DOLAR 32,3695 0.15%
EURO 34,9616 -0.32%
ALTIN 2.323,890,20
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Müftülük Kadınlar Gününde Zübeyde Hanım’ı Andı

Müftülük Kadınlar Gününde Zübeyde Hanım’ı Andı

ABONE OL
Mart 9, 2022 20:50
Müftülük Kadınlar Gününde Zübeyde Hanım’ı Andı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karşıyaka Müftülüğü, Kadınlar Günü dolaysıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım için bir etkinlik düzenledi.

 

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Nergiz Kur 'an Kursu kursiyerleri tarafından hazırlanan "Büyük Türk Kadını Zübeyde Hanım" konulu programda Zübeyde Hanım’ın Karşıyaka’da Latife Hanım ile kaldığı dönem tiyatral gösteriyle canlandırılırken, Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

 

Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezinde yapılan program saygı duruşu ve İstiklâl Marşının ardından İmam Hatip Ahmet Yüksel' in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programa Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, İzmir Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Akif Yılmaz, Karşıyaka Muhtarlar Derneği Başkanı Fuat Pusat, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Mehpare Özkaban, Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Özkan Açar, muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, iş insanı Osman Avcı, Kur’an kursu kursiyerleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başladığı konuşmasında, kadınlara yönelik olumsuz tutum ve davranışların, ayrımcılığın, kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin son bulmasına vesile olmasını diledi.

 

Müftü Gürler "Zübeyde Hanım Atatürk'ü doğurmuş, yetiştirip milletimize armağan etmiş oğlu Ulu Önder Atatürk de vatanımızı işgalden, milletimizi esaretten kurtarmış, cumhuriyetimizi kurmuş, ezanımızın okunduğu, bayrağımızın dalgalandığı cennet vatanımızı bizlere emanet etmiş, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını vermiş, "Dünyada her şey kadının eseridir "demiştir. Dolayısıyla Zübeyde Hanım hepimizin anası. Dünya Kadınlar Gününde Zübeyde Hanım'ı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor programı hazırlayan kursiyerlerimize, Çiğdem Sabuncuoğlu hanıma, emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve tüm katılanlara teşekkür ediyorum" dedi.

 

Programın ardından emeği geçenlere plâket takdim edildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.