DOLAR 32,3297 0.23%
EURO 35,0856 -0.14%
ALTIN 2.300,951,04
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mobilya ve ağaç sektörünün geleceği tartışıldı

Mobilya ve ağaç sektörünün geleceği tartışıldı

ABONE OL
Kasım 21, 2022 13:50
Mobilya ve ağaç sektörünün geleceği tartışıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kastamonu Entegre’nin ana sponsorluğunda Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu (TAİF) tarafından düzenlenen 2022 Başkanlar Kurulu Hizmet İçi Eğitim Semineri’nde mobilya ve ağaç sektörlerinin durumu ve gelecek vizyonu ele alındı.

 

Ağaç bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre’nin ana sponsorluğunu üstlendiği, Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu (TAİF) tarafından düzenlenen 2022 Başkanlar Kurulu Hizmet İçi Eğitim Semineri’nde, 18 milyar dolar büyüklüğe sahip mobilya ve ağaç sektörlerinin Türkiye ekonomisine katkıları ve geleceğe ilişkin vizyonları ele alındı.

 

Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Taklacı, Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, Orman Genel Müdürlüğü İşletme ve Pazarlama Dairesi Başkan Yardımcısı Reşat Benli, Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü  Ticaret Uzmanları Canan Yıldız ve Nazan Zer Irak’ın yanı sıra Türkiye genelinde 148 odanın başkanları, başkan vekilleri ve bağlı meslek odalarının yönetim kurulu üyelerinin katıldığı seminerin açılış konuşmasını Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız gerçekleştirdi.

 

Konuşmasında, ağaç ürünleri ve mobilya sektörlerinin birbiriyle uyumlu ve beraber çalışmasının önemine dikkat çeken Yıldız, “Sektörümüzün dünya sıralamasındaki yeri ülkemiz için gurur kaynağıdır. Dünya pazarında MDF üretiminde ikinci, laminat parke üretiminde üçüncü, yonga levha üretiminde dördüncü sıradayız” dedi.

 

1 milyon kişiye istihdam sağlanıyor

Mobilya ve ağaç sektörlerinin 18 milyar dolar büyüklüğe sahip olduğunu hatırlatan Yıldız, her iki sektörün 5 milyar dolar ihracat gerçekleştirerek cari açığa olumlu katkı verdiğini ve 1 milyon kişiye istihdam sağladığını söyledi. Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yılda 13 milyon metreküp üretim kapasitesi ile dünyanın ikinci büyük üreticisi olan Türkiye ağaç bazlı levha sektörü, mobilya sektörü ile birlikte ülkemizde cari fazla veren nadir sektörlerden biri. MDF ve yonga levhada dünya üretiminin yüzde 5’ini, laminat parkede ise yüzde 10’nunu üretiyoruz. Sektörümüzün yerli ve milli özelliği ile mobilya sektörünün rekabet gücünün artmasına doğrudan katkı sağlıyoruz.”

 

Sektöründe yurt dışına yatırım yapan ilk şirket olan Kastamonu Entegre’nin Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Rusya ve İtalya yatırımlarıyla Türkiye dahil 6 ülkede üretim yapan global bir markaya dönüştüğünü belirten Haluk Yıldız “Devam eden yurt için ve yurt dışı yatırımlarımız neticesinde, üretim sıralamasında sektörümüzde dünyanın 5. büyük üreticisiyiz. Ana ürün gruplarımız MDF, yonga levha, laminat parke ve kapı panelinin her birinde ise dünyanın ilk 4 üreticisi arasında yer alıyoruz. Dünya laminat parke üretiminin yüzde 6’sını tek başımıza gerçekleştiriyor, altı kıtada 100’den fazla ülkeye ürünlerimizi ulaştırıyoruz” diye konuştu.

 

Seminer sonunda Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Taklacı, Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız’a teşekkür plaketi takdim etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.