DOLAR 32,3302 0.24%
EURO 35,0763 -0.16%
ALTIN 2.299,360,97
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünya Diyabetik Gününü Seramik Atölyesinde Kutladılar

Dünya Diyabetik Gününü Seramik Atölyesinde Kutladılar

ABONE OL
Kasım 14, 2022 12:00
Dünya Diyabetik Gününü Seramik Atölyesinde Kutladılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyabetliler, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü Bostanlı’da farklı bir etkinlik ile kutladılar.
Her yıl 14 Kasım tarihinde kutlanan "14 Kasım Dünya Diyabet Günü" nedeniyle bir etkinlik düzenleyen Karşıyaka Sanat Derneği ve Bostanlıspor Kulübü, diyabetli çocuklar ve ailelerini Bostanlı Gode Cengiz Spor Tesisleri'nde "Seramik Atölyesi"nde bir araya getirdi.

Gün boyu yapılan etkinliklerde diyabetli çocuklar ve aileleri ellerini çamura buladı ve günlük hayatlarında kullanabilecekleri gereçleri yapmanın mutluluğunu yaşadı. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü farkındalığını kazandırmak amacıyla diyabetli çocuklar ve  aileleri ile Karşıyaka Sanat Derneği&Bostanlıspor Seramik Atölyesi'nde bir araya getirdiklerini belirten seramik eğitmeni Seda Soylu, “Diyabetli çocuklarımızın sosyalleşmesine katkı vermek amacıyla, geleneksel seramiklerin gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevini üstlenmeyi görev edinirken, böyle anlamlı bir günde bu çocuklarımız ve aileleriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadık. Her birinin keyf alması ve el becerilerini sergilemeleri bizleri son derece mutlu etti. Destekleri nedeniyle tüm masrafları karşılayan Bostanlıspor ve Karşıyaka Sanat Derneği Başkanı Avni Erboy'a başta olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Kent Meclisi üyesi, Foça Belediyesi Engelli Meclisi Başkanı Nihal Gezgin ve emeği geçenlere çok teşekkür ederiz" dedi.

İlk kez gerçekleşen bu projeyi gelecek yıllara da taşımayı planlanmayı düşündüklerini ifade eden Seda Soylu, "Bu projede, çocuklar ve aileler seramik üretiminde bulundu. Kursiyerlere tüm aşamalar bilgilendirilmesi yapıldı, kendilerine el becerileri kazandırılmaya çalışıldı. Yapılan atölyedeki çalışmasında tüm malzemeler ücretsiz verildi ve katılım için de herhangi bir ücret alınmadı” diye konuştu.

Soylu, Karşıyakalıları da Bostanlıspor & Karşıyaka Sanat Derneği Seramik Atölyesi'ne davet ederek, "Gelin ellerimizi birlikte çamurla buluşturalım ve günlük hayatımızda kullanacağımız yepyeni eserler kazanalım, bu geleneksel sanatı öğrenelim" diye çağrıda bulundu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.