DOLAR 32,3263 0.22%
EURO 35,0920 -0.14%
ALTIN 2.282,130,22
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ödeme teknolojileriyle sağlıklı nakit akışı yaratmak mümkün

Ödeme teknolojileriyle sağlıklı nakit akışı yaratmak mümkün

ABONE OL
Kasım 22, 2022 11:30
Ödeme teknolojileriyle sağlıklı nakit akışı yaratmak mümkün
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şirketlerin yaşadığı zorlukların yüzde 82’si zayıf nakit yönetiminden kaynaklanıyor. Nakit akışı yaratamayan şirketlerin tedarikçileriyle ilişkisi bozuluyor, büyümek için gereken yatırımları yapamıyor, alternatif fırsatları değerlendiremiyorlar.

 

Tüm dünyada enflasyon keskin bir tırmanışta. Öte yandan ülkelerin daha sıkı para politikalarını benimsemeye başlaması da finansmana erişimi giderek zorlaştırıyor. İçinde bulunduğumuz dönemde nakit akışı, şirketler için en yakından takip edilmesi gereken temel göstergelerin başında geliyor.

 

Fiyatların yükseldiği, alım gücünün düştüğü ve talebin ertelenebildiği bu tür dönemlerde, kasadaki nakit akışının sağlıklı seviyede olması şirketin ve faaliyetlerin sürekliliği açısından son derece önemli. Öte yandan, enflasyonist dönem normal dönemlere oranla maliyet ve bütçe yönetiminde çok daha dikkatli olunması gereken, özellikle borçlanma seviyelerinin çok sıkı kontrol altında tutulması gereken dönemler olduğu için nakit akışındaki kesinti tüm dengeleri bozabiliyor.

 

Dünya genelinde şirketlerin iflas nedenleri arasında da nakit akışındaki bozulma birinci sırada yer alıyor. US Bank araştırmasına göre şirketlerin başarısızlıklarının yüzde 82’si zayıf nakit yönetiminden kaynaklanıyor. Sağlıklı nakit akışı sağlayamayan şirketleri de birçok tehdit bekliyor. Nakit akışı bozulan şirketler finansmanda zorlanıyor, büyümek için ihtiyacı olan yatırımları yapamıyor, alternatif fırsatları değerlendiremiyor. Zayıf nakit akışı şirketlerin tedarikçilerine ve diğer alacaklılarına zamanında ödeme yapmasını da engelliyor. 

 

Tek merkezden yönetim

Ödeme teknolojileri de şirketlere daha sağlıklı bir nakit akışı yaratarak finansal olarak güçlenmelerine katkıda bulunuyor. Ödeme sistemlerinde Türkiye’nin öncü şirketi Paynet de bu noktada sunduğu birçok çözümle şirketleri finansal olarak destekliyor. Örneğin Paynet üye iş yerleri, PayPortal ile finansal işlemlerini tek bir ekrandan yönetebiliyor. Paynet üyelerinin ekstra bir ücret ödemeden kullanabildiği PayPortal ile finansal raporlar, nakit akışları, vadesi gelmiş ödemeler ve müşteri tahsilatları gibi işlemler görüntülenebiliyor.

 

Tahsilat kolaylaşıyor

Paynet Bayi Ağı Çözümü de özellikle bayi ve alt bayiye sahip şirketlerin nakit ve tahsilat akışını kolaylıkla yönetmelerini sağlıyor. Üreticiden son kullanıcıya kadar olan süreçte gerçekleştirilen satışlarda tahsilat tüm paydaşlara Paynet Bayi Ağı Çözümüyle otomatik olarak aktarılıyor. Anında herkesin hak ediş tutarı ilgili banka hesaplarına paylaştırılmış oluyor.

 

Masraflar düşüyor, müşteriler taksit seçeneğinden yararlanıyor

Paynet Mobil Uygulama, üye iş yerlerinin saha operasyonlarında ödeme almasını kolaylaştırıyor. Tüm banka ve kredi kartları ile uyumlu olan Paynet Mobil Uygulama, hızlıca tahsilat yapılmasını sağlıyor. iOS ve Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar ve tabletlerle uyumlu olan çözümle, şirketler müşterileri nerede olursa olsun, uzaktan link ile ödeme alabiliyor. Müşteri, SMS, e-posta ve WhatsApp yoluyla gönderilen link ile ulaştığı ödeme sayfasında bilgilerini doldurup onayladıktan sonra tahsilat kolayca gerçekleşiyor.  Paynet Mobil Uygulama böylelikle ödeme konusunda iş yerlerine sınırsız özgürlük sunuyor. Ücretsiz olan Paynet Mobil Uygulama sayesinde, taşınabilir POS cihazlarının oluşturacağı maliyet de ortadan kalkıyor. Bununla birlikte, tüm bankalar ile anlaşmalı olduğu için masraflar önemli ölçüde düşüyor ve müşteriler tüm kredi kartları ile uygun taksit seçeneklerinden faydalanabiliyor. Paynet işletmelere artı taksit olanağı da sunuyor. İşletmeler, anlaşmalı bankalar üzerinden müşterilerine daha uygun maliyetlerle taksitli alışveriş imkanı yaratıyor. Böylece daha fazla satışın da önünü açıyorlar. Ödeme ve tahsilat takibi tek tuşla yapılıyor

 

Paynet Açık Bankacılık hizmetiyle işletmelerin farklı bankalardaki tüm hesaplarının tek ekrandan yönetilmesini sağlıyor. Farklı bankalarda bulunan hesap hareketleri tek bir platform üzerinden takip edilip raporlanabiliyor. Bununla birlikte şirketler, nakit akışını anlık olarak izliyor, ödeme ve tahsilat takibini de tek tuşla yapıyor.

 

“Nakit akışını dijitalleştirerek operasyonel verimliliği artırıyoruz”

Enflasyonist ortamda nakit akışının hiç olmadığı kadar önem kazandığını belirten Paynet Genel Müdürü Onur Ertürk, özellikle finansmana ulaşımın zorlaşmasıyla birlikte şirketlerin bu konuda her zamankinden daha fazla dikkatli olması gerektiğini ifade ediyor. Ertürk, şirketlere bu noktada yarattıkları değerle ilgili şöyle konuşuyor: “Şirketlerin nakit akışı yönetimini sağlıklı şekilde gerçekleştirmeleri için çözümlerimizle onlara destek veriyoruz. Örneğin tek ekran üzerinden farklı ödeme yöntemleri ile ödeme alabilen Paynet çözümleriyle nakit akışı anlık takip edilebiliyor ve tüm bilgiler anında güncelleniyor. Böylece nakit akışı dijitalleştirilirken; şirketlerin finansal operasyon verimliliği artırılıyor, maliyet tasarrufu yapması sağlanıyor.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.