DOLAR 32,3398 0.16%
EURO 35,1932 -0.04%
ALTIN 2.245,380,09
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HUAWEI’nin en ince, en hafif ve en güzel telefonu: Nova 9

HUAWEI’nin en ince, en hafif ve en güzel telefonu: Nova 9

ABONE OL
Aralık 7, 2021 21:06
HUAWEI’nin en ince, en hafif ve en güzel telefonu: Nova 9
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2021'de piyasaya sürülen hemen hemen her yeni telefon 220 gramdan daha ağır, 8 mm'den daha kalın ve 6,8 inçe ulaşan bir ekrana sahip. Akıllı telefon boyutları artarken, ergonomi ve kullanılabilirlik düşüyor. HUAWEI’nin buna bir çözümü var.

 

Devasa bir ekrana sahip olmanın özellikle video seyretme konusunda büyük avantajları var. Ancak günümüzde telefonlar ortalama bir insan eli için çok büyük hale geldi. Telefonu tutmak rahatsız ediciyse ve temel işlevlere erişmek zorluyorsa, büyük bir ekrana sahip olmanın pek faydası yok. Son zamanlarda ortaya çıkan sert köşeli düz kenarlar kullanma eğilimi, ergonomi kabusunu daha da kötüleştiriyor.

 

HUAWEI, ergonomiye öncelik veren ardından ekran boyutundan çok fazla ödün vermeyen bir akıllı telefon tasarladı. Sonuç, size her iki dünyanın da en iyisini sunan bir telefon olan HUAWEI nova 9 oldu.

 

6,57 inç ekrana sahip olmasına rağmen nova 9’un yatay uzunluğu yalnızca 73,7 mm, kalınlığı 7,77 mm ve yalnızca 175 gram ağırlığında. HUAWEI'nin benzersiz mühendisliği sayesinde, güzel OLED ekran paneli, alüminyum kasaya kusursuz bir şekilde uyum sağlamak için zarif bir şekilde kıvrılarak, değerli taş gibi hissettiren bir telefon ortaya çıkıyor: pürüzsüz, şık ve parlak.

 

Tabii ki HUAWEI'nin Nova Serisi’ni takip edenler nova 9'un göz alıcı görüntüsüne şaşırmayacaklar. Nova Serisi’nin 2016'daki ilk çıkışından bu yana HUAWEI, endüstriyel tasarımcılarının akıllı telefon alanında nadir görülen donanım işçiliğini elde etmek için gece gündüz çalıştığını gören bir "güzellik önce gelir" ilkesini izledi.

 

Nova 9'un ışık altında parıldayan ancak parmak izi bırakmayan ve mat cama göre elde daha az kayganlık camı bunun bir örneği. Bu özel cam, HUAWEI mühendislerinin doğruyu bulmadan önce yüzlerce deneme gerektiren son derece ayrıntılı bir süreç olan HUAWEI'nin yeni Starry Flash AG Cam süreci ile elde edildi. Böylesine şık bir tasarımla HUAWEI, nova 9'a iki çarpıcı renk kazandırdı: Mavinin inceliğini morun ışıltısıyla harmanlayan Yıldız Mavisi; daha önce hiç görülmemiş, göze çarpan bir renk paleti. Telefonunun abartısız ve şık görünmesini isteyenler için, adından da anlaşılacağı gibi, herhangi bir kıyafetle iyi uyum sağlayan ikonik, minimal bir renk olan klasik Gece Yarısı Siyahı var.

 

nova 9, bir akıllı telefona yerleştirilmiş en benzersiz kamera modüllerinden birine sahip. İki simetrik daire, kameranın sol üst tarafında mükemmel bir şekilde dikey olarak sıralanıyor.

 

Şık görünümün ötesine geçen HUAWEI nova 9 benzersiz bir kamera performansı için güçlü kamera donanımını HUAWEI'nin yenilikçi yazılım atılımlarıyla birleştiren amiral gemisi bir kamera deneyimi de sunuyor.

 

HUAWEI nova 9'un dörtlü kamera sistemi, mükemmel bir 12,5 megapiksellik çekim üretmek için piksel gruplama teknolojisini kullanan 50 megapiksellik bir "Ultra Vision" kamera içerir. Bu güçlü kameraya eşlik eden 8 megapiksellik ultra geniş lens, geniş manzaraları veya büyük grup çekimlerini kolaylaştırıyor. Son olarak, derinlik bilgisi ve makro fotoğrafçılık için bir çift sensör bu çok yönlü sistemi tamamlıyor.

 

Tüm bu kameralar yetenekli olsa da ana 50 megapiksel kamera, en üst düzey amiral gemisi kalitesinde. Akıllı telefonlardaki en büyük görüntü sensörlerinden birine sahip. Bu sensör yalnızca ışık alımına yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda daha sığ alan derinliği sayesinde doğal kremsi bokeh üretiyor. Bu donanımı HUAWEI'nin endüstri lideri XD Fusion hesaplamalı fotoğraf motoruyla birleştirilerek tüm aydınlatma koşullarında dinamik, iyi dengelenmiş çekimler elde edilmesi sağlandı.

 

Selfie çekmeyi seviyorsanız, nova 9, parlak ve canlı selfie'ler yakalayan 32 megapiksellik ön kamerayla bu alanda da öne çıkıyor. Üstün yazılım işleme ile, her durumda harika görünen oto portreler için ikna edici bokeh veya güzellik efektleri bile üretebilirsiniz.

 

Çektiğiniz fotoğrafların ve videoların keyfini doğrudan nova 9'un ekranında da çıkarmak isteyeceksiniz çünkü bu, bir milyardan fazla renk görüntüleyebilen canlı, neredeyse çerçevesiz bir OLED ekran. 120Hz yenileme hızında, animasyonların daha akıcı işlemesini sağlayarak elinizden bırakmak istemeyeceğiniz bir ekran ortaya çıktı.

 

HUAWEI nova 9, ince yapısına rağmen bu boyutta bir telefon için oldukça büyük olan 4.300 mAh pili sayesinde size tüm gün pil ömrü sunmaya devam ediyor. HUAWEI nova 9, pilinin yarısını yalnızca 15 dakikada veya 0-100 tam şarj için 38 dakikada doldurmasını sağlayan SuperCharge teknolojisini destekler ve evet, şarj cihazı kutuya dahildir.

 

HUAWEI Online Mağaza’da nova 9, kılıfı da dahil olmak üzere 9.499 TL fiyatla satışa sunuluyor. İsteyen tüketiciler, 119 TL daha ödeyerek 1 yıl fazladan ek garanti satın alarak telefonlarını 3 yıl boyunca HUAWEI Servis güvencesi dahilinde kullanabilirler.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.