DOLAR 32,3263 0.22%
EURO 35,0920 -0.14%
ALTIN 2.282,130,22
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Evrensel bilim kurgu ve fantastik film festivali’nde 2010’yılların en iyi yerli fantastik filmleri yarışıyor
  • Manşet Haberi
  • Kültür Sanat
  • Evrensel bilim kurgu ve fantastik film festivali’nde 2010’yılların en iyi yerli fantastik filmleri yarışıyor

Evrensel bilim kurgu ve fantastik film festivali’nde 2010’yılların en iyi yerli fantastik filmleri yarışıyor

ABONE OL
Eylül 21, 2022 13:40
Evrensel bilim kurgu ve fantastik film festivali’nde 2010’yılların en iyi yerli fantastik filmleri yarışıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

28 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye’nin ilk Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali; 2010’larda üretilen, fantastik sinemanın kaliteli yerli ürünlerinin yaratıcılarına “Ulusal Uzun Metraj Yarışması”nda yer verecek.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali; Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği’nin organizasyonuyla 28 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında Beyoğlu Fitaş, Yeşilçam Sineması ve Kadıköy olmak üzere İstanbul’un iki yakasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında düzenlenen “Ulusal Uzun Metraj Yarışması”nda 2010’ların en iyi fantastik filmleri yarışırken; seçilecek filme 40 bin TL ödül takdim edilecek.

 

Festivalin sanat yönetmeni olan Kerem Akça, seçtiği 10 Ulusal Yarışma ve 2 Yarışma Dışı filmden oluşan seçki için şu yorumda bulundu: “Ülkemizde fantastik sinemada ciddi bir kalite yükselişi var. Bu farklı ekollerden beslenen ivmeyi ödüllendirerek yaratıcıları bu alana yönlendirmek istedik. ‘Ulusal Uzun Metraj’da özgün film garantili bir seçki ortaya çıktı. İz bıraksa da daha önce yarışmamış eserler yarışmaya dahil oldu.”

 

Türün Üreticileri Bir Arada!

 

“Ulusal Yarışma”nın ilk yılında Can Evrenol’un Baskın: KarabasanSerdar Gözelekli ve Muammer Koçak’ın DurakAli Kemal Çınar’ın GizliOzan Adam’ın Körler-Jaluziler İçin (For the Blinds)Mehmet Kurtuluş ve Ayşe Ünal’ın Kötü Kedi ŞerafettinTolga Karaçelik’in SarmaşıkÜmit Ünal’ın Sofra SırlarıOnur Ünlü’nün Topal Şükran’ın MaceralarıBurak Çevik’in Tuzdan Kaide ve Tayfun Pirselimoğlu’nun Yol Kenarı filmleri yarışacak.

 

Yarışma kapsamında “En İyi Film Ödülü”nü alan filmin yönetmeni ile yapımcısı arasında 40 bin TL ödül bölüştürülecek.

 

“Yarışma Dışı” kategorisinde ise sinema sektöründe birçok isim tarafından başyapıt olarak anılarak, kendini kanıtlamış olan ve Kapanış Filmi olarak gösterilecek Onur Ünlü’nün Sen Aydınlatırsın Geceyi ve Reha Erdem’in Jin filmleri yer alacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.