DOLAR 32,5045 0.27%
EURO 34,5889 0.2%
ALTIN 2.494,540,47
BITCOIN %
İstanbul
21°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pepsi’den içecek sektöründe ilk 100 geri dönüştürülmüş pet şişe

Pepsi’den içecek sektöründe ilk 100 geri dönüştürülmüş pet şişe

ABONE OL
Mart 11, 2022 12:40
Pepsi’den içecek sektöründe ilk 100 geri dönüştürülmüş pet şişe
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pepsi’nin raflarda yerini alan yüzde yüz geri dönüştürülmüş pet ambalajdan üretilen 1 litrelik şişeleri Türkiye’de içecek sektöründe bir ilk! PepsiCo 2025 yılı itibariyle ise, Türkiye organizasyonundaki Pepsi, Yedigün ve Fruko gibi içecek markalarının pet ambalajlarının tümünü 100 geri dönüştürülmüş plastik ambalajdan elde edilecek.

 

Dünyada sürdürülebilirlik alanında önde gelen şirketlerden biri olan PepsiCo’nun içecek markalarından Pepsi, içecek sektöründe bir ilke imza attı. 1970’li yıllarda icat edilen pet şişeyi kullanan ilk marka olan Pepsi’nin 1 litre pet şişelerinin yüzde 100’ü bugün geri dönüştürülmüş plastikten üretiliyor. Halen 22 küresel pazarda, 100 geri dönüştürülmüş plastik (rPET) ambalajda ürünlerini sunan PepsiCo geri dönüştürülmüş PET kullanımında lider firmalardan biri konumunda bulunuyor. 

 

Türkiye’deki birçok üründe 20’ye yakın geri dönüştürülmüş PET kullanan PepsiCo, 2021 başı itibariyle r-PET içeriği 50 olan PET şişe kullanımını devreye alırken, içecek sektöründe de bir ilki gerçekleştirerek gazlı içecek ürünlerinde kullandığı 1 litre pet şişelerini yüzde 100 geri dönüştürülmüş plastikten üretiyor.

 

Pepsi, Yedigün ve Fruko 1 litre pet şişelerde 100 geri dönüşüm tasarımlarına geçerek geri dönüştürülmüş plastik kullanımının önemini vurguladıklarını ve bu konuda farkındalık yaratmaya çalıştıklarını belirten PepsiCo Türkiye İçecek Kategorisi Pazarlama Direktörü Aslı Önder, “Önümüzdeki dönemde çıtayı daha da yükseğe çekmeyi amaçlıyoruz. Hedefimiz 2025 yılı itibariyle Türkiye organizasyonunda içecek kategorisindeki PET ambalajların tümünü geri dönüştürülmüş plastik ambalajdan elde etmek” dedi. 

 

PepsiCo olarak ambalajların atık olmadığı bir dünya kurmak için çalıştıklarını vurgulayan Aslı Önder şöyle devam etti:

 

“Tüm ambalajlarımızda geri dönüştürülmemiş plastik kullanımını azaltmaya yönelik olarak hedefler koyuyoruz. Hedefimiz “Sıfır Atık”. Yani kullandığımız tüm paket malzemelerinin, döngüsel ekonominin bir parçası olması. Türkiye’deki 6 fabrikamızın hepsi sıfır atık olarak faaliyet gösteriyor. Fabrikalarımızın tamamı 2021 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Belgesi ile sertifikalandırıldı. Tarladan fabrikaya uzanan döngüsel ekonomi modelini, geri dönüştürülmüş malzemelerden sıfır atık prensibine kadar uzanan 360 derecelik bir vizyonla yönetiyoruz.”

 

Türkiye içecek kategorisindeki PET ambalajlarının 25’ini geri dönüştürülmüş plastik ambalajdan elde eden PepsiCo’nun bazı ürün gruplarında bu oran, 50’ye varıyor. Önümüzdeki dönemde bu hedefi daha da yukarı çıkarmak için çalışmalarına devam etmeyi hedefleyen PepsiCo, bu yıl hayata geçirilecek olan zorunlu depozito iade sistemini destekliyor ve bu uygulamayı döngüsel ekonomi adına atılacak önemli bir adım olarak görüyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.