DOLAR 32,6005 0.38%
EURO 34,8451 0.31%
ALTIN 2.503,480,78
BITCOIN 21053145,68%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gelişmiş Seçenekleriyle iPhone Modelleri

Gelişmiş Seçenekleriyle iPhone Modelleri

ABONE OL
Ekim 2, 2022 22:14
Gelişmiş Seçenekleriyle iPhone Modelleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

iPhone, gelişmiş seçenekleriyle birçok özellik bakımından lider markalardan birisidir. Birçok kişi akıllı telefon tercihinde iPhone seçeneğini ilk sırada değerlendiriyor. Şüphesiz ki bunun arkasında kaliteli ve dayanıklı özelliklerin varlığı yer alıyor. Ancak tercih edilme sebebi sadece bununla sınırlı değildir. Özelliklerin teknolojik anlamda da ileride olduğunu söyleyebilmek mümkün. Özellikle iOS işletim sistemine sahip olması, onu tercih edilebilir kılan nedenlerden sadece birisidir.

iPhone modelleri arasında çeşitlilik söz konusudur. İlgili çeşitlilik özellik başta olmak üzere tasarım ve teknik detaylarına göre sağlanıyor. Bu nedenle kullanıcılar da ihtiyaçlarını karşılayan en iyi özelliklere sahip modeli tercih ediyor. iPhone modellerinin bir rakam ile isimlendirilmesi söz konusudur. Yeni modeller, son modele +1 eklenmesiyle isimlendiriliyor. Ancak yine de iPhone SE, iPhone X gibi serilerin olduğunu söyleyelim. Özellikle iPhone X serisinin, ilk iPhone’un 10.yılına özel bir seri olduğunu düşünürsek kullanıcılar arasında özel bir yeri bulunuyor.

Apple 11 serisiyle iPhone seçeneklerine 11 seçeneğini de ekledi. Birçok özellik bakımından alanında lider olacak olan bu telefon, teknolojik anlamda yeterli özelliklere sahiptir. Özellikle profesyonel performans gerektiren işlerinizi yapabilir, ayrıca aynı performansı gerektiren oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz. Bu sayede kullanışlılık özellikleri geliştirilmiş diyebiliriz.

iPhone 7 Plus Fiyatları

iPhone 7 Plus fiyat unsuru, orijinal sürüme göre biraz daha fazla olabiliyor. Bunun nedeni, özellik bakımından daha gelişmiş seçeneklerin varlığı. Bu nedenle ilgili telefon modelleri arasında “Plus” seçeneğine de yer verilerek kullanıcılara tercih çeşitliliği sunuluyor. Özellikle orijinal iPhone 7 serisinin size yetmeyeceğini düşünüyorsanız Plus seçeneğine yönelmeniz yerinde olacaktır. Yeni iPhone modellerinin çıkmasıyla birlikte bu modellerin de bir nebze olsun ucuzladığını söyleyebiliriz.

iPhone modellerindeki fiyatlar incelendiğinde her birinin özelliğe göre fiyatlandığını görüyoruz. Buna göre gelişmiş seçeneklere sahip modeller daha pahalıyken, bu unsurun nispeten daha az sağlandığı özelliklere sahip modeller fiyat olarak daha uygundur. Yine de fiyatları detaylı bir şekilde araştırmanız, uygun bütçeli bir şekilde alışveriş yapmanız için yerinde olacaktır. Bu şekilde bütçe tasarrufu yapabilmeniz mümkündür.

Fiyatları belirleyen birçok faktör bulunsa da temel faktör Apple fiyat politikalarıdır. Buna ek olarak aşağıdaki unsurlara göre fiyatlar belirleniyor;

  • Apple fiyat politikaları satış fiyatlarının belirleyici unsurudur. Buna göre kâr marjı ve maliyetler, satış fiyatını ortaya çıkaran unsurdur. Diğer seçeneklerle fiyatlara eklemeler olabilecektir.
  • iPhone modelleri arasında sunulan özellikler, beraberinde maliyetleri artırdığı için gelişmiş seçeneklerde fiyatların artması söz konusudur.
  • Ticari hareketlilik sonucunda ilgili modellerin ülkemize ulaşması sonucunda döviz fiyatları, vergiler ve diğer maliyetler söz konusu olmaktadır. Bunlar da satış fiyatları üzerinden direkt olarak etkili.
  • Son olarak ülkemizde ilgili telefonun satışını gerçekleştiren aracı firmaların fiyat politikalarına dair kâr marjları ve maliyetler de fiyatlar üzerinde etkilidir. Ancak yine de kampanya ve indirim dönemleriyle birlikte fiyatların mağazadan mağazaya göre değişeceğini unutmayın.

Apple iPhone 11 Modelleri

Apple 11 serisiyle birlikte akıllı telefon sektöründe devrim yarattı. Bununla beraber ilgili iPhone 11 serisiyle beraber önceki seriye göre özellik iyileştirmesi yapılmıştır. Kamera alanında bu iyileştirmeleri net bir şekilde görebiliyoruz. Aynı zamanda teknik detaylar olarak da bazı geliştirmeler söz konusudur. Akıllı telefonun en önemli özellik grubu olan temel donanım özelliklerinde de iyileştirme görebilmek mümkün. Tüm bu detaylar ile birlikte iPhone 11’in gayet yeterli özelliklere sahip olduğunu söyleyebiliriz.

iPhone 11, tasarım anlamında da bazı güncellemelere sahip. Tasarım anlamında köşeli ekran anlayışı her ne kadar devam ettirilse de, ekran teknolojisi ve renk seçeneği bakımından güncellemeler yapılmıştır. Buna göre ilgili cihazın birçok seçeneğe sahip olduğunu görebiliyoruz. Ekran çözünürlüğü, dâhili depolama kapasitesi, pil kapasitesi ve ekran boyutu anlamında çeşitli sürümler oluşturulmuş durumda. İlgili iPhone 11 modelleri şu şekildedir;

  • iPhone 11 (Orijinal)
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max

İlgili seçenekler arasında en gelişmiş sürüm Pro Max’dir. Aynı şekilde fiyat anlamında da en yüksek seçeneğin Pro Max olduğunu söyleyebiliriz. Profesyonel birçok işinizi rahatlıkla yapabileceğiniz iPhone 11 modelleri bu şekildedir. Tüm modelleri inceleyip tercih yapmanızı öneriyoruz.

iPhone Alma Aşamasında Dikkat Edilecek Unsurlar

iPhone satın alırken birçok unsura dikkat etmeniz gerekmektedir. Teknolojik detaylardan fiyatlara kadar bu unsurlar birçok seçenekten oluşuyor. İlgili unsurları net bir şekilde araştırarak bilgi sahibi olmalı ve tüm modelleri inceleyerek tercih işlemini yapmalısınız. Modeller arasında tercih yaparken ihtiyaçlarınızı gözetmeyi ihmal etmeyiniz.

iPhone alırken dikkat edebileceğiniz unsurlar şu şekildedir;

  • iPhone modelleri, beraberinde gelen birçok sürümüyle farklı seçenekler sunuyor. Bu nedenle ilgili modeller arasında tercih yapmakta zorlanabilirsiniz. Ancak sürümlerin özellikleri arasında belirleyici unsurlar yer alıyor. İhtiyaçlarınıza göre bunu belirleyerek alacağınız modeli seçebilirsiniz.
  • Fiyat unsuru, dikkat edebileceğiniz bir diğer faktördür. Fiyatlar, modelden modele ve iPhone modellerin sürüm seçeneklerine göre değişiklik gösteriyor. Fiyat unsurunu kontrol etmeden önce mutlaka hangi özelliklere ihtiyacınızın olduğunu belirleyin. Bunu minimize ederek bir tercihte bulunmanız halinde bütçenizden tasarruf yapabilmeniz mümkün.
  • iPhone modelleri genel anlamda modern tasarım sunuyor. Ancak bu özelliklerin üretildiği döneme göre en iyiyi yansıttığını unutmayınız. Eski modellere yöneliyorsanız bazı tasarım özelliklerinin demode olduğunu fark edebilirsiniz. Bu gibi detaylara mutlaka dikkat ediniz.
  • Teknik detaylara hâkim olun. Hangi iPhone modelini satın alıyorsanız alın mutlaka teknik detayları inceleyiniz. Özellikle temel donanım özellikleri bu anlamda ön plana çıkıyor. RAM kapasitesinden işlemci yapısına kadar birçok özelliği incelemeniz, ihtiyaçlarınızı belirleme noktasında size yardımcı olacaktır.
  • Kamera özelliklerine dikkat ediniz. Çünkü kamera, akıllı telefonların en önemli özelliği olarak önümüze çıkıyor. Sık sık fotoğraf çektiğimiz bir gerçek. Bu nedenle kamera özelliklerinin iyi olması gerekiyor. iPhone modelleri, döneminin teknolojik imkânlarına göre en iyi kamera özelliklerini yansıtıyor. Ancak eski modellere gidildikçe bu kalite biraz daha düşebilir. Bu nedenle ilgili kamera özellikleri hususunda dikkatli olmanız gerekmektedir.

Kusursuz Tasarımıyla iPhone Modelleri

iPhone modellerinin tümü, kusursuz tasarımlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Telefonların ağırlığından boyutuna kadar birçok detay, olumlu özelliklere sahip. Bu anlamda tasarım olarak iPhone’ların yeterli özellikler sunduğunu söyleyebiliriz. Ancak tasarım anlayışında zaman içerisinde değişmeler meydana gelebiliyor. Bu nedenle günümüzdeki güncel tasarım anlayışını eski iPhone modellerinde bulamayabilirsiniz. Bunun için yeni modellere yönelmeniz gerekiyor.

iPhone’lar arasında fiyatlar belirlenirken tasarım özellikleri de dikkate alınmaktadır. Bu anlamda örneğin iPhone 7 ile iPhone 7 Plus fiyat özelliği açısından farklar bulunur. Temel özelliklerde farklılıklar olduğu gibi tasarım anlamında da farklılıklar bulunuyor. Bu nedenle ilgili seçenekler arasında tasarım özellikleri başta olmak üzere pek çok özellik detayına hâkim olmanız gerekmektedir.

iPhone tercihinde tasarımın sizin için bir önemi bulunmuyorsa ve kısıtlı bütçeniz varsa, eski modellere yönelebilirsiniz. Eski modellerin “Plus”, “Pro”, “Pro Max” seçenekleri uygun bütçelerle değerlendirilebilir. Bu nedenle sürüm seçeneklerini de mutlaka detaylı bir şekilde inceleyiniz. Son olarak seçeceğiniz modelleri fiyat anlamında kıyaslayınız. Bu şekilde bütçenize uygun bir alışveriş yapabilir ve beraberinde hayallerinizi süsleyen iPhone modeline ulaşabilirsiniz.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.