DOLAR 32,3661 0.14%
EURO 35,0515 -0.16%
ALTIN 2.321,680,13
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

EBRD, finans sektörünü ve işletmeleri buluşturdu

EBRD, finans sektörünü ve işletmeleri buluşturdu

ABONE OL
Kasım 15, 2022 16:10
EBRD, finans sektörünü ve işletmeleri buluşturdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de yeşil ekonominin paydaşları ve Türk finans sektörünün temsilcileri, 15 Kasım'da Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) ev sahipliğinde İstanbul Raffles Otel'de geniş katılımlı bir etkinlikte bir araya geldi.

 

Etkinlikte, Türkiye Yeşil Ekonomi Finansman Programı’nın (GEFF Türkiye) anlaşmalı finansman kuruluşları ve diğer paydaşları, kurumsal iklim yönetişimi, yeşil finansmana erişimde cinsiyet eşitliği ve yeşil ekonominin diğer unsurları hakkında konuşmalar ve tartışmalar yapma fırsatı buldular.

 

GEFF Türkiye, iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik yeşil teknolojileri ve yatırımları Türkiye genelinde hayata geçirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Nisan 2022'de başlatıldı. GEFF Türkiye kapsamında, EBRD'nin 500 milyon Euro'luk fonu, Temiz Teknoloji Fonu'nun (CTF) 21,5 milyon Euro'luk imtiyazlı finansmanıyla birlikte, GEFF Türkiye anlaşmalı banka ve leasing şirketleri aracılığıyla yeşil projeler için kullanılacak.

 

Bu finansmanla Türkiye'nin yeşil ekonomiye geçişine ve 2053 yılına kadar sera gazı emisyonlarında net sıfır hedeflerine ulaşmasına önemli bir destek sağlanması bekleniyor.

 

GEFF Türkiye, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji, su verimliliği, döngüsel ekonomi ve sürdürülebilir toprak yönetimi gibi alanlarda yeşil teknolojileri ve projeleri finanse ederek Türkiye’nin yeşil ekonomiye geçişini destekleyecek. Finansmanın yanı sıra anlaşmalı leasing firmalarına ve bankalara kurumsal iklim yönetişimi konusunda kapasite geliştirme desteği de sağlanacak. Bu teknik destek hizmetleri EBRD, CTF ve Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından destekleniyor.

 

Düzenlenen etkinlikte ayrıca Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı'nın (TurSEFF) ödül töreni de yapıldı. Törende Türkiye genelinde 2.500'den fazla proje arasından 8 yeşil proje TurSEFF Mükemmellik Ödülü'ne layık görüldü.

 

Sayılarla TurSEFF;

• 767 milyon € finansman

• 2556 yeşil proje

• 6 milyon ton atık azaltma

• 3 milyon ton karbon emisyonu azaltımı

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.