DOLAR 32,6026 0.38%
EURO 34,7984 0.13%
ALTIN 2.495,580,46
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sirkadiyen Kod: Ne yediğimiz değil, ne zaman yediğimiz önemli

Sirkadiyen Kod: Ne yediğimiz değil, ne zaman yediğimiz önemli

ABONE OL
Ocak 24, 2022 22:51
Sirkadiyen Kod: Ne yediğimiz değil, ne zaman yediğimiz önemli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşam ritminizi ayarlamak daha sağlıklı, daha mutlu ve daha zayıf olmanızı sağlayabilir mi? Beslenme alanında uzman bilim insanları, bireylerin optimal sağlık için en iyi diyet ve beslenme yönteminin hangisi olduğunu uzun zamandır tartışıyor. Bazı uzmanlar sağlığımız için önemli olanın sadece ne yediğimiz değil, ne zaman yediğimiz olduğuna inanıyor.

 

Salk Biyolojik Araş­tırmalar Enstitüsü profesörü Dr. Satchin Panda, yemek yeme düzenimizin Sirkadiyen ritimlerimizle hizaladığımız zaman vücudumuzun iyi ve sağlıklı bir şekilde çalıştığını gözlemliyor. İnsanların yemeklerini günde 8-10 saatlik bir zaman aralığında, ilk lokmalarını sabahları ve son lokmalarını akşam erken saatlerde yediklerinde metabolik sağlıklarını iyileştirdiğini savunan Panda, Sirkadiyen Kod kitabında sağlıklı beslenmenin sırlarını veriyor. “Sirkadiyen Kod” The Kitap Yayınları etiketiyle bugün raflarda!

.

Çoğu insan gibi muhtemelen her gün aynı saatte uyanır, acıkır ve uyuyakalırsınız. Jetlag yaşadıysanız veya bütün gece çalışmak zorunda kaldıysanız, her şeyin alt üst olabileceğini bilirsiniz. Ancak bazı insanlar için bu dengesizlik sabittir. Eğer bu insanlardan biriyseniz, sirkadiyen ritimler konusunda önde gelen araştırmacılardan biri olan Dr. Satchin Panda’nın vücut saatinizi sıfırlamak için bir planı var: Günlük programınız sirkadiyen ritimlerinizle senkronize değilse, bunu düzeltebilirsiniz!

 

Sirkadiyen Kod; sirkadiyen saatin neden önemli olduğu, nasıl çalıştığı veya çalışmıyorsa bunu nasıl anlayacağınızı açıklayarak başlar ve bu saati tekrar rayına oturtmak için yapılması gereken yaşam tarzı değişikliklerini anlatır. Kilo kaybını artırmak, uykuyu düzene sokmak, egzersizi optimize etmek ve teknolojiyi vücudunuzun doğal ritmine müdahale etmeyecek şekilde yönetmek için somut bir plan sunar. Dr. Panda’nın yaşamı değiştiren yöntemleri; diyabet, kanser ve bunama gibi rahatsız- lıkların yanı sıra reflü, mide ekşimesi ve huzursuz bağırsak sendromu gibi mikrobiyom koşulları nasıl önleyeceğinizi ve tersine çevireceğinizi de gösterir.

 

Uzun zamandır gözden kaçan fakat her şeyi kontrol eden vücudumuzun ritminin nasıl çalıştığını, organlarımızın işlevlerinin ne kadar birbirine bağlı olduğunu ve iç saatlerimize saygı duymayarak kendimize nasıl zarar verebileceğimizi öğrenin. Vücudumuzun sirkadiyen saatleri ve sağlığımız üzerindeki etkileri hakkında heyecan verici bu yolculukta siz de bize katılın!

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.