DOLAR 32,3382 0.17%
EURO 35,1831 -0.03%
ALTIN 2.246,630,15
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bu buluşma ilişkilerimizi geliştirmek için iyi bir fırsat

Bu buluşma ilişkilerimizi geliştirmek için iyi bir fırsat

ABONE OL
Aralık 7, 2022 17:41
Bu buluşma ilişkilerimizi geliştirmek için iyi bir fırsat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkan Tunç Soyer, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği üyelerini ağırladı
 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ülkelerine mensup Brunei, Kamboçya, Endonezya, Filipinler, Singapur, Vietnam, Tayland büyükelçi ile temsilcilerini makamında ağırladı. Başkan Soyer, “İzmir batının en doğusu, doğunun da en batısı. Batı ile doğuyu bağlayan köprü gibiyiz. Lojistik misyonumuz var, limanlarımız önemli. Dünya küçülüyor, bu buluşma ilişkilerimizi geliştirmek için iyi bir fırsat” dedi.

Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) üyeleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e nezaket ziyaretinde bulundu. Brunei, Kamboçya, Endonezya, Filipinler, Singapur, Vietnam, Tayland büyükelçi ile temsilcilerinden oluşan ASEAN ziyaretinde Başkan Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer başta olmak üzere Tayland Büyükelçisi, ASEAN Dönem Başkanı Apirat Sugondhabhirom ile eşi Waraporn Sugondhabhirom, Filipinler Büyükelçisi Maria Elena Algabre, Brunei Büyükelçisi Shafiee Kassim ile eşi Elma Darlini Kassim, Singapur Büyükelçisi Jonathan Tow, Vietnam Büyükelçiliği Başkatibi Nguyen Quynh Mai, Endonezya Büyükelçisi Lalu Muhamad Iqbal ile eşi Sinta Agathia, Kamboçya Büyükelçisi Kim Heng Meas ile ateşeler, katipler, danışmanlar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Onur Eryüce, İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanı Gökçe Başkaya yer aldı.

Soyer: “Batı ile doğuyu bağlayan köprü gibiyiz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hem Asya hem Avrupa ülkesiyiz. ASEAN örnek alınacak bir birleşim. Sizi burada görmekten mutluluk duyuyoruz. İzmir batının en doğusu, doğunun da en batısı. Batı ile doğuyu bağlayan köprü gibiyiz. Lojistik misyonumuz var, limanlarımız önemli. Dünya küçülüyor, bu buluşma ilişkilerimizi geliştirmek için iyi bir fırsat. Bu şehrin yerel yönetimi olarak yardımcı olmaya, yeni kapılar açmaya hazırız. Her şeyi kolaylaştırmak için buradayız. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ni (SDG) takip eden ilk şehiriz. Yenilenebilir enerji, atık yönetimini SDG çerçevesinde yürütüyoruz. Turizm, sanayi ve tarım alanlarında yeni fırsatlar açıyor. Bir şehir ileri gitmek istiyorsa dünyanın geri kalanıyla iletişim kurmalı. Bu sebeple öğrenmek, ilham almak için dünyadaki şehirl erle iletişim kuruyoruz, işbirlikleri yaratıyoruz. 2022 Avrupa Ödülü'nü kazandık. Bu ödülü alan tek kent olduk bu yıl” diye konuştu. Başkan Tunç Soyer, ASEAN heyetini yarın açılacak TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı ile TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı'na davet ederek, fuarlar için uluslararası işbirliklerine hazır olduklarını söyledi.

“1 milyon kişiyi ağırlıyoruz”
İZFAŞ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Tuğçe Cumalıoğlu ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Marble İzmir Fuarı, IF Wedding Fashion İzmir– Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı ile yarın kapılarını açacak TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı hakkında bilgi vererek “Bu önemli üç fuarla 1 milyon kişiyi ağırlıyoruz burada. Sizleri TTI İzmir'de görmekten mutluluk duyacağız” dedi.

“İlişkilerimizi güçlendirmeliyiz”
Fuarlar için yeni işbirlikleri yapabileceklerini söyleyen Tayland Büyükelçisi, ASEAN Dönem Başkanı Apirat Sugondhabhirom da “Türkiye harika bir yer. İzmir'i ziyaret etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi. Kamboçya Büyükelçisi Kim Heng Meas, iki ülke arasındaki ilişkilerini geliştirmek istediklerini belirtirken, Singapur Büyükelçisi Jonathan Tow “İzmir, başkanımızın dediği gibi yüksek önem taşıyan bir şehir” dedi. Filipinler Büyükelçisi Maria Elena Algabre, ASEAN ile İzmir arasında uluslararası ilişkilerinin önemine değindi. Vietnam Büyükelçiliği Başkatibi Nguyen Quynh Mai, “Farklı ekonomiler, farklı uygulamalarımız var. ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz” dedi.

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.