DOLAR 32,5984 0.38%
EURO 34,8630 0.36%
ALTIN 2.496,440,50
BITCOIN %
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mobilyalarda kullanılan teker modelleri neler ?

ABONE OL
Nisan 7, 2023 04:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mobilyalarda tekerlek kullanımı günümüzde oldukça yaygınlaştı. Mobilyalarda tekerlek kullanımının yaygınlaşmasının en temel sebebi, mobilyaları hareket ettirebilme yeteneği ile mobilyaların kolayca taşınması ve ev, ofis gibi yerlerde mobilyaların yerlerinin kolayca değiştirilmesine olanak sağladı. Ayrıca mobilya tekerlekleri, mobilyaların zemin üzerinde daha kolay hareket etmesini sağlar ve zeminde oluşabilecek çizikleri de önler.

 

Mobilyalarda kullanılan tekerleklerin türleri ve boyutları, mobilyanın kullanım amacına ve tasarımına bağlı olarak değişebilir. Örneğin, ofis koltukları veya masa sandalyeleri için kullanılan tekerlekler, sessiz ve pürüzsüz hareket etmeleri için özel olarak tasarlanmıştır.

 

Ancak, bazı mobilyalar için tekerlek kullanımı uygun olmayabilir. Örneğin, ağır ve büyük dolaplar, tekerleklerin güvenli bir şekilde taşınmasına izin vermeyebilir veya tekerleklerin zemine zarar vermesine neden olabilir. Bu nedenle, mobilyaların tasarımı ve kullanım amacı, tekerlek kullanımı için önemli faktörlerdir.

 

Ev ve Ofis Mobilyaları İçin Teker Modelleri

Mobilyalarda kullanılan teker modelleri genellikle kullanım amaçlarına ve mobilyanın tasarımına bağlı olarak değişiklik gösterir. İşte ev ve ofis mobilyaları için teker modelleri

 

  • Sabit Teker: Sabit tekerler hareket etmeyen mobilyalar, örneğin dolaplar veya yataklar gibi mobilyalar için kullanılır.
  • Döner Teker: Döner tekerler, hareket eden mobilyalar için kullanılır ve hareketi kolaylaştırır. Örneğin, ofis koltukları veya masa sandalyeleri için kullanılır.
  • Dekoratif Teker: Bu teker türü ev kullanımında oldukça yaygın olarak kullanılır. Dekoratif olması sebebiyle mobilyalarda şık duran parça haline gelir. Ahşap tekerlek, küre tekerlek, gizli tekerlek en çok bilinen ve tercih edilen dekoratif tekerlerdir.
  • Masa ve Sandalye Tekeri: Genellikle masa ve sandalyelerde tercih edilen ofis kullanımda yaygın teker türüdür. Bu tekerler halı ve parke üzerinde rahatlıkla hareket edebilir ancak ağır yük taşıyamazlar.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.