DOLAR 32,4558 0.3%
EURO 35,3771 0.22%
ALTIN 2.323,980,22
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zanaatın Ötesi Sergisi, Viyana Tasarım Haftası’nda  Sergileniyor

Zanaatın Ötesi Sergisi, Viyana Tasarım Haftası’nda Sergileniyor

ABONE OL
Eylül 15, 2022 12:40
Zanaatın Ötesi Sergisi, Viyana Tasarım Haftası’nda  Sergileniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Kadim Anadolu Zanaatlarından Güncel Tasarımlara” Avrupa Birliği projesi kapsamında üretilen çalışmaların yer aldığı Zanaatın Ötesi sergisinden “Knitting Stone” 15-25 Eylül tarihleri arasında Viyana Tasarım Haftası’nda sergilenecek. 

 

Kaybolma riski altındaki Anadolu zanaatlarının Türkiye ve Avrupa’da yaygınlaştırılması ve geleceğe taşınması hedefiyle yola çıkan “Kadim Anadolu Zanaatlarından Güncel Tasarımlara” Avrupa Birliği projesi, ilk kez Avrupa’da sergileniyor.

 

Türkiye Tasarım Vakfı’nın, proje ortakları Brumen Foundation ve Geleneksel Sanatlar Derneği ile yürüttüğü proje kültürlerarası iş birliği çerçevesinde, kadim Anadolu zanaatlarının güncel tasarımlarla birleştiği örneklerin yaygınlaştırılmasını ve geleceğe taşınmasını hedefliyor. Proje kapsamında tasarımcı Pia Matthes’in taş ustası Halil Evcan’la birlikte ürettiği ayak ısıtıcısı “Knitting Stone” 15-25 Eylül tarihleri arasında Viyana Tasarım Haftası’nda sergilenecek. 

 

Zanaat tipi üretim bilgisini güncel ihtiyaçlarla bir araya getirerek geleceğe taşımayı amaçlayan projede İznik Çiniciliği, Sedef Kakmacılık, Keçecilik, Taş İşlemeciliği ve Yorgancılık zanaatları bulunuyor. Proje kapsamında yüzlerce yıllık bilgi birikimine sahip zanaatkarlarla hazırlanan belgeseller uluslararası platformlarda yayınlandı ve açık çağrı yapıldı. Avrupa’dan gelen tasarımcılar, bu kısa filmleri referans alarak kadim üretim öğretilerini kendi uzmanlıklarının güncel yaklaşımlarıyla yeniden yorumladılar, zanaatkarlar ile birlikte çalışarak tasarım önerilerini ürettiler. Proje bu sayede kadim geleneklerimizin devamını sağlarken zanaatkarlarımızın da işlerini devam ettirebilecekleri bir ekonomi sağlamayı amaçlıyor. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.