DOLAR 32,5362 0.24%
EURO 34,7730 0.09%
ALTIN 2.492,561,24
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sabancı Holding, 2022 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne (GEI) Girdi

Sabancı Holding, 2022 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne (GEI) Girdi

ABONE OL
Ocak 27, 2022 20:27
Sabancı Holding, 2022 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne (GEI) Girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sabancı Holding, 2022 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne dahil olan 45 ülkedeki 418 şirketten biri oldu. Cinsiyet veri raporlamasında şeffaflığı benimseyen, halka açık şirketlerin performansını izlemeyi amaçlayan ve kapitalizasyon ağırlıklı bir değişken piyasa endeksi olan Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi, cinsiyet eşitliğini beş temel üzerinden ölçüyor: Kadın Liderliği ve Yetenek Hattı, Ücret Eşitliği ve Cinsiyete Dayalı Ücret Eşitliği Paritesi, Kapsayıcılık Kültürü, Cinsel Tacizle Mücadele Politikaları ve Kadın Dostu Marka Kimliği.

 

2022 Cinsiyet Eşitliği Endeksi (GEI), merkezi Kolombiya ve Uruguay'da bulunan firmaları da ilk kez endekse dahil ederek, 45 ülke ve bölgeyi kapsayacak şekilde küresel olarak genişletildi. Endekste ağırlıklı olarak finans, teknoloji ve kamu hizmeti sektörleri yer alıyor.

 

“Sabancı Topluluğu olarak daha eşit bir gelecek için çalışıyoruz”

 

Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde yer almanın Sabancı Topluluğu için önemine dikkat çeken Sabancı Holding İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Hakan Timur, “Kadınlara yönelik destekleyici politikalar, işe alımda fırsat eşitliği, eşit işe eşit ücret, yönetim kurulunda kadın temsili, esnek çalışma, kapsayıcı iş gücü gibi farklı alanlarda hayata geçirdiğimiz başarılı uygulamaların ışığında, dünya genelinde cinsiyet eşitliği konusunda en saygın endekslerden biri olarak kabul edilen Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne girmeye hak kazanmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kadınların ekonomik hayatta güçlenmesi, ülkelerin toplumsal kalkınmasının temel unsurlarından biri. Daha çağdaş bir gelecek için çalışma hayatında cinsiyet eşitliğinin sağlanması yönünde yapılacak öncü ve örnek çalışmaların vazgeçilmez bir gereklilik olduğuna inanıyoruz. Sabancı Topluluğu olarak, geçmişte olduğu gibi gelecekte de kadın çalışanlarımızı desteklemeye, hayata geçirdiğimiz öncü insan kaynakları uygulamalarıyla dünyada ses getiren projelere imza atmaya devam edeceğiz. Bu alandaki çalışmalarımızın dünya çapında takdir edilmesi de bizler için çok önemli bir motivasyon kaynağı. Bu başarı, Sabancı Topluluğu olarak daha eşit bir gelecek için çalışıyoruz ve bu başarı tüm çalışanların paylaştığı ve yürekten benimsediği ‘eşit gelecek’ vizyonunun bir sonucu. Bu süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

 

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Bloomberg Yönetim Kurulu Başkanı ve 30 Kulübü Kurucu Başkanı Peter T. Grauer, "Sabancı Holding ve 2022 Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne dahil edilen 417 şirkete şeffaflıklarından dolayı teşekkür ediyor, toplumsal cinsiyete dayalı veri raporlamasında yeni bir standart oluşturdukları için ayrıca gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi. Grauer açıklamasına şöyle devam etti: “Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne dahil olma eşiği yükselmiş olsa da üye listesi büyümeye devam ediyor. Bu da bize şunu gösteriyor ki, artık daha fazla şirket cinsiyetle ilgili ölçütlerini geliştirmeye çalışıyor ve kuruluşlarında farklı yetenekleri başarılı olmaya teşvik ediyor.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.