DOLAR 32,3480 0.29%
EURO 35,1001 -0.12%
ALTIN 2.307,631,34
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kariyer Günlerine gençlerden yoğun ilgi

Kariyer Günlerine gençlerden yoğun ilgi

ABONE OL
Ocak 30, 2022 11:10
Kariyer Günlerine gençlerden yoğun ilgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükşehir, gençlerin istihdam olanaklarına katkıda bulunmak amacıyla Kariyer Günleriyle meslekler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kılavuz Gençlik bünyesinde yer alan Derince Yunus Emre Akademi Lisesi’nde Kariyer Günleri etkinliği başladı. 11. sınıf, 12. sınıf ve mezun grup öğrencilerinin katıldığı program gençlerden yoğun ilgi gördü. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Akademi Lise bünyesindeki gençlerin mesleki bilinçlerini artırmak ve istihdam olanaklarından haberdar edebilmek amacıyla düzenlediği Kariyer Günleri’nde onların mesleklere dair birinci ağızdan bilgi sahibi olmalarına olanak sağlıyor.

 

BİLGİ SAHİBİ OLMALARI SAĞLANIYOR

Gençler eğitim sonunda konuklarla sohbet etme fırsatı da bulurken mesleki tercihlerinde doğru yönlendirilmeleri, mesleklerin zor ve gerekli yönlerinden haberdar olmaları, meslek edinim sürecinde geçmeleri gereken aşamalar hakkında bilgi sahibi olmaları hedefleniyor. Eşit ağırlık ve sayısal alanlarına yönelik farklılıkları dikkate alarak meslek mensuplarının ağırlandığı etkinlikte ara sınıf düzeyindeki öğrenciler bu etkinliğe katılıyor.

ÇALIŞMA HAYATINI DA İÇİNE ALAN SÜREÇ

Kılavuz Gençlik bünyesinde yer alan Derince Yunus Emre Akademi Lisesi’nde başlayan Kariyer Günleri yeni dönemle birlikte 3-4 haftada bir olacak şekilde planlandı. Kariyer Günleri etkinliğinde sırasıyla avukat, mühendis ve klinik psikolog olarak mesleklerini icra eden eğitmen konuklar ağırlandı. Etkinliğe katılan konuklar, üniversite hazırlık aşamasından başlayarak üniversite hayatı, mezuniyet ve staj tecrübesi, iş başvuruları ve çalışma hayatını da içine alan süreci özetlerken, öğrencilerden gelen tüm soruları da yanıtlıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.