DOLAR 32,3820 0.19%
EURO 35,0832 -0.08%
ALTIN 2.324,900,25
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tunç Soyer: Daha çok kütüphane, daha çok Kitap Kafe açmaya devam edeceğiz
  • Manşet Haberi
  • Eğitim
  • Tunç Soyer: Daha çok kütüphane, daha çok Kitap Kafe açmaya devam edeceğiz

Tunç Soyer: Daha çok kütüphane, daha çok Kitap Kafe açmaya devam edeceğiz

ABONE OL
Kasım 20, 2022 21:00
Tunç Soyer: Daha çok kütüphane, daha çok Kitap Kafe açmaya devam edeceğiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dördüncü Kitap Kafe  ve Nutuk Okuyan Kadın Heykeli Seferihisar'da

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dördüncü Kitap Kafesi ve Nutuk Okuyan Kadın Heykeli, Seferihisar'da açıldı. Kitabın bir israf olarak görülmemesinin gerektiğini ifade İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Dünya edebiyatının kaynağı burası. Biz kitap için ne yapsak az. Daha çok kütüphane, daha çok Kitap Kafe açmaya devam edeceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi, Mustafa Necati Bey Kültür Merkezi, Konak Metro İstasyonu'nun ardından dördüncüsünü hayata geçirdiği Kitap Kafe, Seferihisar'da açıldı. Kitap Kafe açılışıyla birlikte Nutuk Okuyan Kadın Heykeli de törenle açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer ev sahipliğinde yapılan açılışa; Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile eşi Fatma Yetişkin, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ile eşi Selma Eriş, eski CHP Milletvekili Ahmet Ersin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Şükran Nurlu ile Ertuğrul Tugay, İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Seferihisar Belediye Başkan Yardımcıları Yelda Celiloğlu ile Nuriye Hepterlikçi, CHP Seferihisar İlçe Başkanı S enem Gürer Solak, kooperatif ortakları, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Soyer: “Daha çok kütüphane, Kitap Kafe açmaya devam edeceğiz”
İçinde yaşadığımız coğrafyada hak ettiğimiz hayatı yaşamıyoruz diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bunun bir kader olmadığını ve yanlış politikalarla yönetilmenin sonuçları olduğunu söyledi. Zincir olarak adlandırdığı vicdan, empati, merak, bilgilenme ve cesaretlenmeden bahseden Başkan Soyer, “Kitabı bir israf olarak görmemekle başlıyor hikaye. Süfli bir şekilde görmemekle başlıyor. Kitabı sadece bol zamanı olanların okuyacağı bir faaliyet olarak görmemekle başlıyor. Anlamaya çalışmakla merak etmekle başlıyor. Hele bu topraklar, demokrasinin edebiyatın doğduğu topraklar. Homeros bu topraklardan çıkmadı mı. Dünya edebiyatının kaynağı burası. Biz kitap için ne yapsak az. Daha çok kütüphane, daha çok Kitap Kafe açmaya devam edeceğiz. Muhtarlıkların içinde, yanında kitaplıklar açıyoruz. Bu yıl sonuna kadar 50'yi hedefledik. 26 tanesi ta mamlandı daha da açmaya devam edeceğiz” dedi.

“Okumaya, bilgilenmeye ihtiyacımız var”
Başka bir Türkiye'nin mümkün olduğunu söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Çok daha sağlıkla, güler yüzle, huzurla yaşanacak memleket kurmak mümkün. Okumaya, bilgilenmeye ihtiyacımız var. Vicdana ve cesarete ihtiyaç var ve son olarak da dayanışmaya. Vicdan ve cesaret yetmeyebilir dayanışmaya ihtiyacımız var. Birbirimizle kucaklaşmaya, içtenlikle sevgi saygı göstermeye ihtiyaç var. Eğer bunları yaparsak göreceksiniz hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.