DOLAR 32,3161 0.2%
EURO 35,1395 0.02%
ALTIN 2.290,300,57
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Milas İçme Suyu Projesi Memnuniyet Yarattı
  • Manşet Haberi
  • Gündem
  • Muğla Büyükşehir Belediyesinin Milas İçme Suyu Projesi Memnuniyet Yarattı

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Milas İçme Suyu Projesi Memnuniyet Yarattı

ABONE OL
Eylül 15, 2022 17:10
Muğla Büyükşehir Belediyesinin Milas İçme Suyu Projesi Memnuniyet Yarattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muğla Büyükşehir Belediyesinin Milas Türkevleri, Bozalan, Siteler ve Çökertme bölgelerine ek su sağlamak için başlattığı çalışma vatandaşlarda büyük memnuniyet yarattı. Mahalle muhtarları, site yöneticileri ve vatandaşlar çalışmanın tamamlanmasıyla önemli bir eksiğin ortadan kalkacağını belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas Türkevleri, Bozalan, Siteler ve Çökertme bölgelerinde yapacağı 30 Milyon TL’lik proje ile yaklaşık 70 bin kişiye içme suyu sağlıyor. MUSKİ Genel Müdürlüğü yapacağı çalışma ile Dereköy bölgesinden termik santralin kullandığı suyun sadece 4’ü kadarını kullanarak binlerce kişinin yaşadığı bölgelere ek içme suyu sağlayarak su ihtiyacını tamamen karşılayacak.

 

31 Bin Metre İçme Suyu Hattı Yapılacak

MUSKİ Genel Müdürlüğü ve yüklenici firma arasında imzalanan protokole göre 100 ve 400 m3 olmak üzere iki içme suyu deposu, 31 bin 149 metre içme suyu hattı, maslak, basınç kırıcı vana, tahliye odası gibi birçok farklı yapı imal edilecek. Çalışmalar kısa sürede tamamlanarak Türkevleri, Bozalan, Siteler ve Çökertme bölgelerine ek içme suyu sağlanacak.

 

Türkevleri Muhtarı Ercan Yılmaz, “Su, ana ihtiyaç ve ortak değerdir, bu değeri paylaştıran Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim”

Mahallelerine ek içme suyu sağlanacağı için çok mutlu olduklarını söyleyen Türkevleri Muhtarı Ercan Yılmaz, yetersiz kalan suyun başka bir kaynaktan kendilerine aktarılmasının zorunlu bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Yılmaz, “Mahallemizde içme suyu ile ilgili bir problem vardı. Özellikle pandemiden sonra artan nüfus ile birlikte bu sorun gittikçe büyümeye başladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi buna sessiz kalmadı ve gerekli projeleri hazırladı. Şimdi başlatacak oldukları proje ile birlikte mahallemizin önemli bir sorunu ortadan kalkacak. Suyun ortak değer olduğunu ve herkesin ana ihtiyacı olduğunu unutmadan kardeşçe hepimiz bu değeri paylaşmalı ve yaşamımızı daha iyi koşullarda sürdürmeliyiz. Bunu sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibine sonsuz teşekkürler” dedi

 

“Kesintisiz İçme Suyuna Büyükşehir Belediyesi Sayesinde Kavuşacağız”

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Çökertme Mahalle Muhtarı Ertan Konar “Su şuan mahallemize yetersiz kalıyor. Projenin hızlıca hayata geçmesini istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi sayesinde uzun yıllar sonra kesintisiz içme suyuna kavuşacağız” diye konuştu.

 

Bozalan Mahalle Muhtarı Dursun Kayıhan ise çalışmanın biran önce tamamlanmasıyla vatandaşlara güzel bir müjde vermek istediklerini söyledi. Kayhan çalışma için Başkan Osman Gürün’e teşekkür etti.

 

Bozalan Mahallesinde bulunan sitelerin en büyüğü olan “Rüya Kent” sitesi başkanı Neşe Boyraz çalışmanın tamamlanmasıyla vatandaşların Büyükşehir Belediyesine çok minnettar olacaklarını vurguladı. Boyraz, yerleşik nüfusun giderek arttığına vurgu yaparak projenin çok önemli olduğunu söyledi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.