DOLAR 32,3362 0.17%
EURO 35,1810 -0.03%
ALTIN 2.241,88-0,06
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çağla Saydağ Karter “Ruhun Derinliklerine Yolculuk” sergisiyle Yapı Kredi bomontiada’da

Çağla Saydağ Karter “Ruhun Derinliklerine Yolculuk” sergisiyle Yapı Kredi bomontiada’da

ABONE OL
Aralık 7, 2021 21:06
Çağla Saydağ Karter “Ruhun Derinliklerine Yolculuk” sergisiyle Yapı Kredi bomontiada’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapı Kredi bomontiada, Çağla Saydağ Karter’in ruhun özünü resmedebilme gayretini simgeleyen resimlerinden oluşan, Türkiye’deki ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. 14 Aralık’ta açılacak olan “Ruhun Derinliklerine Yolculuk” sergisi, 27 Aralık tarihlerine kadar her gün, saat 12.00-20.00 saatleri arasında Yapı Kredi bomontiada Galeri’de ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. 

 

Yapı Kredi bomontiada Galeri, 14 – 27 Aralık 2021 tarihleri arasında Çağla Saydağ Karter’in “Ruhun Derinliklerine Yolculuk” sergisine ev sahipliği yapıyor. Resimlerinin ilhamını duygularından alan, hissettiği tüm duyguları renkler ve soyut formlar aracılığıyla dışa vururken, ruhun değişen renklerini ve kırılgan derinliklerini çok katmanlı ve organik şekillerle tuvaline aktaran Çağla Saydağ Karter, çalışmalarında soyut ekspresyonist stilde ağırlıklı kolaj ve karışık teknik kullanıyor. Ruhun özünü resmedebilmeye” odaklanan sanatçının resimlerinde kullandığı renkler, çizimler, doku ve şekil katmanlarının her biri, ruhun kendi özünde barındırdığı ışığı keşfetme yolculuğunu ve dönüşümü simgeliyor. 

 

Türkiye’de ekonomi ve Amerika’da işletme yüksek lisans eğitimi alan Çağla Saysağ Karter’in şekiller ve çizgilerle duygusal bir bağ kuruşu, ailesinin organik tarım girişimini yönetirken oldu.  Doğada bulunuşu, çevresindeki nesneleri öz halleri ile görmesini ve gözlerini yeni görme biçimlerine açmasına imkan sağladı. Uzun yıllar yurtdışında yaşayan Karter, Türkiye’nin yanı sıra, Amerika, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki çeşitli atölyelerde çalıştı. 2020’de Dubai Lotus Güzel Sanatlar Akademisi’nde Soyut Sanat diplomasını aldı ve dijital sanat eğitimlerini tamamladı. İlk kişisel sergisini de Dubai’de açan sanatçının eserleri bugüne kadar Dubai, Varna, Kiev, Bodrum ve İstanbul’da çeşitli sanat fuarları ve galerilerde sergilendi. 

 

Çağla Saydağ Karter’in “Ruhun Derinliklerine Yolculuk” sergisi Yapı Kredi bomontiada Galeride 14-27 Aralık tarihleri arasında her gün 12.00’den 20.00’a kadar ücretsiz gezilebilir.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.