DOLAR 32,3199 0.2%
EURO 35,1291 -0.01%
ALTIN 2.291,940,65
BITCOIN 22941281,95%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi 3. Dönem Anadolu Sinema Eğitimlerine Samsun ile Başladı
  • Manşet Haberi
  • Eğitim
  • Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi 3. Dönem Anadolu Sinema Eğitimlerine Samsun ile Başladı

Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi 3. Dönem Anadolu Sinema Eğitimlerine Samsun ile Başladı

ABONE OL
Eylül 26, 2022 15:00
Hassan Bin Sabit Sinema Akademisi 3. Dönem Anadolu Sinema Eğitimlerine Samsun ile Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HBS Sinema Akademisinin Anadolu’da gerçekleştirdiği eğitimlerinin 2022’deki ilk durağı Samsun oldu.

 

Fidan Sanat Vakfı’nın ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları ile İstanbul’da sinema eğitimlerine devam eden Akademi, 3 yıldır Anadolu’nun farklı şehirlerine giderek sinema eğitimi veriyor. Toplamda 12 şehirde sinema eğitimi veren akademi, bu yıl Samsun dışında 4 farklı şehire daha gitmeyi planlıyor.

 

Yoğun başvuru dönemi ve mülakatların ardından seçilen 20 öğrenci ile Samsun’da 7 gün boyunca çeşitli eğitimler verildi. Öğrenciler Senaryo Yazarlığı, Yönetmenlik ve Genel Sinematografi, Kurgu Montaj Teknikleri, Sinemada Anlam Arayışı, Oyunculuk, Festival Süreci ve Film Fonlama,  Set Düzeni gibi zengin içerikli dersler ve workshoplar ile 5 gün boyunca aldıkları teorik eğitimin ardından set sürecine girdiler.

 

Set pratiğine önem veren akademi öğrencilerin ekipmanlar ile tanışıp, Samsun’un yöresel simgelerinden biri olan kispet imalatı üzerine 2 gün boyunca bir belgesel çekimi yaptılar.

 

Fidan Sanat Vakfı Genel Sekreteri ve Akademi Gen Koordinatörü Cemil Nazlı, İl Kültür Turizm Müdürü Adnan İpekdal, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ve paydaş STK temsilcilerinin katılımları ve öğrencilere sertifikaların verilmesi ile tamamlanan program diğer 4 ilde yapılacak eğitimler ile devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.