DOLAR 32,4965 -0.15%
EURO 34,9358 0.22%
ALTIN 2.440,420,73
BITCOIN %
İstanbul
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İSU 2021 Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

İSU 2021 Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

ABONE OL
Ocak 31, 2022 12:00
İSU 2021 Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, gerçekleştirdiği altyapı yatırımları teknolojik yatırımlar ve sağladığı kesintisiz hizmet anlayışı ile Türkiye’de öncü ve örnek kurum olarak gösteriliyor. İSU gerçekleştirdiği yatırımlar işletmecilik faaliyetleri ve 2021 yılında yaşanan Marmara Denizi Müsilaj problemi konularını 2021 Yılı Değerlendirme toplantısında masaya yatırdı.

İSU Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen bir gün boyunca süren değerlendirme toplantısına İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, Yönetim Kurulu üyeleri Şükrü Karabalık, İsmail Baran, Uğur Susoy, Genel Müdür Yardımcıları, daire başkanları, şube müdürleri, birim şef ve sorumluları katıldı.

“VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETKÂRIYIZ”

Toplantı açılış konuşmasında 2021 yılını değerlendiren İSU Genel Müdürü Ali Sağlık; “Su ve Kanal İdarelerinin ana misyonu bütün vatandaşlara kesintisiz temiz içme suyu vermek ve kirletilmiş suyu da arıtarak çevreye zarar vermeden alıcı ortamlara bırakmak. Biz Büyükşehir Belediye başkanımızın toplum nezdinde almış olduğu emanetin bekçileriyiz. Bu emanete hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bizler her insana dokunan her insanın olmazsa olmazı olan suyun, ulaştırılması noktasında birer aracı ve bu görevi yerine getirmekle görevlendirilmiş vatandaşlarımızın hizmetkârıyız.” diye konuştu.

 

“VATANDAŞLAR İLE EMPATİ YAPALIM”

İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, sahada görev yaparken vatandaş ile empati kurulmasının önemine vurgu yaparak;” Bizim bıkma ve vatandaşları dinlememe gibi şansımız yok. Tüm talepleri değerlendirerek gereken ne ise yapacağız. Sahada altyapı çalışmaları yaparken vatandaşlarımızın beklentilerine karşılık vermeliyiz. Hem altyapı çalışmalarına devam edeceğiz hem de vatandaşlarımızın günlük yaşamını en azami şekilde etkileyecek önlemleri alacağız. Yapılan altyapı çalışmalarında gerekli önlemler alınarak vatandaşların normal hayatını sürdürmesine engel olmayacak şekilde sürdürülmeli.” dedi.

“HEDEFLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Genel Müdür Sağlık 2021 yılında ilçe şube müdürlüklerine verilen görev ve hedeflerin gerçekleştirildiğine dikkat çekerek; ”Şube müdürlüklerimize verdiğimiz hedeflerin hepsi yüzde yüze yakın gerçekleştirildi. Bu başarı tüm ekibin başarısı herkesin bu başarıda emeği var. Yaptığımız işler gönül işi insan işini severse sahada hiçbir sıkıntı yaşamayız” dedi.

“TÜRKİYE’DE 100 İLERİ BİYOLOJİK ARITMADA İLK KENT OLACAĞIZ”

2021 yılında İSU olarak belirlenen hedeflerin yerine getirildiğini ifade eden Ali Sağlık, Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj problemine dikkat çekti. “2021 yılında Marmara Denizi’nde müsilaj problemiyle karşı karşıya kaldık. Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj problemine en az etkisi olan kent biziz. Bu başarının kaynağına baktığımızda Türkiye’de şuan 100 biyolojik arıtma yapan başka bir kent yok. İnşallah 100 ileri biyolojik arıtmayı yapan ilk ilde biz olacağız. İleri biyolojik arıtma konusunda çalışmalarımızı yapıyoruz. ÇED raporları tamamlandı, proje ve ihale süreci devam ediyor. 2024 sonunda 100 ileri biyolojik arıtmaya ulaşan ilk il biz olacağız. Bizim bütün hedefimiz çevre konusunda topluma en sağlıklı hayat standartlarını sağlamaktır” diye konuştu.

“DAHA ÇOK GAYRET GÖSTERECEĞİZ”

İSU Genel Müdürü Ali Sağlık;” Kayıp-kaçak konusunda Türkiye’nin en iyi illerinden bir tanesi olduklarını ifade ederek” Kayıp-kaçak oranımızı 26 seviyesinden daha aşağılara çekmek için daha çok çalışacağız. Bu kurum Türkiye’nin gıpta ile izlediği bir kurum bütün toplantılarda İSU Genel Müdürlüğü örnek kurum olarak gösteriliyor. Bundan sonra da belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için aynı hevesle, şevkle ve hırsla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eksik noktalarımıza daha fazla gayret edeceğiz bütün bunları yaparken vatandaş odaklı çalışacağımızı asla unutmamalıyız.” dedi.

2022 YILI İÇERİSİNDE DEVAM EDEN ALTYAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANACAK

Sözlerini 2022 yılında yapılacak olan çalışmalar ile ilgili bilgi vererek tamamlayan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık,” 2021 yılında yapılan yatırımların devamı 2022 yılı çünkü biz çoğu altyapı ihalemizi 2021 yılında gerçekleştirdik. Yoğun tempo 2022 yılı içerisinde de 12 ilçemizde devam edecek. 2022 sonunda yoğun yerleşim yerlerinde ki altyapı yatırımlarını tamamlayarak 2024 Temmuz ayına kadar müsilajla mücadele için konulan hedef için arıtma tesislerimizde ki çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz” dedi.

Saha çalışmalarında iş güvenliğini de vurgulayan Sağlık;” Bizim işimiz çok tehlikeli bir iş, ağır ve tehlikeli işler sınıfına giriyor. İş güvenliği konusunda çok daha dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Her yıl bu konuyla ilgili personellerimize eğitimler veriliyor. Tedbir almak bizim görevimiz. Bu konuda tüm arkadaşlarımızın biraz daha duyarlı tedbirli olması gerekiyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

SUNUMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yapılan konuşmanın ardından Kurum bünyesinde yer alan Daire Başkanlıkları ile Şube Müdürlüklerinin 2021 yılında yaptıkları yatırımlar ve gerçekleştirdikleri projeler ile 2022 yılı hedeflerinin sunumları yapıldı.

Toplantı sonunda genel değerlendirme yapan İSU Genel Müdürü Ali Sağlık 2021 yılında gösterdikleri emek için tüm çalışanlara teşekkür etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.