DOLAR 32,3526 0.3%
EURO 35,1325 -0.02%
ALTIN 2.306,121,27
BITCOIN 22854122,57%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Batıçim’den Türkiye’de Bir İlk!

Batıçim’den Türkiye’de Bir İlk!

ABONE OL
Ocak 31, 2022 14:00
Batıçim’den Türkiye’de Bir İlk!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BATIÇİM TÜRKİYE’NİN İLK AKREDİTE SERTİFİKALI CEM II/C TİPİ DÜŞÜK KARBON SALINIMLI ÇİMENTOSUNU ÜRETTİ

 

İzmir’in en köklü kuruluşlarından biri olan BATIÇİM, üretimde düşük karbon salınımına odaklandı. İzmir ve Ege Bölgesi’nin en değerli yatırımlarından biri olan BATIÇİM, Türkiye’nin ilk akredite TS EN 197-5 sertifikalı düşük karbon salınımlı CEM II/C çimentosu üretimini gerçekleştirdi. İzmir ve Söke’de yer alan 2 çimento fabrikası, 16 hazır beton tesisi, hidroelektrik santrali ve Aliağa’daki liman işletmesiyle sürdürdüğü faaliyetleri kapsamında ülke ekonomisine kalıcı değerler kazandıran şirket, Türkiye’yi düşük karbon salınımı hedeflerine taşımayı hedefliyor. Düşük karbon salınımlı çimento üretimi de bu sürecin ilk adımını oluşturuyor.

 

Yeni yönetimiyle birlikte atağa geçen BATIÇİM Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş. (BATIÇİM) 2022’ye hızlı başladı. Köklü tecrübesi ve inovasyon yeteneğiyle geçtiğimiz yılın sonunda başlatılan girişimler, karşılığını verdi. Ulaştırma, inşaat ve liman gibi sektörlerin bel kemiğini oluşturan çimento üzerinde gerçekleştirdiği AR-Ge ve inovasyon faaliyetleriyle Türkiye’nin ilk sertifikalı düşük karbon salınımlı çimentosu üretimine imza attı. Türkiye ekonomisinde yeni bir dönüm noktasına BATIÇİM imzası atan şirketin TS EN 197-5 çimento standardına uygun olarak CEM II/C “Portland Kompoze Çimento” adıyla ürettiği çimentosuna Türk Akreditasyon Kurumu akreditasyonu ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilendirilmesi dâhilinde Türkiye’de ilk kez Kalite ve Çevre Kurulu tarafından “G Uygunluk Belgesi” verildi. Bu sertifikalandırma ile Yapı Malzemeleri Yönetmeliği’ne uygun olarak düşük karbon salınımlı, daha çevreci çimentonun piyasada güvenli bir şekilde kullanılmasına imkân sağlandı.

 

Yarım asrı aşkın köklü tecrübe

1966 yılından bu yana hızla büyüyerek Türk çimento endüstrisinin güçlü şirketlerinden biri haline dönüşen BATIÇİM, Türkiye ekonomisine yeni başarı hikâyeleri kazandırıyor. Türkiye’de iş gücünün desteklenmesi, Türkiye ekonomisi için katma değer yaratılması adına yarattığı açılımlarla bu başarı hikâyelerini destekliyor. Kendi öz kaynaklarıyla kurulan ve yarım asrı aşkın süredir de yüzde yüz Türk sermayesi ile ülkemiz için kalıcı değerler yaratan BATIÇİM, faaliyetlerine büyük bir ivme kazandırıyor. En yeni teknolojiler kullanarak geliştirdiği üstün nitelikli ürünlerini, kusursuz hizmet anlayışını, sağlık, emniyet, çevre değerlerini ve sosyal sorumluluk bilincini üretim gücüyle birleştirerek geleceğe sağlam adımlarla ilerliyor. Düşük karbon salınımlı çimento üretimiyle faaliyetlerime üretim ve satış ölçeğinde verimlilik kazandırmayı hedefliyor.  

 

Çevreye karşı duyarlı yaklaşım

BATIÇİM’in üretim ve ticari faaliyetlerinin odağında çevreye karşı duyarlı yaklaşım yer alıyor.  Çevre kirliliğini önlemeye ve doğal kaynakları bilinçli bir şekilde kullanmaya maksimum düzeyde özen gösteriyor, oluşan atıkları kaynağında azaltıyor ve mümkün olan her durumda bu atıkları ülke ekonomisine tekrar kazandırıyor. Bütün bunları yaparken ileri teknolojilerden güç alıyor. Dünya standartlarında üstün kaliteli ürünler üretmek için sektördeki teknolojik gelişmeleri yakından takip eden BATIÇİM, kullanılabilir en son teknoloji ile sektörün ayak izi oluyor.

 

Standartlar ne diyor?

Karbon salınımı düşürmek için geri dönüştürülebilen alternatif hammaddelerin kullanımı mevcut yürürlükte olan TS EN 197-1 Çimento Standardı’nda kısmi olarak yer alıyor. Daha düşük karbon salınımı ile üretilebilen çimentoların üretimine imkan veren TS EN 197-5 Çimento Standardı, AB Standardizasyon Komitesi CEN tarafından 08.02.2021 tarihinde onaylandı ve 19.05.2021 tarihinde ulaşılabilir olarak yayınlandı. TSE (Türk Standardları Enstitütüsü) bu standardı, “TS EN 197-5” numarası ve “Çimento – Bölüm 5: Portland-kompozit çimento CEM II/C-M ve Kompozit çimento CEM VI” başlığı ile 30.09.2021 tarihinde yayınlayarak ülkemizde de daha düşük karbon salınımlı çimento üretimlerine imkan sağladı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.