ve kuvvetli gelişimine ve özgüvenlerinin artmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

*Kapasite 15 kişi ile sınırlıdır. 4-6 yaş arasına uygundur.

 

METİN CEYRAN İLE RESİM SEVİNCİ // 19-20 MART // ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 12.15 

Ressam Metin Ceyran, AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde geleceğin ressamlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor! Çocukların resim yaparak zihinsel etkinliklerini, el becerilerini ve gözlem yeteneklerini geliştirmelerine katkıda bulunmayı hedefleyen Metin Ceyran ile Resim Sevinci’nde çocuklar kâğıt ve boyalar aracılığıyla yaratıcılıklarını keşfedecek. 

*Kapasite 15 kişi ile sınırlıdır. 4-6 yaş arasına uygundur.

 

ÇOCUKLAR İÇİN MASAL ATÖLYESİ // 19-20 MART // ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 13.15 

Masalların büyülü dünyası, Çocuklar İçin Masal Atölyesi’yle AKM Çocuk Sanat Merkezi’ne konuk oluyor! Dilara Çamlıbel’in liderlik ettiği ve 4-6 arasındaki çocuklara yönelik olarak hazırlanan atölye, çocukların masallar yoluyla hayal dünyalarını keşfetmelerini ve yaşamlarında yeni pratikler kazanmalarını amaçlıyor. Çocuklar için Masal Atölyesi’nde çocuklar farkındalıklarını artıracak, özgüvenli bir bakış kazanacak ve özgürce yaratma gücüne kavuşacak.  

 

*Kapasite 15 kişi ile sınırlıdır. 4-6 yaş arasına uygundur.

ŞEHİR ORMAN // 19 MART // TİYATRO SALONU // 17.00

MDTİstanbul, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sosyal sorumluluk projesi Şehir Orman’la AKM Tiyatro Salonu sahnesinde seyircilerle buluşuyor!

 Beyhan Murphy’nin Rupyard Kipling’in ünlü eseri Orman Kitabı’ndan özgün bir modern dans drama eseri olarak sahneye uyarladığı Şehir Orman, toplumu yakından ilgilendiren gençlik ve çevre sorunlarına, nesli tükenmekte olan hayvanlara hem eğlenceli hem de düşündürücü bir bakış açısıyla yaklaşıyor. 2002 yılından beri binlerce genç insanın hayatına dokunan Şehir Orman’ın orijinal müzikleri Rahman Altın’a, kostümleri ise Serdar Başbuğ’a ait. Oyunun müzikleri arasında Athena ve Manga gruplarının oyun için özel olarak yazdıkları birer parça da yer alıyor! Alpaslan Karaduman’ın libretto danışmanlığı yaptığı eserin güncellenen bilgi akışında, tiyatrocu ve sunucu İbrahim Selim Şehir-Orman TV’nin habercisi olarak farklı bir televizyonculuk yapıyor!

 

ALTIN NEFESLİLER ODA MÜZİĞİ KONSERİ // 19 MART // ÇOK AMAÇLI SALON // 18.00

İstanbul Devlet Opera ve Balesi orkestrası sanatçılarının vereceği Oda Müziği Konseri’nde flüt ve trompet başrolde.

Konserde solist olarak, Opera Trompet Trio grubu; Volkan Coşar, Elmar Azimzade, Erinç Coşkun ve flüt sanatçısı Filiz Karapınar sahnede olacak.

 

ŞUŞA İLE KİKİ // 20 MART // ÇOK AMAÇLI SALON // 13.00 

Mustafa Avkıran’ın Erdoğan Kahyaoğlu’nun sevilen çocuk öykülerinden sahneye uyarladığı Şuşa ile Kiki, AKM Çok Amaçlı Salon’da minik tiyatroseverlerle buluşuyor!
 Merve Şeyma Zengin ve Refiye Genç’in rol aldığı Şuşa ile Kiki, AKM seyircilerine hayatın bir yolculuk olduğunu hatırlatırken sevginin ve kabul etmenin önemini vurgulayacak.   

 

İSHAK SUNGUROĞLU “HARPUT YOLLARINDA” // 20 MART // TİYATRO SALONU // 20.00

“Harput Yollarında” isimli eseriyle Elazığ ve Harput’u geniş kitlelere tanıtan folklor araştırmacısı İshak Sunguroğlu, İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu tarafından AKM’de anılıyor! Konuk şef olarak konseri yönetecek olan Elazığ Klasik Türk Müziği ve Kürsü Başı Topluluğu Şefi Kenan Çimtay’ın hazırladığı “İshak Sunguroğlu – Harput Yollarında”, AKM Tiyatro Salonu’nda müzik rüzgârları estirecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.