DOLAR 32,3320 0.15%
EURO 35,2162 0.07%
ALTIN 2.246,980,17
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İSU, “Belediye Su Kerdeşliği” Protokolünü İmzaladı

İSU, “Belediye Su Kerdeşliği” Protokolünü İmzaladı

ABONE OL
Aralık 5, 2022 19:00
İSU, “Belediye Su Kerdeşliği” Protokolünü İmzaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan, su kaynaklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla “Ulusal Su verimliliği Seferberliği” fuarı Ankara’da başladı. Türkiye Belediyeler Birliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen, Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın katıldığı “Dünya Su Kayıpları Günü – Belediye Su Kayıpları Etkinliğinde” “Belediye Su Kardeşliği” protokolü İSU Genel Müdürlüğü ile Trabzon Su ve Kanalizasyon İdaresi ve Zonguldak Belediyesi arasında imzalandı.

PROTOKOL İMZALANDI
Küresel iklim değişikliğinin yoğun olarak hissedildiği Akdeniz kuşağında riskli ülkeler arasında yer alan Türkiye’nin gelecek 100 yıl içerisinde yapılan iklim değişikliği tahminlerine göre su kaynaklarının yüzde 25 azalması bekleniyor. Bu kapsamda suyun etkin yönetilmesi ve suyun kullanımının iyi planlanması yüksek önem arz ediyor. Ankara’da gerçekleştirilen programda, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde, “Dünya Su Kayıpları Günü – Belediye Su Kayıpları Etkinliği” düzenleniyor. İSU Genel Müdürlüğü ile birlikte Türkiye genelinden 28 Su ve Kanalizasyon İdaresi ile Belediyenin katılım gerçekleştirdiği organizasyonda, “Belediye Su Kardeşliği” protokolü imzalandı.

BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMI
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin’in huzurunda “Belediye Su Kardeşliği “ programı düzenlendi. Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ında hazır bulunduğu programda İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve Zonguldak Belediye Başkan yardımcısı Ogan Göktürk arasında “Belediye Su Kardeşliği” protokolü imzalandı. Yapılan protokol anlaşması ile birlikte; içme suyu temin ve dağıtım sistemlerinde su kayıplarının azaltılması ve su verimliliği uygulamaları konusunda kardeş belediyeler arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı hedefleniyor.

İSU STANT AÇTI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, 5-6 Aralık tarihleri arasında yapılan etkinlikte yapılan su seferberliği etkinliği kapsamında stant kurdu. İSU Genel Müdürlüğü, su kayıpları ile mücadele ve Kocaeli genelinde gerçekleştirdiği projelerin tanıtımını gerçekleştiriyor. Açılan standa katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.