DOLAR 32,3825 0.19%
EURO 35,0667 -0.07%
ALTIN 2.325,440,27
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BSH Türkiye, Kadın Öğrencilere Özel Kariyer Programı We Power ile İş Dünyasında Fırsat Eşitliği için Çalışıyor
  • Manşet Haberi
  • Eğitim
  • BSH Türkiye, Kadın Öğrencilere Özel Kariyer Programı We Power ile İş Dünyasında Fırsat Eşitliği için Çalışıyor

BSH Türkiye, Kadın Öğrencilere Özel Kariyer Programı We Power ile İş Dünyasında Fırsat Eşitliği için Çalışıyor

ABONE OL
Mart 11, 2022 12:30
BSH Türkiye, Kadın Öğrencilere Özel Kariyer Programı We Power ile İş Dünyasında Fırsat Eşitliği için Çalışıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş dünyasında eşitlik, çeşitlilik ve katılım alanında öncü çalışmalara imza atan BSH Türkiye, ‘WE Power’ girişimi ile kadın öğrencilere özel bir kariyer programı sunuyor. İlk olarak geçen yıl gerçekleşen ve mühendislik bölümü öğrencilerini kapsayan projenin hedef kitlesine bu yıl Satış fonksiyonu da eklendi. Bu iki alanda kariyer yapmak isteyen genç kadınlar, BSH’de gelişim dolu ve tüm iş sahalarında eşit katılımın desteklendiği bir kariyer programına davetli. WE Power programı için başvurular 22 Nisan tarihine dek devam edecek.

 

Türkiye’de Bosch, Siemens, Gaggenau ve Profilo markalarıyla üretim yapan ve geleceği şekillendiren teknolojilere imza atan BSH Türkiye, eşitlik, çeşitlilik ve katılım odaklı faaliyetlerini de başarıyla sürdürüyor. Bu kapsamda şirketin 2021 yılında hayata geçirdiği ve büyük bir ilgiyle karşılanan WE Power programıyla, tüm iş sahalarında eşit katılımın gerekliliğinin vurgulanması ve genç kadın profesyonellere ilham verebilecek platformlar oluşturulması hedefleniyor.

 

İlk aşamada mühendislik alanından kadın öğrencilere yönelik tasarlanan program, sağladığı başarı sayesinde bu yıl Satış profesyoneli olmak isteyen genç kadın öğrencilere de açık olacak. Bu sayede BSH Türkiye’de, eşitlikçi, kapsayıcı ve çeşitli bir çalışma ortamında yer almak isteyen tüm kadın öğrenciler We Power 2022 kariyer programına katılabilir. Program için son başvuru tarihi ise 22 Nisan.

 

BSH Türkiye, WE Power kariyer programı ile genç kadınların kariyerlerine güçlü bir destekle başlamaları, uzmanlık alanlarında eşsiz bir deneyim kazanmaları ve böylece tüm iş sahalarında fırsat eşitliğinin sağlanmasını amaçlıyor. 

 

‘GENÇ KADIN ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZI ARAMIZA BEKLİYORUZ’

 

Yeni kariyer programının kısa sürede yakaladığı başarıdan memnuniyet duyduklarını ifade eden BSH Gelişmekte Olan Pazarlar Bölgesi’nin İnsan Kaynakları Kıdemli Direktörü Ayça Kaşıkcı,”BSH, 50 ülkede varlık gösteren ve gücünü çok uluslu, çok kültürlü ve çok nitelikli çalışanlardan oluşan bir organizasyon. Uzun yıllardır sürdürdüğümüz sektör liderliğimizi eşit, adil ve şeffaf çalışma ortamımıza borçluyuz” dedi.

 

Programın bu yıl ikinci kez gerçekleştiğini aktaran Kaşıkcı, “Bu kültürün içerisinden doğmuş olan WE Power staj programımız, cinsiyet eşitliğinin önündeki engellere meydan okuyor. İlk yılında 5.000’den fazla başvuru alarak başarısını kanıtlayan programımızın bu yıl kapsamını genişleterek daha fazla kadın öğrenciye ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi. Kaşıkcı, “Bu doğrultuda bu yıl mühendisliğin yanı sıra satış alanında da başvurular alacağız ve ilerleyen süreçte programımıza yeni fonksiyonlar ekleyerek WE Power’ın gücünü artıracağız. 2022 başvuru dönemi sonunda alacağımız iş çıktılarının gelecek dönemde farklı departmanlar için de referans olmasını ümit ediyor ve çeşitlilik kültürümüzün etkisini her alanda artırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Son olarak Kaşıkcı, “BSH için olduğu kadar, ülke ekonomimiz ve toplumsal refah için de büyük bir önem taşıyor. Bu bilinçle bugün iş gücümüzün 35’ini oluşturan kadınların eşit temsili için çalışmalarımıza güç katmaya devam edeceğiz. BSH’deki bu dönüşümün ekosistemimizde de benzer etkiler yaratacağına inancımız tam’’ şeklinde konuştu.

 

BSH Türkiye’nin mühendislik ve satış alanlarında kariyer yapmak isteyen kadın öğrencilere yönelik olarak yürüttüğü WE Power staj programına, 22 Nisan 2022 tarihine dek kariyer platformları üzerinden başvuru yapılabiliyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.