DOLAR 32,3377 0.04%
EURO 34,9522 -0.39%
ALTIN 2.319,441,86
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Koza Halı 2023 Yılına Yeni Hedef ve Yatırımlarla Güçlü Bir Giriş Yapıyor
  • Manşet Haberi
  • Magazin
  • Koza Halı 2023 Yılına Yeni Hedef ve Yatırımlarla Güçlü Bir Giriş Yapıyor

Koza Halı 2023 Yılına Yeni Hedef ve Yatırımlarla Güçlü Bir Giriş Yapıyor

ABONE OL
Ocak 24, 2023 11:42
Koza Halı 2023 Yılına Yeni Hedef ve Yatırımlarla Güçlü Bir Giriş Yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
  • Ekim ayında açılan Koza Home mağazasıyla hedef 5 yıl içerisinde Türkiye’de 20, 10 yıl içerisinde global pazarda 30 mağaza. 

Tüm dünya adına zorlu bir dönem olan 2020 yılı sonrasında yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen, Koza Grup 2022 yılı sonunda bir önceki yıla oranla yüzde 9’luk bir büyüme gerçekleştirdi. Toplam üretiminin yüzde 75’ini ihracat, yüzde 25’ini ise iç piyasa satışı şeklinde gerçekleştiren Koza Halı’nın 2023 yeni hedef pazarları arasında Orta ve Güney Amerika ile Güney Afrika bulunuyor. Bu yeni yatırım hedefiyle birlikte yüzde 15’lik bir pay artırımı hedefleniyor.

Türkiye genelinde kuvvetli bayilik ağı ile istikrarlı büyümesine devam eden Koza Halı, “Koza Halı Gallery” programı ile tabelalaşma adına da büyük bir yatırımda bulunuyor. 2024 yılı sonuna kadar 100 adet franchise hedefiyle devam eden çalışmalar, uzman ekipler tarafından yürütülüyor. Sürdürülebilir ve uzun vadeli iş modellerini hayat geçirmeyi hedefleyen “Koza Halı Gallery” programı ile Koza Halı tüm yatırımcılara özel destekler de sağlayacak. 

Ür-Ge ve Ar-Ge ile Gelen Sektör Sözcülüğü

Her sene cirosunun belli bir oranını ürün araştırma ve geliştirme projelerine aktaran Koza Grup,
 dönemsel olarak durgunluk yaşayan halı sektörüne ivme kazandırırken, tüm paydaşlarla birlikte daha sürdürülebilir ve yenilikçi bir kalkınma hedefiyle ilerliyor. İyi bir gelecek için dünya ve çevre farkındalığıyla yatırımlarına devam eden Koza Halı, küresel ısınmanın etkilerini minimize etmek adına kısıtlı enerji kaynaklarını daha verimli kullanmak ve kendi enerjisini yine kendi bünyesinde üretmek için 2021 yılında hayata geçen 2.64 Megawattlık “Güneş Enerjisi” yatırımını 5 Megawatt olarak arttırma kararı aldı. Sürdürülebilirlik adına yatırımlarına da devam eden markanın bugün tüm koleksiyonlarının yaklaşık %20’si geri dönüştürülmüş ürünlerden oluşuyor. Markanın bu alandaki bir sonraki hedefi ise bugün sadece 1 modelde uygulanan “geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen ve tamamen geri dönüştürülebilir” tasarımlara imza atmak.

Yeni Bayilik Ağıyla, Türkiye Genelinde Hızlı Büyüme

Bunun yanı sıra 07-09 Mart 2023 tarihleri arasında Antalya Belek Susesi Luxury Otel’de gerçekleşecek “Kozanın Liderleri 2023” lansmanına beklediklerinden çok daha fazla talep aldıklarını belirten Koza Halı Genel Müdürü İbrahim Cingisiz yaptığı açıklamada: “Lansman süresince firmamızın destekleri doğrultusunda tüm iş ortaklarımız ile verimli görüşmeler yapacak ve yeni yol haritalarımızı oluşturacağız. Ayrıca profesyonel dizayn ekiplerimizin tasarladığı yeni desen ve ürünlerimizin sektörümüzde yenilikçi fikirlere kapılar açacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Koza Home ile hedef; 5 yıl içerisinde Türkiye’de 20, 10 yıl içerisinde global pazarda 30 mağaza. 

2022 yılının başından itibaren Akdeniz ve İskandinav çizgileri ile harmanladığımız yenilikçi ve sade yaşam tarzı konseptleri üzerinde sürdürdüğümüz çalışmaların bir sonucu; Koza Home. Bu yepyeni yatırımın çatısı altında halının yanı sıra, mobilya, ev tekstili, iç dekorasyon ve aydınlatma ürünleri de yer alıyor. Transparan ve iyi üretim süreçleri ile dünyaya, doğaya ve insana saygı çerçevesinde yaratılan ürünlerin yer aldığı Koza Home koleksiyonları, yaşam alanlarına değer katma hedefiyle tasarlandı. 

İlk konsept mağazası Koza Halı’nın evi Gazi şehrimizin en prestijli lokasyonlarından birinde yer alan ve 1200 metrekare genişliğinde bir showroom ile hayata geçirildi. “Evde Olmanın Mutluluğu” mottosu ile yola çıkılan “Koza Home” markası için hedef; kısa vadede 10, orta ve uzun vadede ise 50 mağazayı faaliyete geçirmek. Koza Home koleksiyonları Koza Home mağazasının yanı sıra kozahome.com.tr adresinde de kişilerin beğenisine sunuluyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.