DOLAR 32,3421 0.18%
EURO 35,1213 -0.22%
ALTIN 2.237,99-0,23
BITCOIN %
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keçiören’de Dünya Kadın Hakları Günü Farkındalık Programı Düzenlendi
  • Manşet Haberi
  • Gündem
  • Keçiören’de Dünya Kadın Hakları Günü Farkındalık Programı Düzenlendi

Keçiören’de Dünya Kadın Hakları Günü Farkındalık Programı Düzenlendi

ABONE OL
Aralık 5, 2022 19:00
Keçiören’de Dünya Kadın Hakları Günü Farkındalık Programı Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keçiören Belediyesi tarafından Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınlarına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 88’inci yıl dönümü kapsamında düzenlenen farkındalık programı Keçiören Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Programa Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, BBP İlçe Başkanı Muhammed Kaya, AK Parti Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Saliha Küçüker, AK Parti Pursaklar İlçe Kadın Kolları Başkanı Perihan Öztürk, MHP Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Şeyma Acar, Saadet Partisi Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Adul Kaya, Yenimahalle İlçe Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Aysel Çil Kocamemik, kadın meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlu temsilcileri katıldı.

 

Etkinlikte Keçiören Belediyesi Konservatuvarı Genç Tiyatro Ekibi bu güne özel, Balkan Savaşları'nda kocası şehit düşen bir Türk kadınının Cumhuriyetin ilanından sonra aldığı haklarla önce muhtar ardından milletvekili seçilişini anlatan ‘Yükseliş’ isimli bir oyun sahneledi.

 

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok programda yaptığı konuşmada kadınların çok çile çektiğini ve kadınların her alanda yer alması gerektiğini dile getirerek şunları söyledi:

 

“İslamiyet’ten önce kadınlar köle olarak alınıp satılıyor, kız çocukları diri diri gömülüyordu. Sevgili Peygamber Efendimize Peygamberlik indikten sonra cahiliye devrini sona erdirmiştir. O dönemde dünyanın her yerinde manzara böyleydi. Baktığınız zaman herkesin bir anası var. Hepimizi bir ana dünyaya getirdi. En çok çileyi de kadınlar yaşamıştır. Peygamber Efendimiz ‘cennet anaların ayağının altındadır’ buyurmuştur. Cennet birçoğumuzun yanında ama farkında değiliz. Kaybediyoruz ah vah diyoruz ama bulamıyoruz. Yakın tarihimize geliyoruz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1934 yılında kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı veriyor. Fransa'da Avrupa'da yok. Kız çocuklarını okula göndermeyenler var hala. Rabbim ayetinde diyor ki, ‘kadın erkek okumak herkes için farzdır.’ Bunu da Müslümanlık adıma yapmak için söylüyor. Bir toplumu cahil bırakacaksanız. Çocukları analar yetiştiriyor çünkü. Dinle İslam'la hadisle alakası ilgisi yok. Devletimizin kuruluşunda analarımız vardır. Anadolu'dur topraklarımızın adı. Kadınlarımızın çile, emek ve yiğitlikleri vardır. Kiminde çarık kimi yalınayak. Kocası ölmüş savaş maliyetleri var. Bu ülkeyi yeniden inşa eden de kadınlarımızdır. Kadınlarımız her alanda olmalı. Belediyemizde Kadın Başkan Yardımcımız ve birçok birimimizde kadın müdürümüz var. Tüm kadınlarımıza ahirete giymiş analara rahmet olsun. Görevdeki kadınlarımıza başarılar diliyorum.”

 

Başkan Altınok Diyarbakır annelerine de selam göndererek, “Diyarbakır'da da çocuklarını bekleyen anneler var. Analarımız bir an önce inşallah çocuklarına kavuşurlar. Onları da tebrik ediyorum. Diyarbakır annelerine de buradan selam gönderiyorum.” diye konuştu. ​

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.