DOLAR 32,3379 0.17%
EURO 35,1803 -0.04%
ALTIN 2.243,350,01
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gemlik’te gençler Gönüllülük Festivali’nde bir araya geldi

Gemlik’te gençler Gönüllülük Festivali’nde bir araya geldi

ABONE OL
Aralık 5, 2022 16:10
Gemlik’te gençler Gönüllülük Festivali’nde bir araya geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gemlik Kent Konseyi Gençlik Meclisi, bu yıl ikinci kez Dünya Gönüllüler Günü programı düzenledi. “Gemlik’te söz gençlerde” sloganıyla bir araya gelen gençler, sivil toplum alanında uzman isimlerin katıldığı söyleşi programının ardından doyasıya eğlendiler.

 

Gemlik Kent Konseyi Gençlik Meclisi, ilk kez geçen yıl gerçekleştirdiği Dünya Gönüllüler Günü’nü bu yıl da geniş kapsamlı bir program ile kutladı. Gemlik Belediyesi Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa konuşmacılar Sivil Toplum Uzmanı Hamit Levent Evci, Onaranlar Kulübü Kurucu Ortağı Ufuk Emin Akengin ile ALİKEV Programlar Sorumlusu Şeyma Keskin katıldı. Programa Gemlik’in yanı sıra Uludağ Üniversitesi olmak üzere Bursa’nın çeşitli yerlerinden de gençler katılım gösterdi. Ayrıca Gemlik Yaşam Atölyesi Derneği, Eksi 25 Derneği, Atölye Deneme Sanat ve Ekoloji Derneği, Toplum Gönüllüleri Vakfı Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi temsilcilikleri ile Elimde Bir Dünya Derneği de program alanında stant açtı.

 

Konuşmalardan önce Gemlik Gençlik Meclisi üyeleri sahneye gelerek kendilerinden ve çalışmalarından bahsettiler. Gençler desteklerinden dolayı Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a, Gemlik Belediyesi daire müdürleri ve personeline, BORUSAN Gemlik Koordinatörü Serdar Özkaleli’ye ve RODAPORT’a teşekkür ettiler.

 

Konuşmacılar Hamit Levent Evci, Ufuk Emin Akengin ve Şeyma Keskin, kendi gönüllülük hikayelerini anlattılar. Gönüllü çalışmalara nasıl katıldıklarını anlatan konuşmacılar, dinleyenlere gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

 

Konuşmaların ardından yemek ikramı gerçekleşti. Ateş yanan varillerin başında yemek yiyen gençler, çay ve kahve ikramı ile gün boyu sohbet ederek fikri alışverişinde bulundular. Program akşam saatlerinde ise konser ile devam etti. Program için hazırlanan alanda sahne alan Ferma Band, yaklaşık iki saat boyunca gençler ile birlikte sevilen şarkıları seslendirdiler.

 

Gönüllü çalışmaların, gençlerin sosyal hayatının gelişmesine, eğitim ve meslek hayatlarına büyük katkıları olduğunu söyleyen Gençlik Meclisi üyeleri, toplumların gelişmesinde de gönüllülüğün önemli bir etmen olduğunu belirttiler. Gönüllülük Festivali ile daha fazla insana ulaşmayı hedeflediklerini belirten gençler, Gemlik’teki tüm lise ve üniversite öğrencilerini Gemlik Gençlik Meclisi’ni takip etmeye, çalışmalarına katılmaya davet ettiler. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.