DOLAR 32,3374 0.23%
EURO 35,0928 -0.11%
ALTIN 2.292,290,67
BITCOIN 22762370,82%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dizdar, sağlık ve gıdada merak edilenleri cevapladı

Dizdar, sağlık ve gıdada merak edilenleri cevapladı

ABONE OL
Mayıs 18, 2022 12:40
Dizdar, sağlık ve gıdada merak edilenleri cevapladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yazar Dr. Yavuz Dizdar, 12. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında “Sağlık, Mutluluk ve Gelecek” adlı söyleşide katılımcılarla değerli bilgiler paylaştı

 

Söyleşileri ve etkinlikleriyle yoğun ilgi gören 12. Kocaeli Kitap Fuarı, Kocaeli Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Yazar Dr. Yavuz Dizdar, Selim Sırrı Paşa Salonu’ndaki “Sağlık, Mutluluk ve Gelecek” adlı söyleşide takipçileriyle buluştu. Dr. Dizdar, söyleşiyi soru cevap şeklinde gerçekleştirerek, katılımcıların merak ettiği konuları cevaplandırdı.

 

“MEYVE ŞEKER’İ KONUSUNDA CANAN HOCA’YA KATILMIYORUM”

Söyleşide katılımcılara soru cevap şeklinde hoş bir sohbet gerçekleştiren Dizdar, “Şimdi meyve şekerinden ne kadar korunmamız gerektiği konusunda Canan hocaya katılmıyorum. Şimdi tutup da günde aynı meyveden 10 tane yenilmez. Benim tavsiyem yeteri kadar fazla abartmadan meyve yenilmesidir. Meyve öyle vitamin açısından süperdir diyemem her bitkide vitamin vardır. Maydanoz da yerseniz onda da vitamin vardır. Asla yememek nedir? Meyvede yesen şeker var, Ette de şeker var. Önemli olan yeteri kadar yemektir” dedi.

 

“YILSONUNA DOĞRU GIDA KITLIĞI OLABİLİR”

Hücrelerin yenilenmesinin mümkünlüğü üzerine gelen bir soruyu cevaplayan Dizdar, “Bütün herkes vücuttaki hücrelerin yenilenmesini istiyor. Ama bana sorarsanız insanın 500 sene yaşaması o kadarda iyi değil. Anca beraber kanca beraber. Yani düşünün herkes fosil gibi olmuş ama sen hala gençsin” şeklinde konuştu. Dr. Dizdar, “Biz burada hangi gıda iyidir, hangisi daha vitaminlidir diye konuşuyoruz ama bu yılsonunda muhtemelen biz bir gıda kıtlığı bekliyoruz. Anladığımız kadarıyla savaş sürecek. Yılsonuna doğru bir gıda sorunu yaşanabilir. Aslında memleketin toprakları yeterli ama biz biraz gıda tüketimini abarttık” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.