DOLAR 32,3318 0.24%
EURO 35,0644 -0.21%
ALTIN 2.282,320,22
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Borusan Sanat’ta bu hafta (9-16 Aralık)

Borusan Sanat’ta bu hafta (9-16 Aralık)

ABONE OL
Aralık 7, 2021 01:06
Borusan Sanat’ta bu hafta (9-16 Aralık)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borusan Sanat, sahnesinde ağırladığı dünyaca ünlü solist ve şefleri müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor. 9 Aralık’ta “Eşsiz ve Benzersiz: Mozart” başlıklı konserde şef Maxim Emelyanychev’in yönetiminde BİFO, yıldız piyano ikilisi Katia ve Marielle Labèque’e eşlik ediyor. 16 Aralık’ta ise Karel Deseure yönetimindeki BİFO’nun Katia ve Marielle Labèque ile gitar virtüözleri David Chalmin ve Bryce Dessner’i konuk edeceği “Rüyalarımdaki Müzik” başlıklı konser izleyicisi ile buluşacak.

 

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), sahnesinde ağırladığı dünyaca ünlü sanatçılar ile 2021 yılına muhteşem iki yeni konserle veda ediyor. 

 

Mozart’a saygı niteliğinde bir konser!

Birbirinden değerli konuk solist ve şefleri yeni sezonunda ağırlamaya devam eden Borusan Sanat, Aralık ayında dopdolu bir programa imza atıyor. 9 Aralık Perşembe günü saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde izleyicisi ile buluşacak olan, “Eşsiz ve Benzersiz: Mozart” başlıklı konser, büyük besteci Mozart’a bir saygı duruşu niteliğinde. Başarılı şef Maxim Emelyanychev’in BİFO’yu yöneteceği konserde, kayıtları ve konserleriyle dünyanın neredeyse tüm büyük sahnelerinde dinleyenlerini büyülemiş olan usta piyano ikilisi Katia ve Marielle Labèque yer alacak. 

 

Konser öncesinde ise, Aydın Büke ve Serhan Bali saat 19.00-19.30 arası Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde müzik üzerine söyleşiler gerçekleştirecek. Bu keyifli sohbetin devamı, saat 19.40’ta çevrimiçi radyo Borusan Klasik’ten de dinlenebilecek.

 

Dünyaca ünlü şef ve solistler ile 2021’e veda!

16 Aralık’ta BİFO’nun Katia ve Marielle Labèque’i konuk edeceği “Rüyalarımdaki Müzik” başlıklı ikinci konserinde orkestrayı Belçikalı şef Karel Deseure yönetecek. Konserin diğer konuk yıldızları ise gitar virtüözleri David Chalmin ve Bryce Dessner. Repertuvarını klasik müzikten popüler türlere ve deneysel çalışmalara uzandıran Chalmin, Labèque kardeşler ile olan çalışmalarının yanı sıra Thom Yorke, Rufus ve Madonna gibi isimlerle sahneyi paylaşırken The National grubunun diğer önemli ismi ve konserin diğer solisti Bryce Dessner’ın iki eseri de aynı programda seslendirilecek. Zorlu PSM Sahnesi’nde düzenlenecek konser saat 20.00’de başlayacak.

 

Borusan Sanat’ın sezon boyu düzenlediği tüm konserlerin biletleri passo.com.tr, Passo mobil uygulaması ve Passo perakende satış noktalarından temin edilebilir. Etkinliklerde PDF bilet ve karekod gibi dijital bilet seçenekleri sunuluyor ve konserlere mobil cihazlardan konser özelinde belirlenen karekod gösterilerek girilebiliyor.

 

Müzikseverler, Zorlu PSM sahnesinde gerçekleşecek tüm konserleri eşzamanlı olarak Borusan Sanat’ın çevrimiçi radyosu Borusan Klasik’ten de canlı olarak dinleyebilirler.

 

Karnaval.com üzerinden yayın yapan Borusan Klasik, internette karnaval.com/borusanklasikdinle adresinden erişilebilir; mobil ortamda iPhone (App Store) ve Android (Google Play Store) cihazlara indirilebilecek “Karnaval” uygulamasıyla, ayrıca iPad için yine App Store’dan indirilebilecek “Karnaval Radyo” uygulamasıyla dinlenebilir.

 

 

EŞSİZ VE BENZERSİZ: MOZART

9 ARALIK 2021 PERŞEMBE 20.00

ZORLU PSM TURKCELL SAHNESİ

 

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI

MAXIM EMELYANYCHEV şef / piyano •

KATIA & MARIELLE LABÈQUE iki piyano ◊

 

MOZART Piyano Konçertosu no.23, La Majör, K 488 •

MOZART İki Piyano ve Orkestra için Konçerto no.10, Mi bemol Majör, K 365/316a ◊

MOZART Üç Piyano ve Orkestra için Konçerto, Fa Majör, “Lodron” (Konçerto no.7), K 242 • ◊

MOZART Senfoni no.31, Re Majör, “Paris”, K 297/300a

 

RÜYALARIMDAKİ MÜZİK

16 ARALIK 2021 PERŞEMBE 20.00

ZORLU PSM TURKCELL SAHNESİ

 

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI

KAREL DESEURE şef

KATIA & MARIELLE LABÈQUE iki piyano

DAVID CHALMIN gitar

BRYCE DESSNER gitar

 

NIELSEN An Imaginary Trip to the Faroe Islands

DESSNER St. Carolyn by the Sea, iki gitar için

DESSNER İki Piyano için Konçerto

STRAVINSKY Petruşka Süiti (1910-11), 4 Sahnelik Burlesk

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.