DOLAR 32,3374 0.23%
EURO 35,0928 -0.11%
ALTIN 2.292,290,67
BITCOIN 22762370,82%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Halı ihracatında hedef Avustralya

Halı ihracatında hedef Avustralya

ABONE OL
Mayıs 19, 2022 11:20
Halı ihracatında hedef Avustralya
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halı profesyonellerini bir araya getiren DOMOTEX Turkey Fuarı, 2022 yılı halı ihracat hedeflerinde beklentileri yükseltti. Royal Halı Genel Müdürü Tansel Tula, “Biz 28 ülkeye ihracat yapıyoruz, DOMOTEX Turkey’de Uzakdoğu ülkeleriyle bağlantılar kurduk, 28 ülke sayımız bu yıl 30’u geçecek” dedi.

 

Halı üreticilerinin yüzleri gülmeye başladı. Üç yıl aradan sonra 14-17 Mayıs tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirilen 7. Uluslararası  Halı ve Zemin Kaplama Fuarı, (DOMOTEX Turkey) sektörün 4 milyar dolar olarak belirlediği 2022 yılı ihracat beklentilerinin yükselmesine neden oldu. Dünya halı profesyonellerini bir araya getiren fuara 14 ülkeden 48’i yabancı firma, üst düzey yöneticileriyle katıldı. 

 

Bağlantılar umut verdi

DOMOTEX Turkey stantlarında kurulan özel showroomlarda, her biri ayrı ayrı desenlere sahip 2 bin halıyla ilgi odağı olan Royal Halı, yeni yurt dışı bağlantılarıyla fuardan mutlu ayrılan marka oldu. Geçen yıl Türkiye’nin gerçekleştirdiği toplam halı ihracatının 3.2 milyar dolar olduğunu hatırlatan Royal Halı Genel Müdürü Tansel Tula, özellikle Uzakdoğu ülkelerinden DOMOTEX Turkey Fuarı’na katılan firmaların yöneticileriyle yaptıkları görüşmelerin, bu rakamı çok artıracağına işaret ettiğini söyledi. 

 

Halı ihracatının yüzde 72’lik kısmı Gaziantep’ten

Royal Halı Genel Müdürü Tula, “Geçen yıl Türkiye halı ihracatının yüzde 72’lik kısmı Gaziantep’ten gerçekleşti. Buradan yapılan 2,3 milyar dolarlık halı ihracatının içinde, bizim markalarımızın da büyük payı var. DOMOTEX Turkey’e yurt dışından 48 firma, üst düzey yöneticileriyle katıldı. Bunlar dünya halı ticaretinin büyük oyuncuları. Onlarla yaptığımız görüşmeler, bu yıl için ihracat beklentimizi yükseltti. Royal Halı olarak biz, Atlas Halı, Pierre Cardin Halı ve Studio Halı markalarımızla 28 ülkeye ihracat yapıyoruz. Şu anda Avustralya gibi Uzakdoğu ülkelerine de ihracat bağlantıları yapmak üzereyiz. Muhtemelen 28 ülke sayımız yılın sonunda 30’u geçecek” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.