DOLAR 32,3532 0.3%
EURO 35,1407 -0.01%
ALTIN 2.308,491,38
BITCOIN 22894422,99%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gemlik ve İstanbul arasında halk büfe dayanışması

Gemlik ve İstanbul arasında halk büfe dayanışması

ABONE OL
Şubat 1, 2022 14:40
Gemlik ve İstanbul arasında halk büfe dayanışması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ziraat Mühendisi, 24. Dönem Milletvekili ve CHP Parti Meclisi üyesi Gökhan Günaydın, Gemlik Belediyesi’ni ziyaret etti. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve GEMTAR Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Demiröz ile bir araya gelen Günaydın’a CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Gemlik İlçe Başkanı Şükrü Aksu ve partililer eşlik etti.

 

Günaydın’ı, hizmete başlayan Halk Büfeler’i anlatmak üzere Gemlik’e davet ettiklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, büfelerin Gemlik Belediye Meclisi’nde tüm siyasi partilerin oybirliği ile açıldığını hatırlattı.

 

Gemlik ve İstanbul arasında işbirliği

 

Başkan Sertaslan şöyle konuştu: “İnşallah bundan sonra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tarım konusunda faaliyet gösteren tüm kuruluşlarından, Gemliklilerin de yararlanmalarını sağlayacağız. Gemliklilerin temel gıda maddelerine ulaşma konusunda Halk Büfelerden yararlanmaya devam etmeleri, belediyeler arası işbirliği ile olacak.”

 

Sertaslan’dan sonra konuşan GEMTAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Yüksek Mühendisi İlhan Demiröz ise “Benim için şans olan şudur, Gökhan Bey İstanbul’da, tarım ile ilgili kuruluşların başında. Bu şansı Gemlikliler için kullanacağız. Vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşmaları için kullanacağız” dedi.

 

Demiröz’den sonra söz alan Gökhan Günaydın, “Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) başkanı görevden alındı. Alınmadan önce 2021 yılı enflasyon rakamlarını açıkladı. Yalnızca Aralık ayında enflasyon yüzde 13, yılın tamamı için ise yüzde 36 olarak açıklandı. Gıda enflasyonunun yüzde 43 açıklandığını biliyoruz. Pazarda, marketteki fiyatların açıklanan fiyatların çok üzerinde olduğunu vatandaşımız görüyor” dedi.

 

“Günde 8 binden fazla ekmek satılıyor”

 

Günaydın konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz bu kışı nasıl geçireceğiz? Belediyelerimiz bu konuda neler yapacak? Elbette biz, bu memlekette yaşayan bütün yurttaşlarımızın bu kışı bir nebze olsun rahat geçirmesi, önümüzdeki dönemde de refahtan artan paylarını alabilmeleri için gerekli çalışmaları yapma kararlılığı içerisindeyiz. Bugün Gemlik’te, belediyemizin yaptığı çok başarılı bir açıklamayı görmeye geldik. 200 gram ekmeği 1.75 liradan ekmeği yurttaşlarımıza satıyorlar. Günde 8 binden fazla ekmek satılıyor. Üstelik bu çalışmayı esnafla çelişki yaratmadan yapıyorlar. Esnaf da çalışmadan memnun, daha ucuza ekmek alan vatandaşımız da memnun.”

 

“Halk Büfeler yerel yönetim başarısıdır”

Büfelerde satılan diğer ürünlerine de değinen Günaydın konuşmasını şöyle tamamladı: “Süt, yumurta, tereyağ, tost peyniri, lor peyniri de satılıyor. Pastörize edilmiş 3 litre, yüzde 3 yağlı süt 22 liradan satılıyor. Ürünlerin fiyatları, marketlere göre yüzde 27 ile yüzde 43 arasında daha ucuz. Bu bir yerel yönetim başarısıdır. Hem belediye başkanımızı hem başkan yardımcılarımızı ve meclis üyelerimizi kutluyorum. Kim tarım ve gıda alanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden destek isterse biz kendimizi görevli sayıyoruz. Çalışmaların tamamı tarafımızdan desteklenmeye devam edecektir.

 

Başkan Sertaslan ve beraberindeki heyet, daha sonra incelemelerde bulunmak üzere Halk Büfe’leri ziyaret etti. Sertaslan ve Günaydın burada alışveriş yapan Gemlikliler ile sohbet ederek öneri ve taleplerini dinlediler.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.