DOLAR 32,5633 -0.01%
EURO 34,8974 -0.05%
ALTIN 2.431,330,06
BITCOIN 2161848-0,68%
İstanbul
21°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uçak Yolculuğu Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Uçak Yolculuğu Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

ABONE OL
Kasım 7, 2022 11:17
Uçak Yolculuğu Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uçak yolculuğu, bir şehirden bir şehre gitmenin en konforlu ve en güvenli yolculuğu oluyor. Üstelik diğer ulaşım araçlarına kıyasla, daha hızlı bir şekilde ulaşmasına olanak sağladığı için sıklıkla tercih ediliyor. Uçak firmalarının düzenlediği indirim ve avantajlarda kişilerin bir yerden başka bir yere gitmesini daha ekonomik kılabiliyor. İdeal fiyatlara sunulan uçak biletleri sayesinde uzun mesafeler kısa zamanda katediliyor ve tatil için daha fazla süre ayrılabiliyor. Uçak yolculuğu yapmadan önce bazı detayların göz önünde bulundurulması, o yolculuğu daha kaliteli yapabiliyor. Bahsi geçecek bu hususlara hem uçağa ilk kez binecek olan gezginlerin hem de yıllardır binen gezginlerin dikkat etmesi gerekiyor. İşte, uçak yolculuğu yapmadan önce bilinmesi gerekenler!

İzmir – İstanbul Uçak Yolculuğu için Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uçak ile sağlıklı, güvenli ve konforlu bir yolculuk geçirmek isteyenlerin birtakım hususları göz önünde bulundurması gerekiyor. Bu hususlara hem uçağa binmeden önce hem yolculuk sırasında hem de uçaktan indikten sonra dikkat edilmesi mühim bir konu oluyor. Bunlar:

Uçağa vaktinde binebilmek için havalimanının adresini bilmek gerekiyor. Çünkü havalimanları şehirlerin en sapa noktasında yer alıyor ve bu havalimanlarının konumu bilinse de tam adresi bilinmediği için bazen uçağa yetişmek güç oluyor. Özellikle daha önce havalimanına gitmeyenlerin konumu net bir şekilde öğrenerek sürece başlaması gerekiyor. Mesela İzmir İstanbul uçak bileti alındığı zaman, öncelikle hangi havalimanından binileceğini ve o havalimanına nasıl gidileceğini öğrenmek gerekiyor.

Adnan Menderes havalimanının nerede olduğu, ulaşım araçlarından hangilerinin oraya gittiğini ve yolculuğun ne kadar sürdüğünü öğrenmek büyük önem taşıyor. Aynı zamanda hangi güzergahtan gidilecekse, o güzergahın yola çıkılacak saatte trafik durumunu bilmekte geç kalmayı önlüyor. Aksi takdirde plansız yola çıkmak hiç istenmeyen durumlarla karşılaşılmasına ve biletin boşa gitmesine neden oluyor. Adnan Menderes Havalimanına hem hızlı hem de konforlu bir şekilde götürecek ulaşım aracını belirlemek gerekiyor. Ulaşım süresini etkileyen bu ulaşım aracı seçimini baştan belirlemek ve en doğru seçimi yapmak mühim bir konu oluyor.

Örneğin havalimanı servisleri, Havaşlar ve taksiler en ideal ulaşım araçları arasında yer alıyor. Özellikle oturulan semtin yakınlarından bu araçlar geçiyorsa, havalimanına vaktinde ulaşmak mümkün oluyor. Çünkü havalimanı servislerinin ve havaşlarının güzergahı daha kapsamlı oluyor ve belirtilen sürede havaalanına varma konusunda garanti veriyor.

Hayatında ilk kez uçak yolculuğu gerçekleştirecek kişilerin ise Adnan Menderes havalimanına erken gitmesinde fayda oluyor. Çünkü havalimanında tüm hatların kapısı farklı oluyor ve bundan dolayı ilk kez gidenler bir karışıklık yaşayabiliyor. Bu karışıklık neticesinde telaşlanmamak için de havalimanına erkenden gitmek daha avantajlı oluyor. Yurt içi uçuş yapılacaksa 1 saat önce havaalanında olmak gerekirken, ilk kez uçacak olan gezginlerin 1 buçuk saat önceden İzmir Adnan Menderes havalimanında olması gerekiyor.

Uçak yolculuğu yapılmadan önce bilinmesi gerekenler bunlarla da sınırlı kalmıyor. Örneğin İzmir Uçak bileti alındıysa mutlaka kimliğin ve pasaportu unutulmaması gerekiyor. Çünkü nereye seyahat edilirse edilsin, uçağa kimlik olmadan binmek mümkün olmuyor. Bu yüzden evden çıkmadan önce kimliği aldığınızdan emin olmanız gerekiyor. Öte yandan yurt dışına seyahat edeceklerin pasaportunu yanında bulundurması şart koşuluyor.

Uçağa binmeden önce valiz ağırlığının ideal olduğundan emin olmak gerekiyor. Hava yolu firmaları genelde bagaj şartını 15 kg ile sınırlasa da 5 kg da el bagajı alma hakkının olduğunu da bilmek gerekiyor. Yine de uçağa binilmeden önce bilet alınan uçak firmasının sunduğu şartları detaylı bir şekilde öğrenmek mühim oluyor. Bagaj teslim esnasında vakit harcamamak ve ek ücret ödemek durumunda kalmamak için verilen hakka uygun bagaj götürmek gerekiyor. Özellikle uygun uçak bileti satın alan yolculukların bagaj şartları göz önünde bulundurması mühim oluyor. Çünkü ucuz biletlerde bagaj hakkı daha da küçük olabiliyor.

Uçağa binmeden önce online check-in yapılması gerekiyor. Özellikle uçağın kalkış saatine kısa bir farkla yetişmek zorunda kalanların check-in işlemlerini havalimanına gitmeden online olarak gerçekleştirmesi öneriliyor. Online yapıldığı zaman havalimanından hiç vakit harcamadan uçağa yetişebilir. Online check-in işlemi yapılmadığında ise konturlara gidip koltuk yerini ve bilet kesim işlemlerini yaptırmak gerekiyor. İşte bu yüzden online check-in yaptırmak havalimanında ekstra zaman gerektirmiyor ve büyük bir kolaylık sağlıyor.

Havalimanında uçak bileti çıktısını almak gerekiyor. Bu bilgiler yolcuya mesaj veya mail yolu ile ulaştırılsa da işini garantiye almak isteyenlerin bilet çıktısını da temin edebiliyor. Örneğin internet üzerinden İzmir uçak bileti alındığı zaman yolcuya biletin saati, tarihi ve şartlarını içeren bilgiler mail yolu ile ulaştırılıyor. Bu bilgiler neticesinde de uçağa sağlıklı ve güvenli bir şekilde binmek mümkün oluyor. Rezervasyon kısmında yer alan bilet detaylarına da dikkat etmek gerekiyor. Çünkü uçağa binilecek kapının yanlış görülmesi durumunda bir telaşa kapılabiliyor. Bu durumun yaşanmaması adına uçak biletinin çıktısının alınması ve online check-in yaptırılması mühim bir konu oluyor.

Uçağa binme aşamasında terminallere dikkat edilmesi de gerekiyor.  İzmir Adnan Menderes Havaalanına ulaştıktan sonra uçuşun hangi terminalden gerçekleşeceği bilmek büyük bir önem taşıyor. Çünkü yurt içi ve yurt dışı uçuşları için geçilen terminallerin girişi farklı oluyor. Bir anlık dalgınlıkla yanlış terminale girilmesi ise, havaalanında zaman kaybına neden oluyor. Bu yüzden terminali daha önceden öğrenmek ve güvenlik kontrollerinden sağlıklı bir biçimde geçmek gerekiyor. Terminalden doğru geçtikten sonra karşılaşılan gidiş ve dönüş kapıları da bazen ayırt edilemiyor. Yolcu dönüşlerinin olduğu girişlere doğru gidildiği zaman geri dönmek zaman alabiliyor. Bu durumun yaşanmaması için havaalanında sakin ve bilinçli bir şekilde hareket etmek gerekiyor.  

Uçağa ilk kez binenler başta olmak üzere tüm yolcuların yanında baş ağrısı veya mide bulantısı için ilaç bulundurması büyük önem taşıyor. Çünkü uçağa bindikten sonra mide bulantısı ve baş ağrısı gibi çeşitli sorunlarla karşılaşmak muhtemel oluyor. Uçak hareket ettikten sonra bir mide bulantısı ile karşılaşmak istenmiyorsa, doktor tavsiyesi ile alınan bir ilacın çanta da yer alması gerekiyor. Aksi takdirde kusma gibi daha pek çok problemle ile karşı karşıya kalınabiliyor. Bu durum da yolculuğun son derece kötü geçmesine neden oluyor.

Uçak yolculuğunun sağlıklı ve huzurlu geçmesini isteyen insanların, yanında kulaklık bulundurması da gerekiyor. Çünkü yolculuk sırasında oluşan sessizlik bazen sinirleri zedeleyebilir. Bu yüzden kulaklık alıp müzik dinleyerek ve indirilen bir dizi/film izleyerek yolculuğu sonlandırmak en doğru karar oluyor. Burada telefonun serbest olup olmadığından da emin olmak gerekiyor. Çünkü uçağın kalkış ve iniş anlarında cep telefonlarının kapatılması şartı koşuluyor. Ancak uçak havalandığında bu cihazları uçuş modunda kullanmak mümkün olabiliyor.  

Uçuş sonlandıktan sonra valizin unutulmaması gerekiyor. Uçuş öncesinde verilen bagajın uçuştan sonra belirlenen yerden vaktinde alınması mühim oluyor. Genelde uçuş bilgilerinin ekrana verildiği yere gidildiğinde yolculara valiz veriliyor. Burada dikkat edilmesi gereken bir detay da valizlerin karıştırılmaması oluyor. Çünkü valizler benzer olduğu için genelde bir karışıklık yaşanabiliyor. Bunun için bagaja bir işaret bırakılması gerekiyor. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.