DOLAR 32,3297 0.23%
EURO 35,0856 -0.14%
ALTIN 2.300,951,04
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kelebek Kids, Atta Festival iş birliği ile Türkiye’de ilk kez özel gereksinimli çocuklar tam bir tiyatro deneyimi yaşadı
  • Manşet Haberi
  • Kültür Sanat
  • Kelebek Kids, Atta Festival iş birliği ile Türkiye’de ilk kez özel gereksinimli çocuklar tam bir tiyatro deneyimi yaşadı

Kelebek Kids, Atta Festival iş birliği ile Türkiye’de ilk kez özel gereksinimli çocuklar tam bir tiyatro deneyimi yaşadı

ABONE OL
Aralık 6, 2022 10:30
Kelebek Kids, Atta Festival iş birliği ile Türkiye’de ilk kez özel gereksinimli çocuklar tam bir tiyatro deneyimi yaşadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kelebek Kids ile çocuklar için tiyatro, dans ve müzik bir arada… 

 

Çocukların kültür – sanata erişim ve aileleri ile birlikte kaliteli zaman geçirme haklarından yola çıkan, Bebekler ve Çocuklar için Uluslararası Sanat Festivali Atta Festival’in beşinci edisyonu 19 Kasım – 11 Aralık 2022 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşiyor.

 

“Yumurtadan Çıkan Fil” oyununun hem erken yaş dönemi çocuklar hem de nörolojik farklılıkları olan çocuk ve gençlere özel gösterimi, 3- 4 Aralık tarihlerinde Kelebek Kids sponsorluğunda gerçekleşti.

 

Türkiye’de ilk kez özel gereksinimli çocuklar tam bir tiyatro deneyimi yaşadı.

Atta Festival, Tel Aviv merkezli Safe Place Festivali ve Kelebek Kids iş birliği ile “Yumurtadan Çıkan Fil” otizmli çocuklara özel bir versiyonla sahnelendi. Performans esnasında çocukların ihtiyaçları düşünülerek sessiz oda, stres topları ve özel kulaklıklar gibi araçlarla Türkiye’de ilk kez özel gereksinimli çocuklar tam bir tiyatro deneyimi yaşadı.

 

Kelebek Mobilya Marka Direktörü Serkan Kaplan “Çocukların hayal gücüne sanatla katkıda bulunmak bizim için çok değerli. Türkiye’nin bebek ve çocuklar için ilk ve tek uluslararası festivali olan Atta Festival, Kelebek Kids’in çocuklara sunduğu dünyayı yansıtıyor. Biz de oyunu izlerken Engelsiz Atta ile farklı bir deneyim yaşadık. En önemlisi de çocukların renkli dünyasına dahil olduk. Bu festivalde çocuklar engel tanımıyor.” dedi.

 

Yaş Grubu 2+, Dans Tiyatrosu, Süre 35 dakika

Dört oyuncu, zorluklarla başa çıkmaya çalışan bir file eşlik ederler.

Perküsyon ve yan flüt, yaşamın ritmi ve melodisi, küçük yaştaki seyircileri günlük hayattan alarak yumurtadan çıkan filin fantezi dolu ve hayallerin bile uçtuğu dünyasına götürür.

 

Atta Festival Kurucu ve Direktörü: Hakan SİLAHSIZOĞLU

Koreograf: Ceren ORAN

Oyuncular: Burcu YILMAZ, Derya CUMAOĞLU, Çağıl KAYA,

Necmi TAŞKIRAN, Kadem Murat DEMİR

Ortak Yapım: Atta Festival, Ceren Oran & Moving Borders

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.