DOLAR 32,3391 0.17%
EURO 35,1599 -0.09%
ALTIN 2.245,870,12
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konak Belediye Meclisi yılın son toplantısını gerçekleştirdi

Konak Belediye Meclisi yılın son toplantısını gerçekleştirdi

ABONE OL
Aralık 5, 2022 19:00
Konak Belediye Meclisi yılın son toplantısını gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2022 yılının son toplantısı için bir araya gelen Konak Belediyesi Meclisi, belediye bünyesinde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulmasını oy birliğiyle kabul etti.

 

Konak Belediye Meclisi yılın son meclis oturumunu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Meclis Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan’ın yönetimindeki toplantıda, 5 Aralık Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 88’inci yıldönümü vurgulandı. Aslan, kadınların ilk defa 1930 yılında belediye seçimlerine katıldığını, 1933 yılında muhtar seçme ve seçilme haklarını aldıklarını 5 Aralık 1934’te çıkarılan yasayla da milletvekili seçme ve seçilme özgürlüğünü elde ettiklerini ifade eti ve “Bugün çok önemli bir tarih. Avrupa’da bile birçok ülkede kadınların seçme ve seçilme hakları yokken 1934 yılında Türkiye’de kadınların seçme ve seçilme hakkını kazanması, bu özgürlüğü alması son derece önemli bir olaydır” diye konuştu.

 

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü için oybirliği

Konak Belediye Meclisi, yılın son meclisinde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nü de kurdu. Hukuk ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarında görüşülmesinin ardından Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün kurulması oybirliğiyle kabul edildi. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.