DOLAR 32,3231 0.22%
EURO 35,0962 -0.13%
ALTIN 2.279,870,12
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Intercem 110’uncu Konferansını 19-21 Eylül’de İstanbul’da Gerçekleşti
  • Manşet Haberi
  • Ekonomi
  • Intercem 110’uncu Konferansını 19-21 Eylül’de İstanbul’da Gerçekleşti

Intercem 110’uncu Konferansını 19-21 Eylül’de İstanbul’da Gerçekleşti

ABONE OL
Eylül 21, 2022 13:30
Intercem 110’uncu Konferansını 19-21 Eylül’de İstanbul’da Gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YÜCELİK: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA SEKTÖR OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞEN DÜŞÜK KARBONLU ÜRETİM YAPMAK

 

19-21 Eylül tarihlerinde İstanbul’da dünya çimentocularını buluşturan Intercem’in açılışında konuşan TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, “İklim değişikliyle mücadele konusunda üzerimize düşen görev düşük karbonlu üretim yapmaktır. Çimento sektöründe enerji verimliliği yatırımları, biyokütle kullanımı, atık ısıdan elektrik üretimi, katkılı çimento üretimi konularında, büyük yatırımlar yapılıyor” dedi. 

 

Dünya çimento sektörünü bir araya getiren INTERCEM’in 110’uncu buluşması, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin (ÇCSİB) iş birliğiyle 19-21 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenlendi. Intercem İstanbul’un açılış konuşmasını yapan TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelikdünyanın dört bir yanından Asya ve Avrupa’nın buluşma noktası İstanbul’a gelen dünya çimentocularına Türkiye çimento sektörünün bugününü ve geleceğe dönük çalışmalarını anlattı. 

 

Türkiye çimento sektörünün kurulu üretim kapasitesi ile dünyada beşinci, Avrupa’da ise lider üretici konumunda olduğunu belirten Yücelik, konuşmasında sektöre ait şu bilgileri paylaştı: 

“Türkiye’de faaliyet gösteren 76 çimento fabrikasının yıllık çimento üretim kapasitesi yaklaşık 118 milyon ton.  Fabrikalarımız, 69 kapasite kullanım oranıyla faaliyetlerini sürdürüyor. 2021 yılında çimento üretiminde, bir önceki yıla göre 7,2 artış yaşandı. Böylece 82 milyon ton çimento üretimi gerçekleşti. İç satışlar, bir önceki yıla göre 5,9 oranında artışla 62,7 milyon tona ulaştı. 2021’de çimento sektörünün toplam ihracatı değer bazında 14 artarak 1 milyar 266 milyon dolara çıktı. Toplam ihracat miktarı ise 1,7 düşüşle 30,8 milyon tona indi. Bu yılın ilk yarısında ise TÜRKÇİMENTO üyelerinin çimento üretimi, geçen yıla göre 10 geriledi. Bu dönemde önceki yılın aynı dönemine göre iç satışlar 14,5 düşerken, çimento ihracatı da 6,5 arttı.”

 

Konuşmasında sürdürülebilirlik konusuna da değinen Fatih Yücelik, şunları söyledi: 

“Sürdürülebilirlik konusu, birçok sektör için artık isteğe bağlı bir tercih ya da bir lüks olmaktan çıktı. Bu uygulamaları iş süreçlerine dahil etmekte geciken şirketleri zor günlerin beklediğini söylemek yanlış olmayacaktır. İklim değişikliyle mücadele konusunda üzerimize düşen görev düşük karbonlu üretim yapmaktır. Çimento sektöründe enerji verimliliği yatırımları, biyokütle kullanımı, atık ısıdan elektrik üretimi, katkılı çimento üretimi konularında, büyük yatırımlar yapılıyor” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.