DOLAR 32,5291 0.24%
EURO 34,8639 0.36%
ALTIN 2.488,401,07
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Torbalı Belediyesi tarlalarına buğday ekti

Torbalı Belediyesi tarlalarına buğday ekti

ABONE OL
Mart 9, 2022 12:00
Torbalı Belediyesi tarlalarına buğday ekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Torbalı Belediyesi, çeşitli mahallelerinde bulunan tarlalarına bu yıl da buğday ekti. Kasım ve aralık aylarında toprakla buluşan buğday tohumları, filizlenip boy verdi

 

Torbalı Belediyesi, tarlalarına buğday ekti

Halkın tarlasından halkın sofrasına ulaşacak

Torbalı Belediyesi, çeşitli mahallelerinde bulunan tarlalarına bu yıl da buğday ekti. Kasım ve aralık aylarında toprakla buluşan buğday tohumları, filizlenip boy verdi. 7 mahallede yaklaşık bin 100 dekarlık alana buğday eken Torbalı Belediyesi buradan yaklaşık 600 ton buğday hedefliyor. Bir kısmı un olacak olan buğdaylar, ‘Halkın tarlasından halkın sofrasına’ sloganıyla ilçedeki ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtılacak. İhtiyaç sahiplerine eşit miktarda dağıtılacak olan un, sosyal belediyeciliğin de en güzel örneklerinden biri olacak. Öte yandan un için ayrılmayan buğday ve samanlar ise satılıp belediyeye kaynak olarak kullanılacak. Atalık tohumları da yaşatmaya devam eden Torbalı Belediyesi, tarlaların bir kısmına karakılçık buğdayı ekti.

 

 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE EŞİT DAĞITILACAK

Torbalı Belediyesi’nin kontrolünde ekimi ve bakımı yapılan araziler hava muhalefeti nedeniyle drone ile ilaçlanıp, gübrelendi. Haziran ayında hasat edilecek olan buğdayların bir kısmı, başta ekim işlemlerinin gerçekleştiği mahalleler olmak üzere ilçedeki ihtiyaç sahiplerine un olarak dağıtılacak. Buğday ekili tarlalarda incelemelerde bulunan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “ ‘Halkın tarlasından halkın sofrasına’ sloganı ile çıktığımız bu yolda, karakılçık buğday ekimi yaptığımız belediyemize ait arazilerde incelemelerde bulunduk. Ata mirası tohumlara sahip çıkıyor, geleneği gelecek nesillere taşıyoruz.” dedi. Başkan Tekin ayrıca, “ Bu yıl 1100 dekarlık alana buğday ektik.  Yeşeren tarlalar, bize iyi bir hasadın müjdesini şimdiden veriyor. Yetiştireceğimiz buğdayların bir kısmı un olarak halkın sofrasına ulaşacak. Geçtiğimiz yıl 70 ton un dağıttık. Hedefimiz bu yıl bu miktarı çok daha fazla artırmak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.