DOLAR 32,3318 0.24%
EURO 35,0644 -0.21%
ALTIN 2.282,320,22
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kartepe Hanımeli Pazarı Kuruldu

Kartepe Hanımeli Pazarı Kuruldu

ABONE OL
Mart 10, 2022 15:00
Kartepe Hanımeli Pazarı Kuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın vaatleri arasında yer alan Kartepe Hanımeli Pazarı hizmete açıldı. Kartepe Hanımeli Pazarı her Çarşamba günü açık olacak.  

 

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın seçim vaatleri arasında yer alan Kartepe Hanımeli Pazarı, Kartepe genelinde gerçekleşen Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen törenle açıldı. Başkan Kocaman’ın ev sahipliğinde açılışa Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Nihat Abiş, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, kurum müdürleri, esnaflar ve Kartepeliler katıldı.

EV EKONOMİSİNE KATKI

Kartepe Hanımeli Pazarı açılışında konuşan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “ Kartepeli kadınlarımıza hayırlı olsun. Hanımeli pazarı, bölgemize hizmet edecek çok önemli bir yerdir. Kadınlarımızın kendi emekleri ile ortaya koydukları ürünlerin burada satışı yapılacaktır. Bu sayede ev ekonomisine katkı sağlayacaklar. Bundan sonra ki ticari hayatlarında başlangıç olacaktır” dedi.

 

110 TEZGAH AÇILDI

“Burada 110 Kartepeli kadın tarafından tezgah açıldı” diyen Başkan Kocaman “Çok başarılı olacaklardır. Kartepeli kadınlarımız çok beceriklidir. Her zaman kadınlarımızın yanında olduk bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Biz Kartepe Belediyesi olarak her zaman kadınlarımıza, onların emeğine önem veren bir belediyecilik yapmaya çalışıyoruz. Buna benzer projeler ile kadınların daha fazla hayata katılımlarını sağlamış oluyoruz. Burada önce sabırlı olacağız. Zor günler olacaktır. İlçemiz, Hanımeli pazarını  sahiplenecektir. Tüm hemşehrilerimizi buraya bekliyoruz. Burası bizimdir. Buraya hep birlikte sahip çıkacağız. Her Çarşamba pazarımız açık olacaktır” açıklamasında bulundu. 

 

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar “Türk geleneğinde el emekleri büyük önem taşır. Kadınlarımızın kendi evlerinde ürettikleri el emeği ürünleri burada tüm insanlara sunuluyor. Bu özel projenin Kartepe’de Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında  hayata geçmesi ayrıca özel. Kartepe Hanımeli Pazarı hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

KURDELE KESİLDİ

Konuşmaların ardından Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman başta olmak üzere ilçe protokolü tarafından açılış kurdelesi kesildi. Açılış sonrasında ilçe protokolü kurulan standtları gezerek Kartepeli kadınlardan bilgi aldılar. Kartepe Hanımeli Pazarı, Yaz mevsiminde 29 Mart – 29 Ekim tarihleri arasında 06.00 – 21.00, Kış mevsiminde 30 Ekim – 28 Mart tarihleri arasında 07.00 – 19.00 saatleri arasında hizmet verecek.  

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.