DOLAR 32,3302 0.24%
EURO 35,0763 -0.16%
ALTIN 2.299,360,97
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Finans ve IT Profesyonelleri Esneklik Çağına Uyum İçin Buluştu

Finans ve IT Profesyonelleri Esneklik Çağına Uyum İçin Buluştu

ABONE OL
Mayıs 10, 2023 17:20
Finans ve IT Profesyonelleri Esneklik Çağına Uyum İçin Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya çapında vergi uyumluluğu ve vergi yazılımları konusunda lider konumdaki Sovos, teknolojik ve ekonomik gelişmeler ışığında e-dönüşüm sektörünün bugünü ve geleceğinin konuşulduğu, değişime uyum için esneklik becerilerinin ele alındığı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı

Global vergi yazılımları lideri Sovos’un ev sahipliğinde 9 Mayıs’ta İstanbul’daki Divan Kuruçeşme’de gerçekleşen Esneklik Çağına Uyum Buluşması’na farklı sektörlerden 400’ü aşkın kişi katıldı. Özellikle finans ve IT profesyonellerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte e-dönüşüm alanında şirketleri gelecek dönemde neler beklediği, yeni regülasyonlar hakkında bilgiler, ekonomik ve teknolojik gelişmeler ışığında şirketlerin esnek çözümler sunmasının önemi ve yolları, SAP S/4Hana geçişi ve bulut tabanlı e-dönüşüm çözümlerinin avantajları konuları ele alındı. Etkinliğin son oturumunda ise Prof. Dr. Özgür Demirtaş, şirketlerin finansal sürdürülebilirlikleri için dikkat etmesi gerekenleri anlattı. Osmanlı’da vergiye ‘imdadiye’ dendiğini, genellikle savaş zamanında sefere çıkan ordunun ihtiyacı nedeniyle halka imdadiye salındığını aktaran Demirtaş, verginin her dönemde kompleksleşerek varlığını sürdürdüğünü, bununla ilgili kurulan sistemlerin de önemini koruyacağını belirtti. 

E-dönüşüm Pazar Büyüklüğü 2.6 Milyar TL’ye Ulaşacak

Sovos Türkiye Ülke Müdürü Elçim Sirek etkinliğin açılış konuşmasında Türkiye’nin e-dönüşüm konusunda dünyadaki öncülüğüne dikkat çekti. Sirek sözlerini şöyle sürdürdü: “E-dönüşüm yolculuğuna 2012 yılında e-Defter zorunluluğu ile başlayan Türkiye, şu anda neredeyse tüm şahıs şirketlerinin e-fatura kullanımının zorunlu olacağı bir yapıya doğru ilerliyor. Bugün geldiğimiz noktada diğer ülkelerin hükümetlerine verginin dijital dönüşümüyle ilgili danışmanlık veriyoruz. Sadece Sovos olarak, Türkiye’deki Ar-Ge merkezlerimizde geliştirdiğimiz ürünler 61 ülkede kullanılıyor. 2020’de 670 Milyon TL olan e-dönüşüm sektörü pazar büyüklüğü, 2022’de 1.041 Milyar TL’ye ulaştı. İki yılda yüzde 55’lik bir büyüme söz konusu. 2026’da ise pazar büyüklüğünün 2.6 Milyar TL olmasını bekliyoruz. Bu dönemde büyümenin ise ancak müşterilerimize ve iş ortaklarımıza esnek ürünler sunarak gerçekleşeceğine inanıyoruz.”

“Esneyemeyeceğimiz Tek Alan Siber Güvenlik”

Sovos Türkiye’nin müşterileri ve iş ortaklarından Uno, Turkuvaz Medya, GlassHouse, Türk Hava Yolları, Titak, İkas, Hitsoft, Logosoft sözcüleri de e-dönüşüm entegrasyon süreçleri, SAP geçişleri, bulut tabanlı çözümler ve siber güvenlik konularında deneyimlerini paylaşmak üzere oturumlarda yer aldılar. Sovos’un siber güvenlik konusundaki hassasiyetine, bilgi güvenliği yaklaşımının tüm çalışma alanlarını kapsamasına, küresel denetimlerden geçen sertifikalı veri merkezlerine, düzenli olarak risk analizleri yapması ve 7/24 kesintisiz çalışan sistemler sunmasının önemine vurgu yapıldı. 

Yeni Kontör Yaklaşımı Esnek Paketlerden Oluşuyor

Sovos Türkiye’nin yeni kontör yaklaşımı da bu buluşmada açıklandı. Tek tip ürün/hizmet ve adet bazlı kontör paketlerinin artık beklentileri karşılamadığı belirtilirken; müşterilerin, satış sonrası destek, fatura/mail kişiselleştirme, entegrasyon ve kullanım yöntemi, fatura bildirimleri ve kullanıcı sayıları gibi farklılaşan ihtiyaçlarına esnek çözümler sunulan yeni bir sisteme geçildiği bildirildi. Buna göre e-fatura gibi e-belgeleri daha az adette kullanan müşteriler sadece asgari ihtiyaca göre tasarlanan başlangıç paketini kullanırken, isteyenler standart ve premium adlı ek abonelik paketlerini tercih edebilecek. Böylece kullanmayacağı özellik için ödeme yapmayacak ve fiyat avantajı sağlayacak.

E-belge Kullanıcıları Gider Pusulasının Da Elektronik Olmasını İstiyor

Esneklik Çağına Uyum Buluşması’nın oturumlarından birinde anketler yapılarak kullanıcıların e-belgelerden beklentileri de öğrenildi. Buna göre, e-belge kullanıcıları tarafından elektronik ortama taşınması ve aktif olarak kullanılması en çok istenen belge, henüz teknik kılavuzları yayınlanmamış olan ‘gider pusulası’ oldu. Onu dekont, fiş ve pasaport izledi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.