DOLAR 32,5424 -0.03%
EURO 34,8773 -0.06%
ALTIN 2.423,23-0,27
BITCOIN %
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Coats EcoRegen ile sürdürülebilir iplik serisine bir yenisini daha ekledi

Coats EcoRegen ile sürdürülebilir iplik serisine bir yenisini daha ekledi

ABONE OL
Şubat 3, 2022 13:50
Coats EcoRegen ile sürdürülebilir iplik serisine bir yenisini daha ekledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın lider endüstriyel iplik üreticisi Coats, yoğun iş gücü gerektiren işlemleri en aza indiren, döngüsel ekonomiyi destekleyen ve doğada tamamen çözünen EcoRegen ipliği Türkiye’de müşterileriyle buluşturdu. EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi’in üretim üssü olarak konumlanan Bursa’da üretilen Coats EcoRegen, sürdürülebilir orman kaynaklarından elde edilen odun hamuru kaynaklı Lyocell elyaftan oluşuyor ve çok çeşitli giyim uygulamaları için kullanılabiliyor. Coats EcoRegen iplik aynı zamanda pamuğa kıyasla daha yüksek esneklik, yüzde 80 oranında daha iyi nem emilimi ve hızlı boya alma gibi özellikleriyle de öne çıkıyor.

 

Dünyanın lider endüstriyel iplik üreticisi Coats, döngüsel ekonomiye yönelik attığı adımları destekleyen, yenilikçi ve sürdürülebilir ürünlere odaklı Eco Journey yol haritasının bir parçası olarak EcoRegen ipliği Türkiye’de müşterileriyle buluşturdu.  Bu yolculuğu 2018’de piyasaya sunduğu yüzde 100 geri dönüşümlü EcoVerde ipliklerle başlatan Coats, şimdi de tekstil sektöründe izlenebilirliği, şeffaflığı ve sürdürülebilirliği destekleyen EcoRegen ile sürdürülebilir iplik serisine bir yenisini daha ekliyor. Bursa’da üretilen EcoRegen, EMEA Bölgesi’ne de Bursa’dan ihraç edilecek.

 

Doğaya geri dönen iplik

Sürdürülebilir odun hamurundan elde edilen yüzde 100 Lyocell elyaftan oluşan Coats EcoRegen, selülozik kökeninden dolayı 6-10 hafta arasında doğada tamamen çözünebiliyor. Hissettirdiği konfor, esneme özelliği ve yumuşak tuşesi sayesinde ciltle temas eden dikişler için ideal bir seçim olan Coats EcoRegen iplik, çeşitli giyim uygulamaları için 6 farklı kalınlıkta kullanıma sunuluyor. Pamuğa kıyasla daha yüksek esneklik, yüzde 80 oranında daha iyi nem emilimi ve hızlı boya alma gibi avantajlar sağlayan Coats EcoRegen iplik, tekstil endüstrisinde ürün güvenliği ve sürdürülebilir üretim için verilen uluslararası Standard 100 Oeko-tex ve USDA Biobased Sertifikası’na sahip.

 

Coats EMEA Bölgesi Ticari Direktörü Feridun Ayırga yeni iplikleri EcoRegen ile ilgili şunları söyledi: “Sürdürülebilir iş uygulamaları, sorumlu işletmeler için hayati öneme sahip. Coats olarak hem kendi sürdürülebilirlik hedeflerimizi gerçekleştiriyor hem de müşterilerimizin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarını destekliyoruz. İnovasyon, Coats’un DNA’sında var. Yeni inovatif, sürdürülebilir ipliklerimizi Türk tekstil sektörünün kullanımına sunarak müşterilerimize tekstil ürünlerini net bir kullanım ömrü stratejisi üzerinden tasarlayabilme imkânı da sağlıyoruz. Coats kalitesi ve performansından taviz vermeden ürettiğimiz tamamen sürdürülebilir ipliklerle müşterilerimizin karbon ayak izlerini azaltmalarına destek oluyoruz.”

 

 

Geri dönüştürülebilen, denizlerdeki kirliliği azaltan iplikler yolda!

Coats yakında iki yeni ürünü daha piyasaya sürecek. Bunlardan ilki olan Coats EcoCycle, yüksek sıcaklıklarda yıkandığında çözünerek kaybolan bir iplik. Bir giysinin kullanım ömrünün sonunda geri dönüştürücüler, dikişleri çözmek için giysileri yıkayabilecek, bu sayede giysiler çok daha hızlı bir şekilde parçalarına ayrılabilecek ve bileşenleri ayrıştırılarak geri dönüştürülebilecek. Eco-B ise çöp sahalarında sentetik elyafların birikmesini ve denizlerde mikro elyafların yarattığı kirliliği azaltan bir katkı maddesi içeren, geri dönüştürülmüş polyesterden elde edilen bir iplik.

Sürdürülebilir ve döngüsel niteliğe sahip Coats iplik çeşitleri aynı zamanda üstün dikiş performansı ve kusursuz bir kalite sunuyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.