DOLAR 32,4120 0.28%
EURO 35,1424 -0.07%
ALTIN 2.324,170,22
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kelebek’ten 2022 yılına iddialı giriş

Kelebek’ten 2022 yılına iddialı giriş

ABONE OL
Mart 9, 2022 15:40
Kelebek’ten 2022 yılına iddialı giriş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yurtdışındaki başarılı konumunu sürdüren Kelebek Mobilya, 2022 yılına güçlü başladı. Yılın ilk iki ayında yurtdışında da büyüyen Kelebek, bu dönemi hedeflerinin üzerinde kapatmayı başardı.  

 

Türkiye’nin lider mobilya üreticisi Kelebek, 2022 yılına yurtdışında büyüme ile başladı. Ocak -Şubat 2022 döneminde büyüme kat eden Kelebek Mobilya, bu dönemi hedeflerinin üzerinde kapattı.

 

2022’de 15 ülkeye daha giriş yapacak

 

Kelebek Mobilya’nın 2022 yılında 15 ülkede daha mağaza açma planı olduğunu belirten Uluslararası Pazarlar Direktörü Serkan Duman, “87 yıllık geçmişe sahip bir marka olarak, Türkiye’de olduğu gibi uluslararası pazarlarda da güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bugün 30 ülkede distribütörlük ve 15 ülkede de kendi mağazamız bulunuyor. Önümüzdeki dönemde de yeni pazarlarda müşterilerimizle buluşmayı sürdüreceğiz” dedi. 

 

Rusya’nın müdahalesi yurtdışındaki tüm firmaları etkiliyor

 

Serkan Duman, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesinin Rusya’da ticaret yapan Türk firmalarını olumsuz etkilediğini aktardı. Serkan Duman,  “Savaşın yakın zamanda sona ermesini umuyoruz. Savaşın devam etmesi durumunda ne yazık ki çok olumsuz yansımalar olacaktır. Rusya’da ticaret yapan tüm firmalar olumsuz etkilenecektir. Savaşın birkaç hafta daha devam etmesi halinde hedef pazarlarımızda mutlaka revizyona gitmek zorunda kalacağız” diye konuştu.     

 

Döviz artışının satışlara yansıması yok 

 

Serkan Duman döviz kurundaki artışa yönelik de “Her ne kadar yurt dışındaki yatırımcılar doların artması ile fiyatta indirim bekliyor olsalar bile sektörde hammaddenin önemli bir kısmının dövize endeksli olmasından dolayı dolar kurundaki artışın fiyatlarımıza ve satışlarımıza olumlu bir yansıması bulunmamaktadır” açıklamasında bulundu.  

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.