DOLAR 32,5199 0.2%
EURO 35,7038 1.52%
ALTIN 2.490,880,22
BITCOIN %
İstanbul
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mutlu Şehir Kocaeli’nde gençler sporla buluşuyor

Mutlu Şehir Kocaeli’nde gençler sporla buluşuyor

ABONE OL
Şubat 1, 2022 19:10
Mutlu Şehir Kocaeli’nde gençler sporla buluşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası ve Milli Takım seçmeleri Kocaeli’de başlıyor

 

Spor Kenti Kocaeli’nde sporu ve sporcuları desteklemek amacıyla çeşitli projelere imza atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şimdi de Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Karate Federasyonu iş birliğinde Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası ve Milli Takım Seçmelerine hazırlanıyor. Türkiye Şampiyonası öncesinde Maide Restaurant’ta gerçekleştirilen basın toplantısında dünya ve Türkiye şampiyonu karateciler iddialı sözleriyle rakiplerine adeta gözdağı verdi.

 

MÜSABAKALAR ÖNCESİ TANITIM TOPLANTISI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda 03 Şubat Perşembe sabahı başlayacak organizasyon için şu ana kadar 45 ilden 600’e yakın sporcu kayıt yaptırdı. Müsabakalar öncesi Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası ve Milli Takım seçmeleri tanıtım toplantısı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Maide Resturant’ın toplantı salonunda yapıldı.

 

45 İLDEN 600’E YAKIN SPORCU KAYIT YAPTIRDI

03-05 Şubat 2022 tarihlerinde Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonunda gerçekleştirilecek müsabakaların ardından 6 Şubat 2022 tarihinde Büyükler Milli Takım aday kadro tespiti için Seçme Müsabakaları yapılacak. Programla ilgili tanıtım toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal’ın yanı sıra Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk, Karate Federasyonu Başkan Vekili Timur Özdemir ile yönetim kurulu üyeleri, Milli Sporcular Eray Şamdan, Tuba Yakan, Uğur Aktaş, Meltem Hocaoğlu Akyol, Serap Özçelik Arapoğlu, Merve Çoban, Büyükler Teknik Kurul Üyesi Haldun Alagaş ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Uysal, toplantıda yaptığı konuşmada ev sahipliğini yapacakları Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası ve Milli Takım seçmelerine şu ana kadar 45 ilden 600’e yakın sporcunun kayıt yaptırmasının kendileri için büyük önem arz ettiğini belirtti.

 

ÖNCELİĞİMİZ TÜRK SPORUNA HİZMET ETMEK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın spor kenti Kocaeli vizyonuyla her türlü sportif faaliyetleri Kocaeli’ye kazandırmaya çalıştığını söyleyen Genel Sekreter Yardımcısı Uysal, sözlerine şöyle devam etti; “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür sportif faaliyetleri ilimize kazandırmaya çalışmaktaki en büyük gayemiz öncelikle Türk sporuna hizmet etmek, sonrasında spor kenti Kocaeli’nin marka değerini artırmak ve nihayetinde de ilimizin sosyal, kültürel ve en önemlisi ekonomik hayatına katkı sağlamaktır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak Spor Kenti Kocaeli vizyonuyla hareket ediyor ve Mutlu Şehir Kocaeli’mizin gençlerini sporla buluşturmaya devam ediyoruz.’’

 

KOCAELİ’DE SPORUN TABANA YAYILMASI

Sporun tabana yayılması ve başarılı sporcuların desteklenmesi konusunda Başkan Büyükakın liderliğinde çalışmaların sürdüğünün altını çizen Genel Sekreter Yardımcısı Uysal, “Gebze’de 16 bin metrekare kapalı alana sahip Türkiye’nin en büyük kapalı spor salonu GEBZESEM’i inşa ettik. Yine Kandıra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Gebze Metin Oktay Futbol Sahası gibi 17 spor tesisini hizmete açtık. 2021 yılında yerel, ulusal ve uluslararası ölçekte 63 organizasyon gerçekleştirdik. Bu organizasyonlar sonucunda 300 bin gencimizle birlikte olduk. 2021 yılında 466 amatör spor kulübüne 15 milyon 99 bin 771 TL ayni ve nakdi yardımda bulunduk. Yakın zamanda tamamladığımız Spor Şurasında ise kentimizin önümüzdeki yıllardaki spor vizyonunu belirledik’’ ifadesini kullandı.

 

SPORUN BAŞKENTİ OLMA YOLUNDA

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü’nün bir sporcu fabrikası gibi çalıştığına vurgu yapan Uysal, “Kulübümüz 34 branşta 22 bin 436 lisanslı, 7.648 aktif sporcu sayısıyla yoluna devam ediyor. Karate branşında 7 ilçe ve 9 şubede 11 antrenör ile 450 aktif sporcumuza antrenman yaptırıyoruz. 2004 yılından bugüne uluslararası arenada 123 önemli derece elden sporcularımız, ulusalda ise bin 10 derece elde ederek kulübümüzün müzesini kupalarla doldurmuştur. Karate branşında yerel ölçekte kazandığımız birçok başarının yanında uluslararası alanda sporcularımızın başarısı bizleri gururlandırıyor. Gençlik Olimpiyatları 3.’sü ve Avrupa Şampiyonu Enes Bulut, Avrupa Şampiyonu Tuba Yakan, Dünya Şampiyonu Umay Uygur, Avrupa ve Dünya Şampiyonu Ömer Abdurrahim Özer, Avrupa Şampiyonu Ekrem Altuner Yılmaz, sporun başkenti olma yolunda attığımız hamlelerin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor’’ dedi.

 

TÜM SPORCULARA BAŞARILAR DİLİYORUM

Kocaeli’mizin medar-ı iftiharı, Avrupa Karate Şampiyonu, Karate Olimpiyat İkincisi Eray Şamdan’dan duydukları gururu ifade eden Uysal, “3-5 Şubat tarihlerinde Şehit Polis Recep Topaloğlu Salonu’nda düzenleyeceğimiz Büyükler Karate Şampiyonası’nda da Türkiye’nin en önemli karatecileri tatamiye çıkacak. Sadece ülkemizin değil aldığı başarılar ile uluslararası ölçekte tüm dünya karate camiasının isimlerini ezbere bildiği sporcularımız, Kocaeli’de Türkiye şampiyonu olmak için mücadele edecek. Şimdiden müsabakalara katılacak tüm sporcu ve antrenörlerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

KARATE FEDERASYONUNDAN BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Av. Dr. Aslan Abid Uğuz’un selamlarını ileten Türkiye Karate Federasyonu Başkanvekili Timur Özdemir, “Karate, tüm uluslararası organizasyonlarda yüzümüzü ak çıkaran bir branş. Son örneği 2020’de en çok madalya alarak kanıtlamış olduk. Bu başarıda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin emeği yadsınamaz. Kocaeli’de Haldun Alagaş gibi, Eray Şamdan gibi markalar var. İkisi de bu şehirde yetişti. 2022 Büyükler Karate Şampiyonası haftaya başlayacak. Bu yıl bizim için çok önemli bir yıl olacak. Çok önemli 3 organizasyona ev sahipliği yapacağız. Büyükler Gaziantep’te, İslam oyunları ve ümitler müsabakaları Konya’da olacak. Spora yapılan yatırım Türk gençliğine, sağlığına yapılan yatırımdır.  Belediyelerin işleri sadece park bahçe gibi yatırımlar değil, spora da katkı sunmaktır. Kocaeli’deki organizasyonda başarılı olacak olan sporcular milli takımımız olarak Gaziantep’te ve sonrasında ülkemizi temsil edecekler. Şampiyonanın hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Bu vesile ile organizasyonda emekleri geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a, Kağıtspor’a, Spor İl Müdürümüze ve diğer tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEKLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Kocaeli’nin bir spor şehri olarak yeni bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirten Kocaeli Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü İbrahim Aktürk, “Karate Federasyonu’nun ilk şampiyonası ilimizde gerçekleşecek ve bu anlamda da kıvanç duyuyoruz. Ülkemiz her alanda olduğu gibi sportif, bilimsel, kültür sanat ve eğitim anlamında gelişiyor, büyüyor. Bu şehrin spor potansiyelinin oluşmasında Büyükşehir Belediyemizin yatırımlarının da önemli bir faktörü var. 2017’de Avrupa şampiyonası ilimizde gerçekleşti. Kocaeli olarak bu tür organizasyonlara Büyükşehir’imizin de destekleri ile ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Geçmişte birçok genç futbolcu olmak isterdi. Bugün bu düşünce değişti ve farklı branşlarda da sporcular yetişiyor. 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda başarı yelpazesi genişledi. Türk spor adamlarımıza, antrenörlerimize, ailelerimize şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ORGANİZASYONU

Öncelikli hedefin Avrupa Şampiyonası olduğunun altını çizen 2021 Yaz Olimpiyatları İkincisi Eray Şamdan, “Kendi şehrimizde Türkiye’nin en büyük organizasyonuna ev sahipliği yapacağız. Burada Kağıtsporlu arkadaşlarım da var. Organizasyon benim için ayrı bir avantaj. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim’’ dedi.

 

REKOR KIRACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

Yıllardır olimpiyat için kota kovaladığına vurgu yapan 2021 Avrupa Şampiyonu Serap Özçelik Arapoğlu, “Kocaeli’de güzel bir organizasyon olacak. Umarım bu şampiyona herkes için hayırlı olsun” dedi. Kocaeli’nin çok anlamlı, güzel bir şehir olduğunu ve 11 yıl önce burada ilk Karate Milli Takımına seçildiğini belirten Avrupa Karate Şampiyonu Uğur Aktaş, “Kocaeli’nde 2 Avrupa şampiyonluğum var. Yeni federasyonumuza da hayırlı olsun. En son gerçekleşen Avrupa şampiyonasında 6 altın kazandık, bu rekoru kıracağımızı düşünüyorum” dedi.

 

ÜLKEMİZDE 3 BÜYÜK ÖNEMLİ ŞAMPİYONA

Ülkemizde 3 büyük önemli şampiyonanın bu yıl olmasının mutluğunu ve heyecanını yaşadığını belirten 2021 Avrupa Şampiyonu Meltem Hocaoğlu Akyol, “İzmit’teki Avrupa şampiyonası çok iyi geçmişti. Türkiye Karate Federasyonu’nun yeni ve dinamik yönetimi için de ilk organizasyon olacak. İslam oyunları ve Avrupa şampiyonasının ülkemizde olması çok önemli. Biz bu işlere sevgi ile başladık ve burada öğretmen ve spor uzmanı yetişti. Bunlar da milletimize ve dünyaya katkı sağlayacak kişiler. Bizden önceki nesillerin verdiği bayrağı biz devraldık ve biz de bu bayrağı daha yukarılara taşıyacağız’’ dedi.

 

YARIŞMALARDA İLK AKLA GELEN KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR OLUYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü’nde yetiştiğini belirten 2018 Akdeniz Oyunları Şampiyonu Tuğba Yakan, “Türkiye şampiyonasına ev sahipliği yapacağız. 2017’de anne olduktan bir yıl sonra burada Avrupa şampiyonu oldum. Burayı çok seviyorum. Bize bu imkânları sağlayan Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a, antrenörlerimize teşekkür ederim” dedi. Türkiye Şampiyonalarında birçok alanda tatamide ter döktüğünü belirten 2021 Büyükler Avrupa Şampiyonu Merve Çoban, “Yarışmalarda akla gelen ilk kulüp Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ydi. İbrahim Erçin ve Mesut Kolaylı olmak üzere tüm hocalarımıza teşekkür ederim. Şu an Kağıthane Belediye sporcusuyum. Buradaki Türkiye şampiyonasına ne yazık ki katılamayacağım. Yarışacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Yeni bir kadro ve teknik ekiple bundan sonra hepimiz için hayırlı olur inşallah” dedi.

 

BAŞARILI SONUÇLAR ALACAĞIMIZA İNANIYORUM

Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası’nın gerçekleşmesinde emeği herkese teşekkür eden Türkiye Karate Federasyonu Büyükler Teknik Kurul Üyesi Haldun Alagaş, “Karate uzun yıllar hak ettiği değeri görmeye başladı. Canla başla yanımızda olan Büyükşehir Belediyesi ve İl Spor Müdürlüğüne teşekkür ederim. Güzel bir ekibe sahibiz. Başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum” dedi. Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri tanıtımı, protokol tarafından sporculara çiçek takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

Açılış Serominisi  4 Şubat 2022

17.00- 17.45       Açılış Seromonisi

17:00                   KBB Başkanı Doç. Dr.Tahir Büyükakın’ın alana gelişi

17:05                   Saygı duruşu – İstiklal Marşı

17:10                   Protokol konuşmaları

17:20                   Kata ve Kumite Gösterisi

 

PROGRAM

02 Şubat 2022 Çarşamba  

12.00-17.00        Tüm Kayıtların ve Kafile Listelerinin Alınması

17.30-19.30        Erkek Kumite  +84, -84, -75 kg ve Bayan Kumite -68 kg Kontrol Tartıları

03 Şubat 2022 Perşembe  

08.30-09.30        Teknik Toplantı

09.30-10.00        Hakem Bilgilendirme Toplantısı

08.00-09.30        Günün Maçları Ek Tartıları – Erkek  Kumite(+84, 84, 75 Kg)- Bayan Kumite (-68 kg)

10.00-12.00        Ertesi günün  Erkek  Kumite(-60,-67 Kg)- Bayan Kumite (+68, -61 kg) Kontrol Tartısı

10.00-12.00        Erkek Kumite +84 kg Eleme – Röpresaj Müsabakaları

12.00-13.00        Öğlen Arası

13.00-15.00        Erkek Kumite -84 kg Eleme – Röpresaj Müsabakaları

15.00-17.00        Erkek Kumite -75 kg Eleme – Röpresaj Müsabakaları

17.00-18.45        Bayan Kumite -68 kg Eleme – Röpresaj Müsabakaları

19.00-20.30        Günün Final Müsabakaları ve Madalya Töreni (Televizyon Canlı Yayın)

 

04 Şubat 2022 Cuma

09.30-10.00        Hakem Bilgilendirme Toplantısı

08.30-09.30        Günün Maçları Ek Tartıları – Erkek  Kumite(-60,-67 Kg)- Bayan Kumite (+68, -61 kg)

10.00-12.00        Ertesi günün Bayan Kumite (-50, -55 kg) Kontrol Tartısı ve  Ek Kata Kayıtlarının yapılması

10.00-12.30        Erkek Kumite -60 kg Eleme – Röpresaj Müsabakaları

12.30-14.00        Öğle arası

14.00-15.30        Bayan Kumite +68 kg Eleme – Röpresaj Müsabakaları

15.30-17.00        Bayan Kumite -61 kg Eleme – Röpresaj Müsabakaları

17.00-17.45        Açılış Seromonisi

18.00-20.00        Erkek Kumite -67 kg Eleme – Röpresaj Müsabakaları

21.00-22.30        Günün Final Müsabakaları ve Madalya Töreni (Televizyon Canlı Yayın)

 

05 Şubat 2022 Cumartesi

09.00-09.30        Hakem Bilgilendirme Toplantısı

08.30-09.00        Günün Maçları Ek Tartıları – Bayan Kumite (-50, -55 kg)

09.00-10.30        Bayan Kumite -50 kg Eleme – Röpresaj Müsabakaları

10.30-12.30        Bayan Kumite -55 kg Eleme – Röpresaj Müsabakaları

12.30-13.30        Öğle arası

13.30-15.45        Bayan Ferdi Kata Elemeleri ve 3.lük maçları

15.30-18.00        Erkek Ferdi Kata Elemeleri ve 3. lük maçları

18.00- 19.00       Günün Final Müsabakaları ve Madalya Töreni

 

06 Şubat 2022 Pazar

09.00-09.30        Hakem Bilgilendirme Toplantısı

09.30-                 Milli Takım Seçmeleri

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.