DOLAR 32,3379 0.17%
EURO 35,1803 -0.04%
ALTIN 2.243,350,01
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Borçelik Teknik Akademi ve IBM Meslek Lisesi Öğrencilerini “Dijitalleştiriyor”

Borçelik Teknik Akademi ve IBM Meslek Lisesi Öğrencilerini “Dijitalleştiriyor”

ABONE OL
Aralık 7, 2021 21:06
Borçelik Teknik Akademi ve IBM Meslek Lisesi Öğrencilerini “Dijitalleştiriyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borçelik Teknik Akademi (BTA) nitelikli iş gücünün yetiştirilmesindeki zorluluklar, kalifiye iş gücüne erişim güçlüğü gibi somut sorunlara bir çözüm olarak yürüttüğü Meslek Lisesi Öğrenci Gelişim Programı kapsamında IBM ile iş birliği gerçekleştirdi. IBM, 2030 yılına kadar 30 milyon kişiye yeni beceriler sağlamayı taahhüt ederken iş birliği kapsamında meslek lisesi öğrencileri dijitalleşen dünyaya uygun yeni yeteneklere sahip olacak.

 

Borusan Grup şirketlerinden Borçelik’in, nitelikli iş gücünü artırmaya yönelik hayata geçirdiği Borçelik Teknik Akademi (BTA), Meslek Lisesi Öğrenci Gelişim Programı kapsamında IBM ile iş birliği gerçekleştirdi. Öğrencilerin mesleki ve özel hayatlarına katkı sağlayan programa entegre edilen IBM’in SkillsBuild programı ile meslek lisesi öğrencileri, dijitalleşen dünyaya uygun olarak yeteneklerini geliştirme imkânı yakalayacak.

 

İlk etapta 600’den fazla öğrenci “dijitalleşecek”

 

IBM, 2030 yılına kadar 30 milyon kişiye yeni beceriler sağlamayı taahhüt ediyor. Bu kapsamda hayata geçirdiği SkillsBuild programı ile Yapay Zeka, Bulut Teknolojileri, Blokchain, Nesnelerin İnterneti, Veri Bilimi, Siber Güvenlik gibi dijital yetkinliklerin yanı sıra pazarlama, çeviklik, iş başvurusunun temelleri gibi farklı konularda profesyonel becerilere ilişkin eğitimlere yer veriyor. IBM ve Borçelik arasında yapılan iş birliği ile iki şirketin eğitim ve beceriler alanında yaptığı çalışmaların vizyonu çerçevesinde programın kullanımının artırılması hedefliyor.

Meslek liselerinin 11. ve 12. sınıfında başlayan Borçelik Meslek Lisesi Öğrenci Gelişim Programı, IBM iş birliği ile 9. ve 10.sınıfları da programa dahil ediyor. İki kurum arasındaki ortaklık sonucu pilot çalışmalar Gemlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi makine, metal ve elektrik-elektronik bölümü öğrencileri ile Atatepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilişim ve ulaştırma bölümü öğrencileri ile gerçekleştirilecek. Bu kapsamda 9. sınıfta eğitim gören 260 öğrenci, 48 konu başlığı altında 500 dakika, 10. sınıfta eğitim gören 380 öğrenci ise 13 konu başlığında 440 dakika eğitim alacak. Diğer bölümlerdeki öğrenciler de isteğe bağlı olarak eğitimlerden yararlanabilecek. Dijital eğitimleri alan ve uzmanlaşmak isteyen öğrenciler ayrıca BTA tarafından verilecek seminer ve workshoplarla desteklenecek. Belirli konular özelinde davet edilecek konuk konuşmacılar deneyimlerini öğrencilerle paylaşacak.  

IBM SkillsBuild üzerinde verilen Türkçe içerik üzerinden, öğrenciler tamamladıkları eğitimler sonucu rozetler kazanabilecek. Profesyonel Beceriler Rozet Programı”nı tamamlayan 9.sınıf öğrencileri ve “Yeni Teknolojileri Keşfedin Rozet Programını” tamamlayan 10.sınıf öğrencileri, 11.sınıfta başlayan Meslek Lisesi Gelişim Programı’na katılımda ve 12. sınıfta yapacakları iş yeri stajında önceliğe sahip olacak.

450’den fazla öğrenciye özgüven ve yetkinlik kazandırdı

Meslek Lisesi Öğrenci Gelişim Programı ile yaş, cinsiyet veya sosyal sınıf ayrımı gözetmeksizin herkesin eğitime ulaşma hakkını sahiplendiklerini belirten Borçelik Genel Müdürü Kerem Çakır; “Parlak geleceğin ancak eğitimle mümkün olduğunun bilinciyle hareket ediyor, meslek eğitimini bir sorumluluk olarak görüyoruz. BTA liderliğinde tamamen gönüllülük esasıyla yürüttüğümüz Meslek Lisesi Öğrenci Gelişim Programı pek çok noktaya dokunan değerli bir proje. Program ile doğru yönlendirme yapılamayan gençlere ışık tutmayı, kişisel ve teknik anlamda öğrencilerin yetkinliklerini geliştirmeyi, potansiyellerini keşfetmelerini, her şeyden önemlisi öğrencilere umut vermeyi ve özgüven aşılamayı amaçlıyoruz. Kız öğrencilerin programa katılmalarını da çok önemsiyor, ilgili okullarla iş birlikleri gerçekleştirerek sanayide kadın çalışan temsilinin artması adına çalışıyoruz. IBM ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile gençlerimizi, dijitalleşen dünyaya uygun yeteneklerle donatmaya yardımcı olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi.

IBM Türk Genel Müdürü Volkan Sözmen iş birliği hakkında şunları söyledi; “21’inci yüzyılın iş gücü için gerekli olan beceriler sürekli değişiyor. Eğitimin sunabildiklerinin de artık çok daha farklı olan teknolojik bir dünyaya uyarlanması da bir ihtiyaç. Bu nedenlerle yeni yeteneklerin gelişimi için sunulan fırsatların, toplumun her kesimine erişmesi daha da önem kazanıyor. Bu ihtiyaçları karşılamak ve değişen dünyanın gerektirdiği yeteneklerin gelişimi için başlattığımız IBM SkillsBuild Programı’nın kurumsal iş birlikleri ile devam etmesi bu yolda attığımız önemli bir adım. SkillsBuild ile ücretsiz dijital eğitimler ve dijital rozetler dışında ayrıca aktif iş arayanlar için de pratik kariyer hazırlık kaynakları sunuyoruz.”

 

Borçelik Meslek Lisesi Öğrenci Gelişim Programı kapsamında öğrenciler koçlarla eşleştiriliyor ve 2 yıl boyunca öğrenciler kişisel ve teknik eğitimlerini koçlarıyla birlikte sürdürüyor. Programa dahil olan öğrencilerin tüm eğitim ve gelişim karneleri “Borçelik Stajyerim” programında takip ediliyor, açık ilanlar anlık olarak programdan mezun olan öğrencilerle paylaşılıyor. Programdan mezun olan öğrencilerin öncelikli olarak Borçelik bünyesinde istihdam edilmesi hedefleniyor. Her yıl 4 meslek lisesinden yaklaşık 90 öğrenci eğitim ve gelişim faaliyetlerine katılırken bugüne kadar programdan 450 öğrenci mezun oldu. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.