DOLAR 32,3318 0.24%
EURO 35,0644 -0.21%
ALTIN 2.282,320,22
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi öğrencileri inşaatta mı çalıştırılıyor?
  • Manşet Haberi
  • Gündem
  • Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi öğrencileri inşaatta mı çalıştırılıyor?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi öğrencileri inşaatta mı çalıştırılıyor?

ABONE OL
Mart 9, 2022 10:20
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi öğrencileri inşaatta mı çalıştırılıyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’ndeki bazı öğrencilerin, akademi yerleşkesi içindeki inşaatlarda çalıştırıldığına dair bazı iddiaları Meclis gündemine taşıdı ve “Jandarma Genel Komutanlığı’nın Dekanlık binasının inşaatında müteahhittin yapması gereken, ihaleyle aldığı işler öğrencilere mi yaptırılıyor?” diye sordu.

 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’ndeki bazı öğrencilerin, akademi yerleşkesi içindeki inşaatlarda çalıştırıldığı, bu öğrencilere sadece inşaat işleri için ayrı parka (rüzgar ceketi) dağıtıldığı, alay içtimasına eksiksiz katılmaları gerekirken inşaatta çalıştırılan öğrencilerin alay içtimasına katılmadıkları gibi bazı iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

 

Müteahhittin yapması gereken ihaleyle aldığı işler öğrencilere mi yaptırılıyor?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP’li Murat Bakan, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Jandarma Genel Komutanlığı’nda cemaat ve tarikat yapılanmasına ilişkin iddiaları daha önce Meclis gündemine taşımış, soru önergesi vermiştim. Şimdi başka birtakım iddialar söz konusu. Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi’nde mezun olduklarında üniforma giyecek, Teğmen rütbesiyle görev yapacak belki vatan uğruna şehit olacak gazi olacak öğrencilerin inşaatta çalıştırıldığı iddiasına ilişkin soru önergesi verdik. Jandarma Genel Komutanlığı’nın Dekanlık binasının inşaatında müteahhittin yapması gereken ihaleyle aldığı işler öğrencilere mi yaptırılıyor? Bu öğrencilere ayrıca bir parka verildi mi? Bu öğrencilerin telefonlarına el konulup içerden bilgi sızması görüntü alınması engellendi mi? Bu öğrencilerin alay içtimasına çıkması engellendi mi? Bu çocukların tırabzanları kazıdığı, toprak kazdığı iddiaları doğru mu? Bunlar açıklama bekleyen iddialar. Süleyman Soylu’dan ayrıntılı bir yanıt bekliyoruz. Takipçisi olacağız!” diye konuştu.

 

CHP’li Bakan, Soylu’ya sordu:

  1. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde okuyan ve okullarını başarı ile bitirmelerini müteakip teğmen rütbesi ile Jandarma subayı olarak göreve başlayacak askeri öğrenciler “JSGA Akademik Merkez, Dekanlık ve Teknik Merkez Bina ve Tesisleri İnşaatı” adını taşıyan inşaat alanında herhangi bir zaman diliminde çalıştırılmışlar mıdır?
  2. Eğer çalıştırılmışlarsa ne tür işlerde çalıştırılmışlardır ? Bunların arasında tırabzanların kazınması, toprak kazılması gibi ihale kapsamında yüklenicinin yapması gereken işler bulunmakta mıdır?
  3. Öğrencilere sadece inşaat işleri için ayrı parka (rüzgâr ceketi) dağıtılmış mıdır?
  4. İnşaatta çalıştırılan öğrencilerin telefonlarına bilgi sızmasını, görüntü paylaşmalarını önlemek maksadı ile el konulmakta mıdır?
  5. Alay içtimasına eksiksiz katılmaları gerekirken inşaatta çalıştırılan öğrencilerin Alay içtimasına katılmadıkları doğru mudur?
  6. Öğrencilerin inşaatta çalıştırılmasına ilişkin iddialar doğru ise tüm öğrenciler mi yoksa sadece okulda seçilmiş bazı öğrenciler mi inşaat işlerinde çalıştırılmaktadır, bu öğrenciler hangi kritere göre seçilmektedir?
  7. Tarikat, cemaat referansı olmayan Atatürkçü, Cumhuriyetin ilke ve değerlerine bağlı öğrenciler hakkında yürütülen bir tahkikat var mıdır?
  8. İnşaatta çalıştırılan öğrencilerin bu tahkikat ile bağlantısı var mıdır?

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.