DOLAR 32,6590 -0.62%
EURO 35,1593 -0.81%
ALTIN 2.444,76-0,52
BITCOIN 1972617-2,22%
İstanbul
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çimsa, EBRD ile 25 Milyon Euroluk Dekarbonizasyon Odaklı Finansman Anlaşması İmzaladı
  • Manşet Haberi
  • Magazin
  • Çimsa, EBRD ile 25 Milyon Euroluk Dekarbonizasyon Odaklı Finansman Anlaşması İmzaladı

Çimsa, EBRD ile 25 Milyon Euroluk Dekarbonizasyon Odaklı Finansman Anlaşması İmzaladı

ABONE OL
Haziran 25, 2024 13:51
Çimsa, EBRD ile 25 Milyon Euroluk Dekarbonizasyon Odaklı Finansman Anlaşması İmzaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çimsa, bu krediyi sürdürülebilirlik yolculuğunda enerji ve verimlilik yatırımlarını finanse etmek üzere tahsis etti.

Anlaşma kapsamında alınan kredi, Çimsa’nın Eskişehir Fabrikası’nda yapılacak olan Güneş Enerjisi Santrali (GES), Atık Isı Geri Kazanım (WHR) sistemleri ve diğer sürdürülebilirlik yatırımlarını finanse etmek için kullanılacak. Bu anlaşma ile EBRD, Türkiye’de ilk kez bir çimento şirketine finansman kaynağı sağlamış oldu.

Çimsa CEO’su Umut Zenar, kredi anlaşmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Çimsa olarak, sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşma yolunda önemli adımlar atıyoruz. EBRD ile gerçekleştirdiğimiz bu finansman anlaşması, enerji ve verimlilik yatırımlarımızı destekleyerek çevresel sürdürülebilirlik hedeflerimize katkı sağlayacak. 25 milyon euro tutarındaki kredi, yalnızca güneş enerjisi ve atık ısı geri kazanım tesislerimize yapacağımız yatırımları desteklemekle kalmayacak, aynı zamanda operasyonel verimliliğimizi de artıracak.  Türkiye’de EBRD’den bu tür bir finansman alan ilk çimento şirketi olmaktan gurur duyuyoruz, bu da sürdürülebilirlik girişimlerinde sektöre öncülük etme taahhüdümüzü yansıtıyor. Bu iş birliği, Çimsa’nın sektördeki karbonsuzlaştırma yolculuğunun ve sürdürülebilirlik alanındaki kararlılığının ve EBRD’nin de bu vizyonu destekleyen bir partner olduğunun önemli bir göstergesi.” dedi.

EBRD ile yapılan bu anlaşma, Çimsa’nın sürdürülebilir büyüme stratejisinin bir parçası olarak, çevresel etkileri azaltmaya ve enerji verimliliğini artırmaya yönelik önemli bir adımı temsil ediyor. Ayrıca, bugüne kadar kadın istihdamına yönelik geliştirdiği projelerle sektörde lider konumda bulunan Çimsa, Refinitiv Uluslararası Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Endeksi’nde dünyada ilk 100’e girme başarısını gösteren tek yapı malzemeleri şirketi olmuştur.

EBRD, 2009 yılından bu yana çoğu özel sektörde olmak üzere 442 proje ve ticaret finansmanı limitleri aracılığıyla Türkiye’ye 19,8 milyar eurodan fazla yatırım yapmış önemli yatırımcılardan biridir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ